Haberler
Güncelleme:

Asgari ücrete ara zam olacak mı? Bakan Işıkhan, canlı yayında tartışmalara noktayı koydu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir canlı yayında asgari ücrete ara artış yapılıp yapılmayacağı sorusuna cevap verdi. Işıkhan, asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağını belirterek "Asgari ücretin ne olduğu nasıl belirlendiği belli. Temmuzda artış yapılmayacak bu belli şartlar altında gerçekleşti" dedi. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (30)

Halil null:

Eee seçimler de vaatler de bitti kimsenin kimseye ihtiyacı kalmadı.

106
5
yanıtYanıtla
semson 12:

ne olduysa yapılan bu zamlardan dolayı oldu

yanıt2
yanıt5
Mustafa Baştan:

Yani diyoki biz devlet olarak 18 yaşında değiliz halkı koruyamıyoruz marketleri denetleyemiyoruz kimsesizlerin kimi sessiz yığınların sesini duymuyoruz artık

92
4
yanıtYanıtla
orhan yaldız:

Ekonomi denge işi ise memura da vermeyin Temmuzda denge sağlansın esnafta ev sahipleride memur maaşlarını biliyor memur sayısıda çok 5.5 milyon. Memura zam vermeye aradaki makası açmaya devam ederseniz ne ev fiyatları ne gıda ne kira fiyatları düşmez.

32
29
yanıtYanıtla
izmirli_35_35:

siz yazdıklarımı anlayamamışsınız esas elinizde internet var geçmiş dönem memur maaşlarına bakın asgari ücrete bakın.memur maaşı sürekli asgari ücretin 2 katından fazla olmuştur.ancak bu son yıllarda memurun alım gücü düşmüştür ve seyyanen zam yapılması zorunluluğu doğmuştur. ona gelip memura yüzde şu kadar zam yapıldı diyorsunuz.Ayrıca memurun sözleşmesi var enflasyon farkı alır ancak asgari ücretliye verilen ara zam sözleşmede olmayan ve yapılan zamdır.

yanıt0
yanıt0
izmirli_35_35:

Ayrıca sizi de KPSS ye bekleriz memuriyetin kapısı herkese açık :)

yanıt0
yanıt0
izmirli_35_35:

memur zam almıyor öncelikle enflasyon farkını alıyor bunu bilmen gerekli.Ayrıca asgari ücrete her zaman senede 1 kere zam yapıldı seçim döneminde sadece temmuzda zam yapıldı.Memur maaşları hala düşük alım gücümüz arttırılmalı.

yanıt3
yanıt6
orhan yaldız:

İzmirli_35_35 , memur zam almıyor yazmışsın sana şöyle diyelim 2023 Ocak asgari ücret 8500 TL memur maaşi 13000 TL 2024 Temmuz asgarî ücret 17000 TL memur maaşı tahmini 41000 TL emekliyi hiç yazamıyoruz bile bu enflasyon farkı asgari ücrete %100 memura %300 mü senin bunu bilmen lazim bide zam almıyoruz yazmışsın :)

yanıt6
yanıt3
izmirli_35_35:

Sözümün arkasındayım alınan şey zam değildir enflasyon farkıdır.Ocak-Temmuz arasındaki enflasyon farkı ne çıkarsa memur onu alır üstünü almaz. Bu senelerdir böyle olur çünkü sözleşme vardır. Asgari ücrete yapılan ara zam enflasyonu körüklemiştir.Aslolan maaşın miktarı değil alım gücüdür.Örneğin 17 bin lirayı 2 sene önce verselerdi vayyy be denilirdi ama şimdi o parayla alım gücü oldukça sınırlı.

yanıt1
yanıt3
orhan yaldız:

Yazdıklarımı anlayamamişsin anlaşılan bide sözümün arkasındayım.yazmişsin sana enflasyon farkı %300 de emekliye asgari ücretliye %100 mü farklı ülkelerdemi yaşiyoruz sözde kimseyi enflasyona ezdirmedik derken sade memurlarını kastediyolar.

yanıt7
yanıt1
Metin Yalcin:

Aynı fikirde değilim siyasilerin her dediğini ciddiye almaya gerek yok, temmuza daha 3 ay var ..

13
41
yanıtYanıtla
Hasan Turk:

İyi birsey oldumu kenara asrin liderinin resmi konuyor mansetin karesi niye boş ....dis guclermi sebeb.

44
2
yanıtYanıtla
Mengele:

Siz ya anlamiyorsunuz yada anlamak istemiyorsunuz eger asgari ücrete zam yapsalardi cakallar sinsi sinsi bekliyor heman zam yap.ak icin kira gida petrol hepsi asgari ücrete bagli

7
34
yanıtYanıtla
Mevlüt Türe:

Aman zam yapmayın az kaldı vatandaş size zam yapacak.

29
2
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Sosyalizmin ayak sesleri duyulsun artık

14
5
yanıtYanıtla
T.C. GÖKBÖRÜ:

Noktayı bakalım kim koyacak zamanı geldiğinde

17
2
yanıtYanıtla
Mutlu Sutcu:

Zam olsa ne olacak para marketçilerin cebine girecek zam olmazsa bahane kalmayacak kdv düzenlemesi dediler marketler su ya 25 krş zam ile başladı. Biz bu durumdan bıktık artık. Devleti yönetenler artık vergi zam düzenleme gibi söylemlerde bulunmayın yada bu marketlerin zam meselesine acil çözüm bulun.

15
2
yanıtYanıtla
Cihan Çırakoğlu:

Her kim asgari ücrete zam yapılmasını istemiyorsa Allah onu asgari ücretli çalışmaya muhtaç etsin amin .

6
0
yanıtYanıtla
Deniz Tutar:

enflasyonun sebebi gelir dağılımındaki adaletsizlik. maaşlar arasındaki uçurum fiyatlamaları yukarı taşıyor. makas ne kadar açık olursa fiyat istikrarsızlığı o kadar çok olur. yani emekli 10.000 alıp memur 50.000 alırsa fiyatlarda istikrar falan olmaz, enflasyonda düşmez, düşüyormuş gibi olur. emekli ve asgari ücretli hiçbirşey alamaz duruma gelince enflasyonda düşüyormuş gibi olur ama düşmez. gerçekten düşürülmesi isteniyorsa makası kapatırsan düşer; bu budur...

4
1
yanıtYanıtla
Gökhan Ccc:

o zaman enflasyonu da arttirmasinlar

3
0
yanıtYanıtla
Karaman Tarik:

Memura kepçeyle işçiye yaz gelsin yonca verecem yapıldı hep .

3
0
yanıtYanıtla
Serhat Soydaş:

Erken seçim istiyoruz sabır kalmadı artık düşün yakamızdan

2
0
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Son secimlerdeki oyu da aagari ucretli vermisti

2
0
yanıtYanıtla
Şükrü Cansızoğlu:

Ee madem öyle fiyatlar değişiyo diyosn sayın bakan. Bende şunu belirtmek istiyorum niye ocak ayından beri herşeye sürekli zam geliyo. Asgari ücrete zam yapılmadan önce ürünlerin hepsine zam geldi asgari ücret zammı belirlendi 2. Zam geldi. Mazota zam geldi herşeye tekrar zam geldi. Bu oyun işini bırakın adam gibi işinizi yapın insanları refaha ulaştırın. Hiç bişeye zam gelmesin asgari ücretede zam gelmesin.

1
0
yanıtYanıtla
semson 12:

ne olduysa askari ücretten dolayı oldu bu kdar zam yapilmasaydi piyasa şuan bu durumda olmazdi

0
0
yanıtYanıtla
Yucel Cakir:

Vekillere zam yok mu Temmuz’da? Yapılsa bile kimsenin haberi olmaz. Araya sıkıştırıp Herkes el kaldırır, kabul edilmiştir deyip geçer

0
0
yanıtYanıtla
Babacan yalçın:

Yani diyoki emekliye verecez

0
0
yanıtYanıtla
Düşünenadam:

Bir Türk bir Japon'u yenebilir. İki Türk bir Japon'u yenemez. Bizim milletimiz bayılır birbirini dürtüklemeye. Sonrası malum zaten vatan,millet,Sakarya ve Allah,din,kitap.

0
0
yanıtYanıtla
clan of clans:

enflasyona karsi herkez kendini koruyor isveren zam yapiyor memura enflasyon farki veriliyor ama memleketin yuku emekci uretenlere tasitiliyor

0
0
yanıtYanıtla
kocak aziz:

gidelim erken seçime görelim emekli halkın cevabini

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title