Haberler

Lokma tarifi! Masterchef Lokma tatlısı nasıl yapılır? 20 Eylül Lokma tatlı tarifi! Masterchef Lokma için gerekli malzemeler!

Güncelleme:

Masterchef 20 Eylül yarışmasında şefler tarafından Lokma tatlısı yapılması istendi. Peki Lokma tarifi! Masterchef Lokma nasıl yapılır? 20 Eylül Lokma tatlısı tarifi! Masterchef Lokma için gerekli malzemeler! Lokma tatlısı tarifi haberimizde...

Masterchef'te bugün birbirinden güzel yemekler ve tatlılar yapıldı. Seyircilerin en merak ettiği konu Lokma tarifi oldu. Peki en güzel Lokma tatlı tarifi nasıldır? Lokma tatlısı nasıl yapılır? Lokma için gerekli malzemeler nelerdir?

MasterChef Lokma tatlısı eski zamanlardan beri babaannelerimizin, anneannelerimizin döktüğü, çıtır çıtır, bol şekerli bir tatlı olarak hafızalarımızda yerini alır. "Lokma dökmek" terimi aile büyüklerimizden dilimize pelesenk olmuştur. MasterChef yeni bölümde mavi ve kırmızı takım en lezzetli lokmayı dökmek için yarışacak. Son zamanlarda lokma tatlısı popüler kültürle buluştu ve sade lokma tarifi yerini çikolatalı, kremalı seçeneklerine bıraktı. Artık bir sokak lezzeti sayılan lokma tatlısını dışarıda yapan çok sayıda mekanlar olsa da evde dökülen lokma tatlısının lezzeti her zaman bir başka oluyor. Oldukça basit malzemelerden yapılan lokma tatlısı tarifi ve püf noktalarını yazımızda bulabilirsiniz.

MASTERCHEF LOKMA TARİFİ

MasterChef Lokma tatlısının az yağ çekeni ve şekeri ayarında olanı makbuldür. Aksi halde mideyi rahatsız edecektir. İzmir Lokması olarak da bilinen Lokma tatlısı her evde bulunan un, tuz, maya ve şeker ile yapılmaktadır. Bunun haricinde kızartmak için sıvı yağ gerekir. Ve tabii ki lokma nasıl yapılır sorusuna "çıtır çıtır" cevabını veririz. Çıtır çıtır lokma tarifi ve püf noktalarını yazının devamında bulabilirsiniz. Haberler.com sizler için en doğru bilgileri araştırıyor. Doğru kaynak için doğru yerdesiniz.

Malzemeler:

  • 3,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 bardak ay çiçek yağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su (şerbeti için)
  • 3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı:

Unun hepsini geniş bir karıştırma kabının içerisine alalım ve ortasını havuz gibi açalım. Unun ortasına kuru mayayı ve toz şekeri ilave ederek karıştıralım. Haberler.com okumaya devam edin. Sizlere en doğru bilgileri tarafsız şekilde iletiyoruz.

Un harcına 2 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Cıvık ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar bu işleme devam edelim.

Elde ettiğimiz hamuru bir süre mayalanmak için bırakacağız. Bu yüzden üzerini bir streç film yardımıyla kapatalım ve bir kenara 1 saatliğine alalım.

Hamur mayalanırken bir yandan şerbetini ayarlayalım. Şerbet için derin bir tencerenin içerisine 1,5 su bardağı suyu ve toz şekeri alalım. Toz şeker eriyene kadar iyice karıştırarak pişirmeye başlayalım. Şeker tamamen eriyince 3-4 damla limon suyunu da ilave edelim ve hafiften kaynamaya başlayınca şerbeti ocaktan alalım. Bir kenarda soğumaya bırakalım.

Mayalanan hamuru yağlı bir kaşık yardımıyla kızartmaya atabilirsiniz. Daha kolay bir seçenek isterseniz de sıkma torbasından yardım alabilirsiniz. Bunun için hamuru sıkma torbasının içerisine aktaralım. Ucunu keselim.

Bir yandan 3 bardak ay çiçek yağını yavanın içinde kızdıralım. Lokmaları sıkma torbasından itelim ve lokmaları yağlı bir makas yardımıyla keserek yağın içine atalım.

Şerbeti bir kabın içerisine alalım. Kızaran lokmaları yağdan alıp hemen şerbetin içerisine atalım ve bir 10-12 saniye şerbetin içerisinde tutalım. Tüm lokmalar için aynı şeyi yapalım. Sıcak sıcak yiyebilirsiniz! Afiyet olsun!

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Yemek Tarifi Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title