Haberler

Aile Destek Merkezleri İçin 1.3 Milyar Lira Kaynak Tahsis Edildi

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ülke genelinde bu yıl 610 aile destek merkezi için 1.3 milyar lira kaynak tahsis ettiklerini söyledi. Bakan Göktaş, aile destek merkezlerinin kadınların güçlenmesi ve toplumda statülerinin iyileştirilmesi için önemli bir rol oynadığını belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ülke genelinde bu yıl 610 aile destek merkezi için 1.3 milyar lira kaynak tahsis ettiklerini söyleyerek, "Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde ülkemizi geleceğe taşıyoruz" dedi.

Sabah saatlerinde Van'a gelen Bakan Göktaş, Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde 13 ilçede yapımı tamamlanan 100 aile destek merkezinin toplu açılış törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Göktaş, bakanlık olarak kadınlarla ilgili hizmetlerin temel amacının, kadınların güçlendirilmesi, kadının toplum içinde statüsünün iyileştirilmesi olduğunu söyledi. Bakan Göktaş, "Toplumsal hayatta kadınların hak ettikleri refah seviyelerine ulaşmalarını sağlamak bizim temel görevlerimizden. Sosyal kalkınma ve toplumsal adaleti tam anlamıyla gerçekleştirmek, ancak kadınlar hayatın her alanında güçlü olursa mümkündür. Artık kadınlar, karar alma süreçlerinden akademik alanlara, siyasetten spor dünyasına kadar birçok alanda daha belirgin bir rol oynuyor. Kendi yeteneklerini değerlendirmeyi öğrenen kadınlar büyük başarı hikayelerinin de kahramanları oluyorlar. Çalışma hayatıyla birlikte, kadınların sosyal hayata katılımı ve sosyalleşme konularında sunduğumuz hizmetleri çok önemsiyoruz. Bugün, açılışlarını gerçekleştireceğimiz aile destek merkezlerimiz (ADEM) bu açıdan çok kıymetli. ADEM'ler eğitimden sosyal etkinliklere, kültürel faaliyetlerden spora kadar sosyalleşme açısından büyük bir fırsat sunuyor. ADEM'lerde; aile içi iletişim, bebek bakımı gibi sosyal konuları ele alan kurslar veriyoruz. Aynı zamanda kültürel becerilerini geliştirmek isteyen kadınlar için bağlama, gitar, ebru, boyama gibi kurslar da düzenliyoruz. Mesleki alanda kendilerini geliştirmek isteyen kadınlara aşçılık, pastacılık, kuaförlük gibi mesleki beceriler kazandıracak kurslar sunuyoruz. Ayrıca sporu teşvik eden ADEM projeleri ile sportif aktivite imkanı sunuyoruz" dedi.

Ülke genelinde bu yıl 610 aile destek merkezi için 1.3 milyar lira kaynak tahsis ettiklerini söyleyen Bakan Göktaş, "Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde ülkemizi geleceğe taşıyoruz. Türkiye Yüzyılı ülkemizin her köşesinin kalkındığı, hizmetlere ulaştığı bir yüzyıl olacak. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımız için sunduğumuz sosyal yardım ve hizmetlerin kapsamını sürekli olarak genişletmeye devam ediyoruz. Toplumun refahını artırmaya ve vatandaşlarımıza daha iyi bir yaşam sunmaya kararlıyız. Bugün 13 ilçede açacağımız 100 aile destek merkezimizin Van'a büyük bir değer katacağına inanıyorum. Bu güzel hizmetin Van'a ve tüm memleketimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı ile kurum amirlerinin de katıldığı program, açılış kurdelesinin kesilmesiyle son buldu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mahinur Özdemir Göktaş Aile Eğitim Politika Spor Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

GELİNİM MUTFAKTA 3 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128250 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 3 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Asuman Tuğberk Yolaç kimdir, öldü? Asuman Yolaç neden öldü, hastalığı nedir? TYT- AYT sınavları ne zaman, kaç gün kaldı? 2024 YKS ne zaman yapılacak, tarihi belli mi? YKS sınavı ne zaman 2024? YKS (TYT-AYT-YDT) sınavı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti?
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title