Haberler

Alinazik tarifi! Masterchef Alinazik nedir, nasıl yapılır? Alinazik için gerekli malzemeler nelerdir? Alinazik hikayesi nedir?

Güncelleme:

Masterchef 16 Eylül yarışmasında şefler tarafından Alinazik yemeğinin yapılması istendi. Peki Masterchef Alinazik nasıl yapılır? Alinazik yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Alinazik yemek tarifi! Alinazik nasıl yapılır? Alinazik yemek tarifi haberimizde...

Masterchef'te bugün birbirinden güzel yemekler yapıldı. Seyircilerin en merak ettiği konu Alinaziktarifi oldu. Peki en güzel Alinazikyemek tarifi nasıldır? Alinazikyemeği nasıl yapılır? Alinazikiçin gerekli malzemeler nelerdir?

ALİNAZİK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Malzemeler :

1 diş sarımsak

250 gram dana kuşbaşı eti (küçük doğranmış)

50 gram tereyağı

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı tuz

Yoğurtlu Patlıcan için:

3 adet közlenmiş patlıcan

1 çay kaşığı tuz

1 kase sarımsaklı yoğurt

Tercihe göre 1-2 diş sarımsak

ALİNAZİK NASIL YAPILIR?

Tereyağını derin bir tavanın içine alalım ve sarımsağı ilave ederek hafifçe kavuralım.

Doğranmış kuşbaşı etleri de ekleyerek karıştıralım ve tavanın kapağını kapatıp 6-7 dakika kısık ateşte suyunu salıp pişene kadar bırakalım.

Piştikten sonra üzerine salçasını, toz kırmızı biberi ve tuzu ekleyerek tatlandıralım ve ocağın altını kapatalım.

Közlenmiş patlıcanları kesme tahtasının üzerinde keskin bir bıçak yardımıyla dövelim. Patlıcanları evde közmatik ya da fırında közletebilirsiniz. Eğer hiç bulamazsanız buzluk ya da hazır da köz patlıcan kullanabilirsiniz. Tabii ki en güzeli taze köz patlıcan olacaktır.

Patlıcanları döverken üzerine hafifçe tuz da atalım.

İyice ezildiklerinde sarımsaklı yoğurt ile bir kasenin içinde birleştirin ve güzelce karıştıralım.

Servis tabağının içerisine yoğurtlu patlıcanlı karışımı alalım, alt tabakasını oluşturalım. Ortasını çukurlaştıralım. Hazırladığımız etleri de üzerine yerleştirelim.. Sosunu ilave ederek servis edelim. Afiyet olsun!

ALİNAZİK HİKAYESİ NEDİR?

Gaziantep gastronomisinin en ünlü lezzetleri arasında bulunan Alinazik, patlıcan ve et ile yapılan ve çok lezzetli olan bir ana yemek olma özelliği taşır. Özellikle ocakbaşıların ve Anadolu mutfağıyla ünlü restoranların vazgeçilmez yemeklerinden Alinazik, lezzetiyle yalnızca Gaziantep'te değil tüm Türkiye'de hatta Dünya'da da sevilerek tüketilen popüler bir yemek hâline gelmiştir. Yapılışında ana olarak; et, közlenmiş patlıcan ve yoğurt kullanılan Alinazik, kıyma, köz domates ve yeşil biber gibi farklı malzemelerin de eklenmesiyle yapılabilir.

Türk ve Osmanlı damak zevkine hitap eden önemli yemeklerden biri olan Ali Nazik'in kelime kökeni olarak Arapça'ya dayanır. Arapça'da "güzel" anlamında olan "Ala" ile "yemek" manasında olan "nazik" kelimelerinin birleşmesiyle oluşmuş olan Ali Nazik, yıllar boyunca bu isimle anılmaya ve servis edilmeye devam eder.

"Alinazik" adının ortaya çıkışıyla ilgili anlatılan bir başka hikayeyse, Osmanlı Devleti padişahlarından biri olan Yavuz Sultan Selim'e dayanmaktadır. Bir rivayete göre; Osmanlı Devleti'nin büyük padişahlarından olan Yavuz Sultan Selim, 16. yüzyılda Antep'e gelmiştir ve burada Alinazik ile tanışmıştır.Muhteşem bir şölen eşliğinde Antep'te karşılanan Yavuz Sultan Selim, kendisine sunulan pek çok lezzet arasından en çok Alinazik'i fark eder ve beğenir. Yavuz Sultan Selim'in Alinazik yedikten sonra "Hangi eli nazik yaptı bunu?" diye sorması üzerine bu yemek, literatüre "Alinazik" olarak geçmiştir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Yemek Tarifi Yaşam Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title