Haberler

Erzurum, EİT 2025 Turizm Başkenti Koordinatörlüğü Ofisi'ni açtı

Güncelleme:

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından '2025 Turizm Başkenti' ilan edilen Erzurum'da, 'EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinatörlüğü Ofisi' törenle açıldı. Açılış törenine, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve diğer yetkililer katıldı. Erzurum'un turizm potansiyeline dikkat çeken konuşmalarda, kentin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı için çeşitli etkinlikler planlandığı belirtildi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından "2025 Turizm Başkenti" ilan edilen Erzurum'da, "EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinatörlüğü Ofisi" törenle açıldı.

Erzurum Kalesi önünde düzenlenen açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci korosunun türküleriyle devam eden programda, TRT sanatçısı Mehmet Çalmaşur da "Sarı Gelin" türküsünü seslendirdi.

Vali Mustafa Çiftçi, EİT 4. Turizm Bakanları Toplantısında "2025 Turizm Başkenti" ilan edilen, medeniyetler kavşağı Erzurum'da Türk dünyasını ağırlayacak olmanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehrin, Türk kültürünün büyük ölçüde sürekliliğini sağlayan kadim merkezlerden birisi olduğunu ifade eden Çiftçi, "Erzurum ve Türk dünyası motiflerinin bulunduğu kış sokağının oluşturulmasından sempozyumlara, gastronomi faaliyetlerinden geleneksel sporlara, şenliklere, kültür ve doğa gezilerine kadar değişik etkinlikler planlamış bulunmaktayız." dedi.

Çiftçi, açılışını yaptıkları koordinasyon merkezinin hayırlı olmasını diledi.

"İnşallah Erzurum yakın bir gelecekte turistlerle kaynayacak"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de kentin "2025 Turizm Başkenti" olmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve ilgili bakanlıklara teşekkür etti.

Erzurum'un doğa, kış ve inanç gibi her türlü turizm potansiyeline sahip olduğunu anlatan Sekmen, "İnşallah Erzurum yakın bir gelecekte turizm odağı olup turistlerle kaynayacak." dedi.

EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinatörü Muharrem Çığlık da yatırımlarla donatılan kentin organizasyona hazır olduğunu dile getirdi.

Kentte başta kültür ve turizm olmak üzere birçok alanda ciddi bir canlılık olacağını ümit ettiklerini vurgulayan Çığlık, şöyle konuştu:

"Şehrin önemli turistik ve kültürel değerlerini, tarihi ve kadim eserlerini tanıtım için bir fırsat olduğunu değerlendireceğiz. Turist, şehre ekonomik anlamda değer katar, ticari olarak ürettiğimizi yerinde pazarlama fırsatı sunar. Bu açıdan kalıcı sürekliliği olan, ekonomik girdisi olabilen programları koordine etmeye devam ediyoruz. Tüm bunlar bu başkent statüsü kazanmış şehrimizi canlı tutarak hareketliliğe sebep olacaktır. Erzurum tarihi İpek Yolu'nun önemli noktasında bulunması, Anadolu'nun en büyük tarihi yapılarına ev sahipliği yapmasıyla, son yıllarda turizme yönelik de büyük yatırımların yapılmasıyla, şehrin bu turizm potansiyeli ulusal ve uluslararası ziyaretçiler için çekim merkezi haline gelmiştir."

Çığlık, koordinatörlük ofisini tahsis eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen ve Vali Çiftçi'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ofisin açılışı yapıldı.

Törene, AK Parti Erzurum milletvekilleri Selami Altınok ve Mehmet Emin Öz, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Çiftçi Mehmet Sekmen Erzurum Kültür Kültür Sanat Politika Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024?
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title