Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Antalya İl Kongresi'nde konuştu Açıklaması

Güncelleme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 60 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edilmesine ilişkin, "FETÖ'ye, FETÖ propagandasına omuz veren CHP zihniyetini şiddetle kınıyoruz.

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 60 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edilmesine ilişkin, "FETÖ'ye, FETÖ propagandasına omuz veren CHP zihniyetini şiddetle kınıyoruz. Yapılan tavrı alkışlıyoruz. İlgili bakanlıkların yapmış olduğu karşı duruşu da memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

Yalçın, Mimar Sinan Kongresi'nde düzenlenen partisinin Antalya İl Kongresi'nde, partinin bir yandan kongrelerini yaparken diğer taraftan da gelecek yıl yapılacak yerel seçimlere hazırlandığını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ildeki hasarlar nedeniyle bu illerde gerekli hizmetin yapılabilmesi için mutlaka Cumhur İttifakı adaylarının göreve getirilmesi gerektiğini belirten Yalçın, 30 büyükşehirde de muhalefet partilerde olan illerin hak ettiği hizmeti alabilmesi için Cumhur İttifakı'na geçmesi gerektiğini vurguladı.

Mhp olarak il, ilçe kongrelerini başarıyla gerçekleştirdiklerini aktaran Yalçın, büyük kongrenin ise 17 Mart 2024'te Ankara'da yapılacağını kaydetti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhur İttifakı'nın oluştuğunu anımsatan Yalçın, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir araya gelerek ülkenin geleceğiyle ilgili önemli adımlar attıklarını söyledi.

İki liderin oturup da anlaşamayacağı hiçbir mesele olmadığını vurgulayan Yalçın, "Nasıl 14-28 Mayıs seçimlerinde iktidar elde edildiyse, devamı sağlandıysa yine iki saygı değer liderin kararıyla yerel seçimlerde ittifak geliştirilecek yerelle genelin uyumu sağlanacaktır. Bunu sağladığımız takdirde vatandaşlarımız hizmet alır duruma gelecektir." diye konuştu.

Yalçın, genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de uyum içinde hareket edeceklerini ve başarıyı yerel seçime taşıyacaklarını belirtti.

Yerel seçimlerdeki ittifak ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Yalçın, "AK Parti kongresi sonrası oluşturulan heyetler bir araya gelmek suretiyle ittifakın nasıl olacağını, hangi illerde olacağını, 81 ilde olup olmayacağını, ne şekilde cereyan edeceğini karar verecekler." dedi.

Nihai karar açıklandıktan sonra teşkilatların halkın karşısına çıkarak çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyen Yalçın, istiklale ve istikbale bakış devam ettiği sürece MHP ve Cumhur İttifakı için başarısızlığın söz konusu olmayacağını kaydetti.

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptali

Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, iptal edilen 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali konusuna da değindi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin FETÖ propagandası içeren bir belgeseli seçkiye dahil ettiğini ve bunun üzerine önce Kültür ve Turizm Bakanlığının ardından da Gençlik ve Spor Bakanlığının festivalden desteklerini çektiğini anımsatan Yalçın, şunları söyledi:

"Bölücü örgütleri desteklemek başka bir şey, sansür başka bir şeydir. Bu yapılan iş, çekilme ameliyesi, sansür değildir, fikirleri hapsetmek değildir. FETÖ'ye, FETÖ propagandasına omuz veren CHP zihniyetini şiddetle kınıyoruz. Yapılan tavrı alkışlıyoruz. İlgili bakanlıkların yapmış olduğu karşı duruşu da memnuniyetle karşılıyoruz. Hep birlikte göreceğiz 30 Mart 2024'te bu yapılanlara, PKK'yı, FETÖ'yü canlandırma gayreti içerisinde olanlara bu aziz ve necip millet tekrar cevabını verecek, gereken çıkışı, gereken tokadı sandıklarda atacaktır."

Mevcut başkan Temel, tek aday

MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi ve Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan da ilçe kongrelerini ülkücü harekete yakışır şekilde, birlik ve beraberlik havasında, dava şuuruyla, parti disiplini içerisinde tamamladıklarını belirtti.

Merkezden yerele tek yürek olmuş bir Türkiye için çalıştıklarını aktaran Başkan, "Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin liderliğinde partimiz, Türk devletinin bekası, Türk milletinin geleceği için samimiyetle verdiği mücadele de her zaman devam edecektir." dedi.

Kongrede tek aday olarak yer alan mevcut başkan Onur Temel de Türk ve Türkiye Yüzyılı'nda büyük Türkiye'yi gerçekleştireceklerin ülkücüler olduğunu belirtti.

MHP bayrağını yükseklere taşıma azmi ve kararlılığıyla çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Temel, hedeflere ulaşmak için hiç durmadan, yorulmadan ve usanmadan çalışacaklarını söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Film Festivali Semih Yalçın Antalya MHP Sinema Politika Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title