Haberler

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda "Ben belediye başkanlarımı da uyardım. Etkileşim alacağım diye artık Arapça tabelalara karışmayın. Arapça Kur'an dilidir, halk incinir" ifadelerini kullanmıştı. Özel'in sözlerine tepki gösteren oyuncu Şahan Gökbakar "Tabela tartışmak yerine, bu Araplar ülkelerine nasıl döndürülecek onu konuşmak lazım. Ama konuşmuyorlar. Bu ülkeye ve halkına yapılmış en büyük haksızlıktır" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı bir televizyon programında, 'Suriyeli sığınmacılar ve Arapça tabelalar' konusunda CHP'li belediyelerin almış oldukları kararlara ilişkin, "Ben belediye başkanlarımı da uyardım. Etkileşim alacağım diye artık Arapça tabelalara karışmayın. Arapça Kur'an dilidir, halk incinir" şeklinde konuşmuştu.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Özel'in Arapça tabelalarla ilgili sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, ünlü komedyen Şahan Gökbakar da gelişmeye kayıtsız kalmadı.

"TABELA ASILMAYINCA 10 MİLYON ARAP SIĞINMACI YOK MU OLUYOR?"

Sosyal medya platformu X'teki hesabından Özel'in sözlerini sert bir şekilde eleştiren Gökbakar, "Arapça tabela asılmayınca, 10 milyon Arap sığınmacı yok mu oluyor? Yani, görmeyince dert bitiyor mu? Tabela tartışmak yerine, bu Araplar ülkelerine nasıl döndürülecek onu konuşmak lazım. Ama konuşmuyorlar! Bu ülkeye ve halkına yapılmış en büyük haksızlıktır bu..." ifadelerini kullandı.

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Şahan Gökbakar Özgür Özel Magazin Politika Güncel Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500

Yorumlar (88)

JokerAllame:

Arapça bir dildir ve Türkiye sınırlarında olmasına gerek yoktur. Hatta Türkiye sınırlarında Türkten başkasına da gerek yoktur

1032
1171
yanıtYanıtla
dikduran adam:

önce adındaki o arapça allame kelimesini çıkarmakla başlayabilirsin ırkçı zerzevat

yanıt834
yanıt253
İDO BEY:

Bana bak joker bizim asıl dilimiz arapçadır biz Müslümanı dinimiz İslam Türküz Türkiyeyiz.

yanıt380
yanıt521
İbrahim Demirel:

Almanya’da Arapça dahil İngilizce, Çince, İtalyanca Türkçe tabelalar var ve kımse bunu sorun etmiyor. Biz laik ve Özgür bir ülküde yaşadığımızı söylüyoruz ama başkalarının özgürlüğünü kısıtlıyoruz. Biz bu özgürlük kelimesinin ne anlama geldiğini bile bilmiyoruz. Avrupa laik ise biz neyiz, ne yapmaya çalışıyoruz? Özgür beyi tebrik ediyorum.

yanıt364
yanıt166
İbrahim Demirel:

Madem ırkcı bir insansın bence önce kendini değiştirmen gerek git bir tane Türkçe isim bul kendine.

yanıt198
yanıt69
CROWKİNG KİNG:

Bizler aslinda arapaca yazisina kizmiyoruz. Arapca yazisinin asili oldugu yeri suriyelinin islettigini biliyor bundan rahatsiz oluyoruz.Ve cogunlugumuz suriyeliri sevmiyor ve istemiyor.kendilerini sevdiremediler bu ulkede kabalik zorbalik aklimiza ne geliyorsa var .

yanıt258
yanıt83
Genco:

Bazı bölgelerimize İran’lı turistler akın ediyor ve market camlarında eğlence yerlerinde ve her yerde onların yazısıyla onlara hitap ediliyor. Ayrıca halk otobüslerimizde, duvarlarda ve her yerde Kürt yurtdaşlarımıza hitap eden yazılar görüyoruz, İngilizcesi de var. Eee, size ne diye batıyor bu Arapça yazısı ?

yanıt157
yanıt94
GALATASARAY null:

Kafirler istemese de CENABI ALLAH nurunu tamamlayacaktır

yanıt88
yanıt29
Narter Nart:

1400 yıl önceden sizin için Allah' ın Resulü söylemiş: "Ey insanlar! "Rabbiniz birdir. Babanızda birdir. Hepiniz Ademin çocuklarısınız. Adem ise topraktandır. Arap'ın Arap olmayana Arap olmayanında Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi kırmızı tenlinin siyah üzerine siyahında kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allahtan korkmaktadır. (Veda Hutbesinden)

yanıt121
yanıt3
Pole star:

Narter Nart arapça tabelanın Müslümanlıkla alakası yok bütün Araplar müslüman değil bütün Müslümanlarda Arap değil... Bunu ayırt etmemiz lazım...

yanıt58
yanıt27
Tüm 88 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title