Haberler
Güncelleme:

Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

YSK, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerde sandık görevlilerinin iftar saatlerinde mola verip vermeyecekleri hakkında soruya yanıt verdi. Buna göre Konuyu inceleyen YSK, "oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine" oy birliğiyle karar verdi. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (31)

Lokman Babacan:

Memur kesimi çoğunluğu oruç tutmuyor sorun olmaz

73
343
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Hocam amacım tezat düşüp inat etmek değil ama bu işin memuru, işçisi ya da meslek grubu mu var? Memurların çoğunun dini vecibesini yerine getirmediğini nereden çıkarttınız? Tamam çoğu çalışmıyor deyin, işçiden daha fazla tatil yapıyorlar deyin; aralarında aldığı maaşı hak etmeyenler var, çoğu mesai saatlerine uymuyor deyin, ama bunu demeyin.

yanıt182
yanıt26
veli sacilik:

Günah - Sevap sorumlusu musunuz?

yanıt68
yanıt16
Mustafa Orhan ERTUĞRUL:

Suizanda bulunuyor iftira atıyorsun. Bizim dairede 35 kişi var, 2 kişi dışında herkes tutuyor.

yanıt5
yanıt0
Nuri Aga:

İyi de zaten kamu personellerinin %90 ı görev istemedi siz reysen görev verdiniz.İnsanlar oruçlu olacak, makine ya da robot değil bu insanlar. Utanmadan o gün oruç tutmayın diyeceksiniz insanlara.

344
61
yanıtYanıtla
Banu Çelik:

Abartma.

yanıt76
yanıt199
Nuri Aga:

Banucuk ben abartmam

yanıt69
yanıt39
Martin Sikertel:

@Banu Çelik abartmıyor arkadaş.

yanıt38
yanıt18
Ahmet:

kaç kişi tutuyor sanki! inanın %70 tutmuyor

yanıt96
yanıt162
Evvab:

kamu görevlisi adı üstünde. bizim patronumuz devlettir. devletin verdiği görev neyse yapmak zorundayız. bende oruç tutuyorum bunu dert etmiyorum.

yanıt81
yanıt81
Nuri Aga:

Evvab arkadaş görev amenna. Ancak 15 dakika mola yapılabilecek hataların önüne geçer. Malum o tutanakların tutulmadı baya bir beyin yakıyor.

yanıt12
yanıt2
Erdogan:

Ne abarttin bee...

yanıt1
yanıt6
Umut Kılıç:

Bıdı bıdı yapma. Kalçanızdan kanun uydurmaya ne kadar meraklısınız, sizin zevkinize göre mi yazılacak kanun. Kanunda ne yazıyorsa ona uyacaksın, işine gelmiyorsa da o orucu tutmayacaksın, tutuyorsan da seçim bitene kadar bekleyeceksin bu kadar basit. Bu arada reysen değil resen.

yanıt3
yanıt6
Abdullah :

Siyasetle uğraşanlar emin olun dem partililirden harici uruç tutan yok

24
173
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Burada bahsedilen hem katil olup hem de hakedilen cezanın yüzde biri verildi diye artistlik yapıp da adını "Ölüm orucu" koyduğunuz şey değil; mümin insanların, Müslümanların tuttuğu gerçek oruçtan bahsediliyor. İkisi birbirine karışmasın lütfen.

yanıt111
yanıt14
Mustafa Orhan ERTUĞRUL:

Dem partililerin inancında oruç mu var be adam.

yanıt16
yanıt1
Necati Atilgan:

gece 12 ye kadar sayım işlemi süren bölgelerde oruçlu vatandaş nasıl yemeden durabilecek o saate kadar yazık günah değilmi dinimiz ne diyor zorlaştırma kolaylaştır...

63
6
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

İşte bunu olumsuz yorum yapan angutlar anlayamıyor. Yerel seçim olduğu için seçim türü çok. Sanki 7 de seçim bitecekmiş gibi yorum yapıyorlar.Oruç tutmayacaksın diye yazmış adam. Allahın ayetleri açık ne zaman tutulup ne zaman tutulmayacağı belli.

yanıt8
yanıt0
Serkan Keleş:

Ya bu ülkede habercilik doğru değil Eyvallah ama mantık yürütme olayıda sıfır. Aralıksız devam edicek diyor. Yemek içmek yasak demiyor. Yada tuvalete gidemezsin de demiyor. İftar için sayıma ara verilmeyecek diyor.

yanıt6
yanıt1
Deniz:

Laik kemalist ataturkcu sistem

14
37
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Ne olsun isterdiniz Efem. Ne verek abimize.

yanıt3
yanıt1
hastane arastırma:

E-devlet üzerinden oy kullanma sıstemı olsaydı bence bu kadar şeyle ugrasılmaz bu teklonojı çagında anketler nasıl yapılıyorsa e devlet uzeınden oy kullanma acılsa hem canlı sekilde kim yarısı onde goturuyor kım kaç oy almıs vs hersey canlı canlı takip edilebilir yok secım gorevlısı yok oy sayımı yok bılmem ne ?

3
2
yanıtYanıtla
Ender Emir:

YSK'da Müslüman yok herhalde ?

2
2
yanıtYanıtla
Kutadgu Bilig:

nisanda yapmak çok mu zordu. yazıklar olsun

3
0
yanıtYanıtla
Ömer Er:

Herkes kutuplu bugünlerde... Oy sayımı dikkat ve hassasiyet gerektiren bir iştir. 1 oy bir rey demektir ki vatandaşın hakkı vardır. Böyle bir hususta niyetli olmak birçoğumuz için bu durumu sakata getirebilir. İslam dini yasaklayanlardan değil kolaylaştıranlardındır. Kazaya bırakılabilir, önemli olan niyet değil mi? Alınan kararın doğru olduğunu düşünüyorum. Yaradan tuttuğumuz oruçlarımızı kabul eylesin, seçim sonuçlarını da memleketimiz için hayırlı eylesin.

0
2
yanıtYanıtla
esrefpasali:

devlet iktidar YSK bimiyormuydu ramazan olacagini? kalmis 2/3 gun simdimi akliniza geldi? her sandik basinda e az 5 kisi var 3 kisi sandik basinda acar orucunu sonra 2 kisi , oruc tutmuyanlar hak tanir iftara, her sartlarda aksam yemegini sandik basinda gecirecek sandik gorevlileri, belediye baskanlari her sandiga kumanya gonderebilir

0
1
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Geçen bir arkadaş anlattı seçim seminerinde seçim müdürü konuşması biterken yemek beklemeyin herkes kendi kumanyasını getirsin demiş. Örneğin Emniyet teşkilatı kumanya gönderiyor da en çok görev verilen milli eğitim niye gönderemiyor. Belediyeler göndermek zorunda değil ki.

yanıt1
yanıt0
Berham Duygulu:

Zaten oruç tutup oy devşirecekler kabul olmayacağına göre oruç tutmasinlar

0
0
yanıtYanıtla
Bordo Bere:

IFTARDA MOLA SIRASINDA SANDIKLAR AKP LEHINE DEGISECEK DIKKAT EDIN

0
0
yanıtYanıtla
Necati Atilgan:

birisi yazmış ki kaç kişi oruç tutuyor sanki 100/70 oruç tutmuyor diyerek rakam vermiş neden bidin nasıl saydın da bu rakama ulaştın farz edelim ki öyle geriye kalan 100/30 u insan değilmi yazık değilmi bir can bin candır bunu böyle bilmek gerek...

0
0
yanıtYanıtla
Taner Tuncer:

Çetelesini sen mi tutuyorsun nereden biliyorsun?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title