Haberler

Milletvekili Ayhan Gider'in boğaza nazır villasının kaçak olduğu ortaya çıktı

Güncelleme:

Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider'in Lapseki'de Çanakkale Boğazı'nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Bir vatandaşın imar affından yararlanıp belge aldığı binayı devralıp yıktırarak iki katlı lüks villa yaptıran Gider, villanın hemen yanında başka bir kişiye ait arsanın da etrafı telle çevirerek kümes inşa etti.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider'in 1915 Çanakkale Köprüsü'nün bulunduğu Lapseki ilçesinde boğaza nazır kaçak villa yaptırdığı tespit edildi. Kaçak villa, CİMER'e yapılan şikayetle ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, villanın olduğu eski binaya verilen Yapı Kayıt Belgesi'ni iptal etti ve binanın yıkılmasını istedi.

VATANDAŞ CİMER'E ŞİKAYET ETTİ

Sözcü gazetesinden Veli Toprak haberine göre, 25 Ocak 20024 tarihinde bir vatandaş, denize sıfır 16 ayrı kaçak yapının tek tek parsel ve ada numaralarını CİMER'e yaptığı şikayette anlattı. Gider'in villasının olduğu alan için de "125 ada 20 parsel tescilli 50 metrekare yıkık ev olan tarla vasfında ve kıyı kenar çizgisi içinde kalan, yolu olmayan parsel 2020 yılında 150 metrekare yeniden yapılarak kullanılmaya başlandı" ihbarında bulundu. Şikayet Çanakkale Valiliğine iletildi. Valilik de Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden incelenme talep etti.

RAPORDA DA "KAÇAK" İBARESİ YER ALDI

21 Şubat'ta inceleme yapan görevliler hazırladıkları raporda "Kaçak inşai faaliyetler icra edildiği hususundaki iddia ve yakınmalar gereğince parselin mahallinde incelemede bulunulmuş, parselde yapı kayıt belgesi alınan eski binanın yerinde betonarme lüks bir villa yapısının yer aldığı tespit edilmiştir" bilgisine yer verdi.

Milletvekili Ayhan Gider'in boğaza nazır villasının kaçak olduğu ortaya çıktı.Gider'in aldığı 50 yıllık bina harabeydi

BELGE İPTAL EDİLDİ

Eski binanın sahibi olan Hafize İçin isimli vatandaş, 2018'de çıkarılan yasa ile Yapı Kayıt Belgesi hakkını elde etti. Ama belge için binanın 31 Aralık 2017'den önce yapılmış olması şartı getirilmişti. Ancak Gider'in eski binayı 2017'den sonra yıkıp yeniden yaptığı hatırlatılarak, yapı kayıt belgesinin iptaline karar verildi. Ayrıca alt yapı hizmetlerinden yararlanmaması için ilgili kurumlara bildirimlerde bulunuldu.

"İMAR AFFINDAN FAYDALANMIŞ BİR EV ALDIM"

Gider, 'kaçak villa' ile ilgili açıklama yaptı. "Evi ben yapmadım, satın aldım. İmar affından faydalanmış bir ev satın aldım. Onunla ilgili bir şikayet olmuş olabilir, bilmiyorum" dedi.

Milletvekili Ayhan Gider'in boğaza nazır villasının kaçak olduğu ortaya çıktı.Gider, aldığı 50 metrekarelik evi yasal olmamasına rağmen yıkıp yerine 150 metrekarelik lüks villa kondurdu. Malikane gibi villanın etrafını çitlerle çevirdi.

YENİDEN YAPTIRDIĞINI KABUL ETTİ

Gider, "Aldıktan sonra yeniden mi yaptınız?" sorusuna, "Tabii. 30-40 yıllık evler onlar. Badanası, boyasını, pencere kapısını değiştirdim" dedi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün Yapı Kayıt Belgesini iptal etmesini hatırlatıldığında ise "Yapı Kayıt Belgesi'nin iptal edildiğine dair bana bir şey gelmedi. Eğer iptal edildiyse ben ona itiraz ederim. Belgenin iptali için o binanın yeni olması lazım. Binanın boya badanası, kapı penceresi değişti diye Yapı Kayıt Belgesi iptal olmaz!" ifadelerini kullandı.

YANINDAKİ ARSAYA DA KAÇAK KÜMES YAPMIŞ

Gider'in villanın hemen yanında başka bir kişiye ait arsanın etrafı telle çevirdi. Bu alana da kümes ile küçükbaş hayvanların kalabileceği bölüm yapıldı. Arsa sahiplerinden biri, "Bu arsa bize miras. Birden fazla kişinin arsada hakkı var. Biz ilgilenemediğimiz için 'sahibi yok' diye çevirmiş. Şikayetçi olduk" bilgisini verdi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Çanakkale Boğazı Milletvekili Ayhan Gider Çanakkale Lapseki Hukuk Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

500

Yorumlar (72)

Selim Adanalı:

bu ülke ne çektiyse akpati döneminde çekmiştir

1069
364
yanıtYanıtla
Safe Safer:

AKPden önce sanki altın basıyorduk hastanelerde ilaç sırası beklemiyorduk!!! Yiğidi öldür ama hakkını yeme

yanıt491
yanıt546
Mhmt xxx:

Sade sefer doğruyu söylüyorsun o günleri görmüş yaşamış olarak sana olumsuz yanıt verenler o günleri görmeyen lerdir garanti

yanıt189
yanıt294
Metehan Eryilmaz:

Safe safer o dönem bolluk bereket vardı. patatesi suriyeden buğdayı ukraynadan almıyoduk, hastanede sıra beklesen de muayene olabiliyodun. Şimdi doktor yok randevu yok. Bazı şeyler de teknoloji ile ilerledi netten alıyon randevuyu hastanede sıra beklemiyon ama evde aylarca randevu gününü bekliyon.

yanıt354
yanıt198
Mehmet Vatandaş:

Safe Safer: Uzun zamandır hastaneye gitmiyorsun galiba:))

yanıt186
yanıt91
taner ipek:

Parti geleneklerine işlemiş artık

460
54
yanıtYanıtla
Ahmet Soner Aydın:

aaaaa şaşıran varmı?

361
37
yanıtYanıtla
Demir Acer:

O bolgedeki yapilarin yuzde doksani kacak bilindik haberler))

366
20
yanıtYanıtla
Vatansever:

Demek ki belediyeler göz yumuyor

yanıt319
yanıt7
Nuri Aga:

Vatansever arkadaş, işine geleni yapıyor belediyeler. 1 dekar bahçem var küçük ceviz bahçesi. Dibinden şebeke borusu geçiyor. Abonelik vermediler. Neymiş Efendim içine ev yapacakmışım. Ev yapmak kolaydı.

yanıt71
yanıt3
Tüm 72 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title