Haberler

Bakan Özhaseki: Akdeniz'in doğusunda soykırım yaşanıyor

Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını işaret ederek, 'Akdeniz'in doğusunda bir soykırım yaşanıyor. Eşi benzeri hiç görülmemiş bir vahşet işleniyor' dedi.

Bakan Özhaseki: " Akdeniz'in doğusunda soykırım yaşanıyor"

ANKARA - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını işaret ederek, " Akdeniz'in doğusunda bir soykırım yaşanıyor. Eşi benzeri hiç görülmemiş bir vahşet işleniyor" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Portekiz'in Braga şehrinde katıldığı Akdeniz PA Ödül Töreni'nde Gazze'de yaşanan katliama sessiz kalmadı. Özhaseki, İsrail'in, Filistin'de gerçekleştirdiği katliamların durdurulması için dünyaya seslendi.

"İnsanlık adına sadece 'ateşkes' deyin"

Üst düzey isimlerin de katıldığı Akdeniz Parlamenter Asamblesi Ödül Töreni'nde, Filistin'de yaşanan soykırımı haykırarak dile getiren Özhaseki, "Sizden tek istediğimiz insani ve vicdani bir duruş. İnsanlık adına sadece 'ateşkes' deyin. İnsanlar, kadınlar, çocuklar yaşasın deyin ve dünya huzur bulsun" ifadesini kullandı.

"Kaçıp gidip kurtulabileceğinizi mi zannediyorsunuz"

Bakan Özhaseki, Kur'an-ı Kerim'deki Tekvir Suresi'nin 26. ayetini de okudu. İsrail'in, Gazze'de yaşlı, çocuk, kadın demeden; aylardır sürdürdüğü katliama dikkat çeken Özhaseki, "Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim, dünyanın ve insanların azgın gidişatına dair ikazı 'Fe eyne tezhebün' diyerek yapar. Yani, 'Hal böyleyken nereye doğru kaçıp gidiyorsunuz? Kaçıp gidip kurtulabileceğinizi mi zannediyorsunuz' diye ihtar eder" şeklinde konuştu.

"Akdeniz'in doğusunda bir soykırım yaşanıyor"

Bakan Özhaseki, İsrail'in saldırılarına sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek, "Şu anda Akdeniz'in doğusunda bir soykırım yaşanıyor. Eşi benzeri hiç görülmemiş bir vahşet işleniyor. Kadınlar, çocuklar, gazeteciler öldürülüyor. Hastaneler bombalanıyor ve insanlık alemi basit çıkar hesaplarıyla sadece seyrediyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Özhaseki Akdeniz İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title