Haberler

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tugay, projelerini tanıttı

Güncelleme:

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, "İzmir Geleceğe Doğru" başlığını taşıyan projelerini anlattı.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, "İzmir Geleceğe Doğru" başlığını taşıyan projelerini anlattı.

Tugay, Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, "yeni nesil belediyecilik" anlayışına sahip olacaklarını, hem bugüne hem geleceğe yönelik çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

İklim krizi gibi global sorunlar için de yerelde eylem göstereceklerini dile getiren Tugay, yapacakları tüm çalışmalarda halkın, yetkin insanların, ilgili sivil toplum kuruluşlarının katılımını sağlayacaklarını ifade etti.

İlk 180 gün uygulamayı öngördüğü "hızlı eylem planını" anlatan Tugay, bu sürede su ve toplu taşıma ücretlerinin adil ve dengeli hale getirileceğini, yolların bakım ve tamirinin, asansör ve yürüyen merdivenlerin düzenli ve hızlı bakımının yapılacağını, ilaçlama ve temizlik faaliyetlerinin kesintisiz süreceğini, yapay zeka daire başkanlığı veya eşdeğer bir birim kuracaklarını söyledi.

Cemil Tugay, bu sürede pilot ilçelerde kompost üretim tesisleri kurulacağını, deniz taşkın bariyerleri yapılacağını, iç körfezde deniz taksi uygulamasına başlayacaklarını dile getirdi.

Projelerini "kentsel dönüşüm, planlama tasarım", "kent içi ulaşım ve trafik", "su ve körfez", "doğa, iklim, tarım", "sürdürülebilir enerji-atık yönetimi", "ekonomi, istihdam, bölgesel kalkınma", "kültür, sanat, spor", "sağlık", ve "sosyal belediyecilik" olmak üzere 9 başlıkta aktaran Tugay, 5 yılda 25 bin sosyal konut yapacaklarını, kentin deprem master planını tamamlayacaklarını, belediye olarak kentsel dönüşümdeki binaların yıkımını üstleneceklerini, kira yardımı için ilave destek vereceklerini vurguladı.

Tugay, 2017 yılında yapılan kent ulaşım master planını güncelleyeceklerini ifade ederek, metrobüs uygulamasını hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Programa, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, CHP Sözcüsü Deniz Yücel, bazı CHP İzmir milletvekilleri, il yönetimi ve ilçe belediye başkanları ile belediye başkan adayları da katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Cemil Tugay İzmir Ulaşım Çevre Yerel Haberler Kültür Sanat Politika Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Asuman Tuğberk Yolaç kimdir, öldü? Asuman Yolaç neden öldü, hastalığı nedir? TYT- AYT sınavları ne zaman, kaç gün kaldı? 2024 YKS ne zaman yapılacak, tarihi belli mi? YKS sınavı ne zaman 2024? YKS (TYT-AYT-YDT) sınavı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek?
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title