Haberler

Ahmet Davutoğlu: Gazze yalnız değildir, İsrail soykırım suçu işlemektedir

Güncelleme:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gazze'deki katliama sessiz kalan uluslararası toplumu eleştirerek, Filistin'in yalnız olmadığını ve İsrail'in soykırım suçu işlediğini söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Biz, Filistin söz konusu olduğunda asla tarafsız olamayız. Gazze yalnız değildir, Filistin yalnız değildir, İsrail soykırım suçu işlemektedir ve ona destek olanlar da soykırımla işbirliği yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi milletvekilleriyle İsrail Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı.

Gazze'de insanlık tarihinin en karanlık günlerinden birisinin yaşandığını belirten Davutoğlu, uluslararası toplumun yaşanan katliama sessiz kaldığını söyledi.

Gazze halkının 7 aydır büyük bir mücadele verdiğini ve halen süren Nekbe'ye karşı direndiğini anlatan Ahmet Davutoğlu, "Nekbe, büyük felaket demektir, 76 yıldır bu sürüyor. 76 yıldır da bütün emperyalist güçleri, bütün uluslararası lobileri arkasına almış bir terör devleti bir halkın kaderine hükmetmeye çalışıyor ve o halk direniyor." dedi.

"İstiklal Harbi olmasaydı bize de bir Nekbe yaşatılacaktı"

15 Mayıs'ın aynı zamanda İstiklal Harbi'nin başladığı gün olduğuna değinen Davutoğlu, "O zaman İstiklal Harbi yapılmamış olsaydı, muhtemelen bize de bir Nekbe yaşatılacaktı." değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"19. yüzyıldan bu yana dünyanın değişik yerlerinde, doğu halkları, Afrika halkları sömürgeciliğin baskısıyla kendi topraklarından sürüldüler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, mazlum halkların ilk bağımsızlık mücadelesinin sonunda doğdu. Biz, Filistin söz konusu olduğunda asla tarafsız olamayız. Gazze yalnız değildir, Filistin yalnız değildir, İsrail soykırım suçu işlemektedir ve ona destek olanlar da soykırımla işbirliği yapmaktadır."

Kaynak: AA / Politika

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Filistin İsrail Gazze İnsan Hakları Dış Politika Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Arda Güler mücadeleye yedek başlayacak! Şampiyonlar Ligi finalinde takımların ilk 11'i belli oldu

Arda Güler mücadeleye yedek başlayacak! Şampiyonlar Ligi finalinde takımların ilk 11'i belli oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title