Haberler

"AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti?" anketi! Birinci sırada hayat pahalılığı var

Güncelleme:

31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürerken yapılan bir araştırmada vatandaşlara "AK Parti'nin yerel seçimlerde oy kaybetmesinin en önemli sebebi sizce nedir?" sorusu yöneltildi. Soruya cevap verenlerin yüzde 51.9'u AK Parti'nin hayat pahalılığı yüzünden oy kaybettiğini savunurken, yüzde 13.4'lük kesim de oy kaybının nedenini emeklilere bağladı.

CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak çıktığı 31 yerel seçimleriyle ilgili dikkat çeken bir araştırma yapıldı. Araştırmada vatandaşlara " Ak Parti'nin yerel seçimlerde oy kaybetmesinin en önemli sebebi sizce nedir?" sorusu yöneltildi.

ANKETE HAYAT PAHALILIĞI DAMGA VURDU

Asal Araştırma tarafından 20-21 Nisan tarihleri arasında 2 bin kişi ile yapılan ankete katılanların yüzde 51.9 gibi önemli bir kısmı AK Parti'nin oy kaybetmesini hayat pahalılığına bağladı. Aynı ankette AK Parti'nin emekliler yüzünden oy kaybettiğini savunanların oranı yüzde 13.4, yaşlı adaylar yüzünden oy kaybettiğini savunanların oranı 12.5, mülteci meselesi yüzünden oy kaybettiğini savunanların oranı ise yüzde 4 olarak belirlendi.

İşte gündem yaratacak anketin sonuçları;

  • Ekonomi/Enflasyon/Hayat Pahalılığı: %51.9
  • Emekliler: %13.4
  • Yanlış adaylar: %12.5
  • Mülteciler sorunu: %4.0
  • AK Parti yönetiminin halktan kopması: %3.8
  • Sokak hayvanları: %2.0
  • CHP'nin daha iyi çalışması: %1.5
  • Adaletsizlik: %1.4
  • Fenerbahçe ile ilgili söylemler: %1.2
  • İsrail ile ticaret: %0.7
  • Kürt sorunu: %0.6
  • Diğer: %3.1
  • Fikrim yok/Cevap yok: %3.9

KAPSAMLI BİR RAPOR HAZIRLANIYOR

Öte yandan AK Parti'de 31 Mart yerel seçimlerindeki oy kaybının nedenleri araştırılmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde il başkanlarının oy kaybına yönelik hazırladıkları raporları ve saha araştırmalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunması bekleniyor. Toplantıda il başkanları neden oy kaybı yaşandığına yönelik kendi görüşlerini de belirtecek. Erdoğan il başkanları toplantısından bir hafta sonra ise 22 Mayıs'ta MKYK'yı toplayacak. Toplantıda kongre sürecinin netlik kazanması bekleniyor.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

AK Parti Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

500

Yorumlar (105)

Can:

Biri yazmız millet aç abi aç ne yapsınlar , aç olabiliriz , açıkta olabiliriz. Kurtuluş savaşında olduğu gibi vatanımız için hep beraber seferberlik edebiliriz ama halkın yüzde 85 i aç iken diğer yüzde 15 i istakoz yiyorsa , 2 milyonluk saatler takıp , 8,10 milyonluk arabalara biliyorsa , o zaman bir düşüneceksin.

836
44
yanıtYanıtla
Mehmet Bag:

kardeşim beyniniz algılamıyor anlayabiliyorum. Kurtuluş Kurtuluş Savaşı’nda Baştakiler de bugünkü gibi saraylarda yaşasalardı milleti malını mülkünü gasp etselerdi hiç kimse gitmezdi. Bir tutturmuşsunuz kurtuluş Savaşı millet ahmak mı birileri Yatlarda katlarda yaşarken birileri savaşa gitsin

yanıt366
yanıt107
Uyanık:

Kurtuluş Savaşı biteli çok oldu, seni 2024 bekliyoruz.

yanıt167
yanıt34
Can null:

Ayrıca savaş olan ülkeler bizden kat kat iyi durumda

yanıt267
yanıt15
Akın Aydin:

evt aç,emekliler daha da aç bir kısmı

yanıt132
yanıt12
aristoteles:

Mültecilere hergün yenileri eklenirken bizim okumuş beyaz yaka yanı sıra mavi yakalarıda avrupaya gönderiyoruz kaybetmeside bi tuaf milyonlarca kimlik verdiler artık onlar bile oy vermiyor bunlara demeki

yanıt64
yanıt6
Zeki null:

Kademeli emeklilik mağdurları... Bunu görmezlikten gelemezsiniz...Arada 17 20 yıl fark olmaz

260
53
yanıtYanıtla
kallanpa kurtoglu:

Seceneklerde Fenerbahçe bile var ama mülteci yok cok ilginc

159
119
yanıtYanıtla
Murat Kaya:

Haberi bir daha oku.

yanıt102
yanıt8
SMMM:

ANKETİ YAPANLAR AKP Lİ HERHALDE MÜLTECİ SORUNU BAŞ SORUN KİMİ KANDIRIYORSUNUZ HATANIZI KABL ETMİYORSUNUZ

96
2
yanıtYanıtla
Tüm 105 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title