Haberler

Prof. Dr. İlber Ortaylı Safranbolu'da konferansa katıldı

Güncelleme:

Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Safranbolu'da düzenlenen konferansa konuk oldu. Programa öğrenciler ve tarihseverler yoğun ilgi gösterdi. Ortaylı, konuşmasında Safranbolu'nun benzeri şehirler hakkında bilgi verdi ve Kastamonu'nun Türk kültürünün merkezi olduğunu vurguladı.

Safranbolu'da İlber Ortaylı izdihamı

Ünlü tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı Safranbolu'da konferansa konuk oldu

KARABÜK - Karabük'ün Safranbolu ilçesinin UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alışının 29. Yılı dolayısıyla kente gelen tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı görmek isteyen vatandaşlar izdiham oluşturdu.

Safranbolu Belediyesi tarihi kentin UNESCO Dünya Miras Listesine dahil edilişinin 29. yılını çesitli etkinliklerle kutlamaya başladı.

Davet üzerine Safranbolu'da gercekleştirilen konferansa katılan tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı görmek ve bilgi birikiminden faydalanmak isteyen öğrenciler ve vatandaşlar izdihama neden oldu. Salona sığmayan kalabalık dışarıya taşınca, program dev ekrana yansıtıldı.

Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Prof. Dr. Ortaylı, Fransa ve Almanya'da korumacılığın önemli olduğunu ve bu ülkelerde Safranbolu'ya benzeyen birçok şehir olduğunu belirtti.

Anadolu kültürünün merkezinin Kastamonu olduğunu ifade eden Ortaylı, "Kastamonu Türk kültürünün ana merkezlerinden biridir. Burası da Kastamonu'ya bağlıydı. Burası deri ticaretiyle meşhurdur, dericilik üzerine. Bu deriler Bartın'a kadar gidiyor. Oradan Karadeniz yoluyla ihraç ediliyor. Daha çok Rusya'ya. Onun için de zengin bir yer. Bu zenginlikler, bu konaklar normal bir Anadolu kasabasına ait şeyler değil. Bu konaklardan dolayı insanlar burada mutlu yaşamışlar" diye konuştu.

İlçede bulunan Tarihi Cinci Han'ın yıllardır işlevini koruduğunu vurgulayan Ortaylı, bu etkisinin yıkılana kadar devam edeceğini söyledi.

İçeriye giremeyen sevenleri için Mayıs ayında açık havada imza günü etkinliği düzenlemek için Safranbolu'ya geleceğinin sözünü veren Ortaylı'ya Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından hediye takdiminde bulunuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

İlber Ortaylı Safranbolu Kastamonu Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title