Haberler

MSB sözleşeli astsubay alımı ne zaman başlayacak? MSB sözleşmeli, Memur, Astsubay, Subay başvuru şartları neler?

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanlığı, Sözleşmeli Muvazzaf Subay alımı gerçekleştirecek. Türk Silahlı Kuvvetleri, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyaçları doğrultusunda toplam 16 bin sözleşmeli personel alımı yapacak. MSB sözleşeli astsubay alımı ne zaman başlayacak? MSB Astsubay alım başvuruları nasıl yapılır? MSB sözleşmeli, Memur, Astsubay, Subay başvuru şartları neler? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Milli Savunma Bakanlığı muvazzaf astsubay alımı başvuru kılavuzu yayımlandı. Astsubay alımı başvuru kılavuzunda başvuru şartları yer aldı.Klavuzun yayınlanmasının ardından vatandaşlar başvuru şartlarını ve tarihlerini araştırmaya koyuldular. Peki, MSB sözleşeli astsubay alımı ne zaman başlayacak? MSB Astsubay alım başvuruları nasıl yapılır? MSB sözleşmeli, Memur, Astsubay, Subay başvuru şartları neler? Detaylar haberimizde...

MSB SÖZLEŞMELİ ASUBAY ALIMI NE ZAMAN?

Millî Savunma Bakanlığı Sözleşmeli er ,Asutay ,Memur, Subay alımlarının yapılacağı tarihi açıkladı. Millî Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Millî Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri 2022 Yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Adayı Temini Seçim Aşaması Faaliyetleri 15 Ocak - 10 Şubat 2023 (20-26 ve 27 Ocak 2023 Hariç) tarihleri arasında yapılacak.

Başvuru şartlarını taşıyan adaylardan her sınıf kontenjanının 10 katı kadar aday KPSS puanına göre sıralanarak sınavlara çağrılmıştır. Çağrılan adayların yüzde 20'si KPSS P3 puanına göre, yüzde 80'i de KPSS P93 puanına göre sıralanmıştır. Sınav çağrısı için sınıf bazında taban puanlar belirlenmiştir.

Adayların taban puanlarının üstündeki tercihleri dikkate alınacak, belirlenen taban puanların altında puanı olan adayların ilgili tercihleri geçersiz sayılacaktır. Tüm adayların sınavlara gelirken Fiziki Yeterlilik Testi için spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) getirmeleri gerekmektedir. Adaylar, seçim aşamalarına gelirken e-devlet şifreleri mevcut olacak ve Başvuru Kılavuzunda belirtilen belgeleri beraberinde getireceklerdir.

MSB ASTSUBAY ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular; https://personeltemin.msb.govinternet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

MSB SÖZLEŞMELİ ER,SUBAY ASUBAY ,MEMUR BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
  • Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlarından birisine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi, Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, halkı askerlikten soğutmak,
  • Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama ile zimmet, irtikâp, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak,yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar ile kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, suçlarına bulaşmamak.
  • Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından, firar, amir veya üste fiili taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat ve isyan suçlarından ve 22 Mayıs 1930 tarihli ve 1632 sayılı Askerî Ceza Kanununun 148'inci maddesinde belirtilen suçlardan birisinden mahkûm olmamak
  • Sözleşmeli er alımı için en az ilkokul, memur alımı için en az lise, subay astsubay alımı için en az ön lisans mezunu olmak.
Kaynak: Haberler.com / Gündem

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Milli Savunma Bakanlığı Sözleşmeli Personel Memur Gündem Yaşam Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Mayıs enflasyonu bugün açıklanıyor! Ekonomistlerin rekor beklentisi var

Mayıs enflasyonu bugün açıklanıyor! Ekonomistlerin rekor beklentisi var

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho MAAŞI! #9917 Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho ne kadar kazanacak? BARAJ DOLULUK ORANI 3 HAZİRAN! İSKİ baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ABD- Türkiye voleybol maçını kim kazandı? Filenin Sultanları maçı kazandı mı? #127952 GELİNİM MUTFAKTA 3 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128250 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 3 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Asuman Tuğberk Yolaç kimdir, öldü? Asuman Yolaç neden öldü, hastalığı nedir? TYT- AYT sınavları ne zaman, kaç gün kaldı? 2024 YKS ne zaman yapılacak, tarihi belli mi? YKS sınavı ne zaman 2024? YKS (TYT-AYT-YDT) sınavı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title