Haberler

Yeniden Refah, Cumhur İttifakı'nda mı değil mi? Fatih Erbakan tartışmalara noktayı koydu

Güncelleme:

31 Mart seçimleri öncesi AK Parti ile ters düşen Yeniden Refah Partisi'nin halen Cumhur İttifakı'nda olup olmadığı tartışma konusu. AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala'nın "YRP, Cumhur İttifakı'nda değil" açıklamasına ilişkin konuşan Genel Başkan Fatih Erbakan, "Mutabakat metnimiz var. Biz şartsız teslim olmuş parti değiliz. Eğer 'Bu şartlarda sizi Cumhur İttifakı'nda saymıyoruz' diyorlarsa diyecek bir şeyimiz yok. Bu seçimde ittifakın içinde değiliz, zaten müstakil giriyoruz" dedi.

Yeniden Refah Partisi, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde AK Parti ile yaşadığı anlaşmazlık sonrasında seçime tek başına girmeye ve birçok ilde kendi adaylarını çıkarmaya karar vermişti.

ERBAKAN'DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

Süreç içinde yaşananlar Yeniden Refah'ın halen Cumhur İttifakı içinde olabileceği yönünde yorumlara neden olurken Genel Başkan Fatih Erbakan yaptığı açıklamayla tartışmalara noktayı koydu.

"BİZ ŞARTSIZ TESLİM OLMUŞ PARTİ DEĞİLİZ"

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı "YRP, Cumhur İttifakı'nda değil" açıklaması sorulan Erbakan, "Mutabakat metnimiz var. Biz şartsız teslim olmuş parti değiliz. Eğer 'Bu şartlarda sizi Cumhur İttifakı'nda saymıyoruz' diyorlarsa diyecek bir şeyimiz yok. Bu seçimde ittifakın içinde değiliz, zaten müstakil giriyoruz" diye konuştu.

ERDOĞAN'IN "GÖLGE" ÇIKIŞINI DEĞERLENDİRDİ

Gazeteci İsmail Saymaz'a dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya mitinginde yaptığı "Hem bize kaybettirmek için çalışıp hem de bizim gölgemizde yürümeye kalkanlara müsaade etmeyiz" sözlerini de yorumladı.

"GÖLGE DERKEN NEYİ KASTEDİYORLAR?"

Erbakan, "AK Parti'nin seçim bürosu ve otobüsünü kullanmıyoruz. 'Bize verdiğiniz oylar AK Parti'ye gidecek, Tayyip Beyle anlaştık' demiyoruz. Adaylarımızı çıkarmışız, rekabete girmişiz. Gölge sözünden bir şey anlayamıyorum" dedi. Erbakan "Üstünüze alınıyor musunuz?" sorusuna ise "Belki o kasıtla söylenmiş olabilir ama mantıklı görmüyorum. AK Parti'nin kampanya imkanlarından yararlanmıyoruz. Gölge derken neyi kastediyorlar?" yanıtını verdi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan AK Parti Politika Güncel Haberler

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

Pasaport ve kimlik bırakarak güven sağladı! 81 gün konakladığı otelin ücretini ödemeden kaçtı

Pasaport ve kimlik bırakarak güven sağladı! 81 gün konakladığı otelin ücretini ödemeden kaçtı

500

Yorumlar (32)

Yasin AYDIN:

Erbakan ADAM gibi Adam bu milleti savunan gerçekleri konuşan tek siyasetçi Babası Rahmetli ALLAH rahmet eylesin. Bu ülkeye gelmiş ender büyüklerden Yeniden Refah teşkilatı BU Ülkeye gerçekten 2. yüzyılda Ülkenin bekasına ve iç ve dış alan atılımlara büyük katkıları olacaktır. BU süreçte provakatör ve spekülasyon mevcut otoriterlerin ucız siyasetine karşın Ahlaklı ve mücadele devam ediyorlar. Büyükşehirde Mehmet ALTINÖZ hakikaten bu işin erbabı Bağçılarda da Faruk BAĞCI tecrübesiyle ÇOK İYİLER YR

198
164
yanıtYanıtla
Onur Yener:

DEM ile cilveleşip Cumhur ittifakını sorgulayan arkadaşlar gerçekten güldürüyorsunuz beni, ama komik değilsiniz...

yanıt73
yanıt122
Gökhan Akgül:

DEM in ataları ile kürt açılımında, şivan pelver ile meğri meğri eşliğinde ilk cilveyi siz ettiniz hakkınızı teslim edelim cumhur aşığı onur...

yanıt85
yanıt35
Ihsan Nuroğlu:

BABANDAN NE GORDUKKI SENDEN NE GORELIM IŞINIZ GUCUNUZ KOĞÜS CIKARTMAK GITTA MİRASINIZI HALLEDIN

28
181
yanıtYanıtla
Gökhan Akgül:

doğru babası sizin gibi dönem dönem vay kürt açılımı vay milliyetçilik vay dindarlık ayağına nabza göre şerbet vermedi. neyse o oldu ne görğündüyse oydu. ihsan efendi haram muslukları kapanacak diye kuduruyorsunuz, nemalandığınız düzen bitiyor diye kuduruyorsunuz sana da hak vermek lazım...

yanıt78
yanıt10
Ihsan Nuroğlu:

GOKAN BEY BEN 75 YAŞINDAYIM SENI BILMEM ERBAKAN AILESINDEN BIR ÇACIK OLMAZ ANÇA DINI ISTIMAR EDER YILLARÇA BAŞÖRTÜ SÜ DEDI OY TOPLADI ADAM BI GELDI ERBAKANIN SÖZDE DEDIKLERINI AYNEN YAPDI DAHA NE OLSUN

yanıt6
yanıt25
Gökhan Akgül:

DOĞRU ERBAKAN FAİZE BULAŞIN DEMİŞTİ MEVCUT HÜKÜMETE, HER ŞEHİR E ÜNİVERSİTE AÇIN AMA EĞİTİM İÇİN DEĞİL RANT İÇİN AÇIN DEMİŞTİ. DOĞRU KENDİ ADAMLARINIZI YERLEŞTİRİN DEVLET KURUMLARINA DEMİŞTİ. DOĞRU FETRULLAH GÜLEN HOCA EFENDİ BU ÜLKENİN YETİŞTİRDİĞİ EN MUHTEREM BİR İNSANDIR DİYEN MEVCUT HÜKÜMETİN BAKANINA , KENDİ SÖYLEDİĞİ SÖZLERİNİ UNUTUP İNKAR SİYASETİ GÜTMEYİ ÖĞRETTİ DEĞİL Mİ. SURİYELİLERİ DE OY VERİYOR DİYE TUTUYORSUNUZ VE 40 MİLYAR DOLAR HARCADIK DEYİP EMEKLİYE 10 000 İ LAYIK GÖRÜYORSUNUZ..

yanıt11
yanıt2
Erhan Sarac:

Onların doları varsa bizim Allah’ımız var diyenden bir hayır gelmez zaten ekonomi bitti

111
55
yanıtYanıtla
albatros :

Fatih Erbakanın her seçim yaptığı taktik. seçime kadar kilit parti havalarına girip blöf yapıp reisten koparabileceğini koparacak. istediğini alabilirse biz zaten cumhur ittifakındaydık diyecek. şimdiye kadar istediğini aldı. ama bu sefer reis onu pek sallamıyor gibi. gerçi babasının reis hakkında dediklerini hatırlasa hiç bu toplara girmemesi lazım ama siyaset bu.

41
71
yanıtYanıtla
Yasin Parlak:

akp yi desteklerken mitinglere cikariyordunuz konusmalar yaptiriyordunuz en iyi erbakandi simdi desdek vermiyor diye mi kotu oldu bu kadar menfaatci olmaym desdeklerse iyi des

yanıt52
yanıt12
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title