Haberler

MasterChef Yemekleri | Barbun Tarifi | Barbun nasıl pişirilir, faydaları nelerdir?

Güncelleme:

Balık yemenin faydaları saymakla bitmez, fakat bazı balıklar vardır ki faydalarının yanı sıra lezzeti de dillere destandır. Barbun Balığı da bunlardan bir tanesi! Fırında, mangalda ve kızartma olarak yapılabilen Barbun Balığı hem çok lezzetli hem de çok faydalıdır. Peki Barbun nasıl pişirilir? Barbun'un faydaları nelerdir? İşte Barbun tarifi!

Barbun Balığı, yarın MasterChef yemek menüsünde yer alıyor. Orta boy balıklar arasında en lezzetlilerinden biri olan Barbun, halk arasında Barbunya balığı olarak da bilinir. Görünüş olarak Barbunya bakliyatına benzemesi ona bu ismi vermiştir. Barbun balığı fırınlama, kızartma ve mangal gibi tüm yöntemlerle pişirebilen ve faydaları oldukça fazla bir balıktır! İşte Barbun balığı faydaları ve Barbun tarifi!

BARBUN FAYDALARI NELERDİR?

Barbun balığı orta boy bir balık olmasına rağmen oldukça etli bir balıktır ve doyurucu olmasının yanında çok da sağlıklıdır.

  • Tüm balıklar gibi Barbun da göz sağlığına oldukça iyi gelir. Düzenli olarak balık tüketmek daha iyi görmeyi sağlar ve göz sağlığını korur.
  • Barbun içinde yer alan Selenyum sayesinde kanser gibi insan sağlığını çok ciddi etkileyen hastalıklara karşı koruyucudur.
  • Sıklıkla Barbun balığı yenmesi, kişilerin vücudundaki zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Barbun bir bakıma vücutta detoks etkisi yaratır.
  • Balık yedikten sonra Mineral ve vitaminlerden ötürü enerjik ve daha güçlü hissedilir.
  • Barbun şeker hastalıklarına ve kalp hastalıklarına iyi gelir.

MasterChef Yemekleri | Barbun Tarifi | Barbun nasıl pişirilir, faydaları nelerdir?

BARBUN TARİFİ

Barbun Balığı temizlemesi kolay bir balıktır. Pullu bir balıktır ve pişirmeden önce iyice temizlemek gerekir, fakat temizlemesi zorluk yaratmaz. Barbun kızartma ya da fırınlamada sıkça tercih edilen ve önerilen bir balıktır. Bizim vereceğimiz tarif ızgara tadında kızarmış lezzetli mi lezzetli bir Barbun Tava tarifi.

IZGARA LEZZETİNDE BARBUN TAVA TARİFİ

Malzemeler :

  • 2 Kilo Barbun Balığı
  • Mısır Unu
  • Tuz
  • Kızartmak için bol sıvı yağ

Hazırlanışı :

Balıkları iyice temizleyelim, yıkayalım ve kurutalım. Temizlenmiş balıkları iyice mısır ununa bulayalım. Tavaya sıvı yağı alalım ve iyice kızdıralım. Balıkları dizelim ve arkalı önlü kızartalım. Bir tabağa havlu kağıt serelim ve kızarttığımız balıkları buraya alalım. Fazla yağını süzdükten sonra servis edelim! Afiyet olsun.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title