Haberler

Erbakan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt: Her yerde kazanmak için seçime giriyoruz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kendileri kazanmak için değil, bize kaybettirmek için çalışan partiler ortaya çıktı" sözleriyle tepki gösterdiği Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'dan yanıt gecikmedi. Erbakan, "Yeniden Refah Partisi, hiç kimseye kazandırmak veya kaybettirmek için seçime girmiyor. Her yerde kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya mitinginde sarf ettiği "Kendileri kazanmak için değil, bize kaybettirmek için çalışan partiler ortaya çıktı" cümlesine "Yeniden Refah Partisi, hiç kimseye kazandırmak veya kaybettirmek için seçime girmiyor. Her yerde kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz" yanıtını verdi.

"TÜM KESİMLERDEN PARTİMİZE YOĞUN İLGİ VAR"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep'te partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. 31 Mart seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarını sürdürdüklerini ve her ilde projelerini açıklayarak yola devam ettiklerini ifade eden Erbakan, her kesimin Yeniden Refah Partisi'ne ilgi gösterdiğini söyledi. Türkiye'nin her köşesinden müjdeli haberler geldiğini aktaran Erbakan, bunun en önemli ispatının partisindeki üye sayılarındaki artış olduğunu belirtti.

"GÜNDE 2500 ÜYE KAYDI YAPIYORUZ"

Erbakan, "Birbirinden değerli ve dürüst adaylarla seçimleri kazanmak üzere yola çıktık. Pek çok yerde de Allah'a şükürler olsun ki seçimlerin favori partisiyiz. Türkiye'nin hemen her yerinde düzenlediğimiz programlarda görüyoruz ki milletimiz, 'Yeniden Refah' diyor. Meydanlara bakınca 'Yeniden Refah' diyor. Bütün bu çalışmalar, 31 Mart'ta partimizin zaferini müjdeliyor. Şu anda Türkiye'nin her köşesinden gelen müjdeli haberler de Yeniden Refah Partimizin yükselişini haber veriyor. Bugün bizim dışımızdaki anket firmaları, analistler, gazeteciler bunların hepsi, Yeniden Refah Partisi'nin dip dalgasından söz ediyor. Bunun en önemli ispatı, partimizin üye sayılarındaki muazzam artış. 6 ayda 265 binden 460 bine üye sayımızı getirdik. Bu yüzde 80 büyüme demektir. Başka bir siyasi partiye nasip olmayacak muazzam bir büyüme bu. Şu anda üye kayıt hızına dahi yetişemiyoruz. Günde 2500 üye kaydı yapıyoruz. Uzun yıllardır siyasi partiler, kötünün iyisini tercih etmeye milletimizi mecbur bıraktılar. Ahlaklı belediyecilik anlayışını milletimizin önüne koyamadılar. Rantçı belediyecilikten, heykelci belediyecilikten, örgütçü belediyecilikten milletimiz bıktı, usandı. Partimizin büyümesindeki bir diğer önemli konuda Türkiye'nin her tarafında olan ekonomik sıkıntılardır. Milletimiz geçinememekten şikayet ediyor. Milli Görüş'ün ekonomi politikası uygulanmadığı için, üzülerek ifade ediyorum ki borç, faiz, zam ekonomisi aynı şekilde devam ettiği için bugün dar gelirli milyonlar, maalesef inim inim inliyor."

"HER PARTİ, İSTEDİĞİ SEÇİM BÖLGESİNDEN SEÇİME GİRER"

Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin aday çıkarmasına ilişkin de "Yeniden Refah Partisi, hiç kimseye kazandırmak veya kaybettirmek için seçime girmiyor. Her yerde kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz. Diğer tüm partiler de böyledir. Bu mantıkla giderseniz; o zaman İstanbul'da DEM Parti, AK Parti'ye kazandırmak için seçime giriyor. Çünkü DEM Parti'nin alacağı oylar, İmamoğlu'ndan gidecek. Eğer öyleyse DEM Parti, seçime girmesin mi? Eğer girerse AK Parti'ye kazandıracak. Aynı durum İYİ Parti için de söz konusu. O zaman daha önce de belirttiğim gibi seçimlerden önce bir kurum anket yapsın. En yüksek oy alan 2 partiyi belirlesin ve seçime onlar girsin. Çünkü onların dışındaki herkes birine kazandırmak için yola çıkacak. Böyle demokrasi olur mu? Böyle seçim olur mu? Seçime girme hakkı olan her parti, istediği seçim bölgesinden seçime girer. Böyle bir yaklaşım partilere ve seçmene karşı uygun bir yaklaşım değildir. Ahlaklı belediyeciliği yeniden hakim kılmak için seçime giriyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçim gezileri kapsamında Malatya'da düzenlenen mitingde "Kendileri kazanmak için değil, bize kaybettirmek için çalışan partiler ortaya çıktı" sözleriyle Yeniden Refah Partisi'ni hedef almıştı. Erdoğan ayrıca "Türkiye, bugüne kadar ne çektiyse vizyonu, programı, projesi olmayan zübük siyasetçi tiplerinden çekmiştir." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Fatih Erbakan Politika Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500

Yorumlar (65)

ayh:

adam hakli. Bu bir yaris ve herkesin mucadele etmeye hakki var. Biri kazaninca digeri zaten kaybedecek kizmaya darilmaya gerek yok.

529
94
yanıtYanıtla
Vatansever:

Sen meseleyi yanlış anlamışsın örnek veriyorum İstanbul'da Fatih Erbakan'ın kazanma ihtimali var mı yok yani böyle yerde yerlerde aday çıkarma mantıksız diyor

yanıt199
yanıt409
Yılmaz Yavuz:

Vatansever peki sen doğru anladınmı hocayı hoca diyorki o zaman sende DEM le anlaştın DEM secim kazanma şansı varmı yok demeki Dem le iyi parti sırf akp kazansın diye secime girdi demeki

yanıt270
yanıt66
Arman Usa:

rahmetliyi sevmezdim, refahlada isim olmaz ama ampul mu refahmi dersen olumune refah

263
139
yanıtYanıtla
Sezgin Sezgin:

Sıkıntı şu: şimdiye dek akp havuzundan oy alabilecek bir parti hiç çıkmadı 20 yıldır ..İlk defa çıktı onun adı da: Refah partisi... Refah büyüdükçe Akp küçülecek sıkıntıları bu...Bugün akp 36 refah 3 ise..yarın akp on puan kaybettiğinde bu on puan direk refaha kayacak akp 26 ya düşecek refah 13 olacak..akp bir gğn yirmi puan kaybettiğinde akp 16 ya düşecek refah 23 olacak.. sıkıntı büyük kayık su sızdırıyor bu su refahın gemisine geliyor

yanıt153
yanıt45
esrefpasali:

trilyonun hesabini verememis, hukum giymis birinin arkasinda durmam, AKP yi tercih ederim... denize dusen yilana sarilir hikayesi gibi

yanıt28
yanıt131
Samet Yalçın:

Eşrefpaşalı o hesap verildi de sen anlamamışsın. Erbakan Türkiye Cumhuriyetinde denk bütçe yapan tek adam. Ne anlatıyorsun. Sen gitte kutu kutu paraların, 128 milyar doların hesabını sor. Boşsun hemde bomboş. Fatih Erbakanı destek verilemez. Üslubu güzel,akıllı, genç adamda benim aradığım özellikler var.

yanıt64
yanıt19
hayrullah sonel:

Bende bunu anlamıyorum akp ye destek vermeyebilir sinde her yerde kazanmak için derken biraz dur en fazla bir belde alırsın oda belki gerçekçi ol RTE istediğin iki ilçeyi verse gıkın çıkmayacaksın

75
164
yanıtYanıtla
esrefpasali:

cin olmadan seytan carpma...

yanıt46
yanıt11
Mert Kafkas Sahin:

Bir siyasal islamcıdan daha kötüsü İKİ siyasal islamcıdır. Erbakan siyaseten istediğini alabilseydi cumhurbaşkanlığı seçimindeki gibi kayıtsız şartsız teslim olup destek verecekti! Yazıyorum şuraya, 180 derece döner yarın akp ile anlaşsa :))

116
71
yanıtYanıtla
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title