Haberler

Paul Auster kimdir? ABD'li yazar Paul Auster öldü mü, neden öldü?

Güncelleme:

Paul Auster kimdir? ABD'li yazar Paul Auster öldü mü, neden öldü? Ünlü Amerikan yazar Paul Auster hakkında çıkan ölüm iddiaları merak konusu oldu. Auster'ın hayatını kaybettiği haberi araştırılıyor. Yazarın ölüm sebebi ise merak ediliyor. Auster'ın durumu hakkında daha fazla bilgi için haberimizi okuyun.

Paul Auster'ın New York Üçlemesi, Sunset Park, Brooklyn Çılgınlıkları, Son Şeyler Ülkesinde gibi önemli eserleriyle tanınan ünlü yazar Paul Auster'ın hayatını kaybettiği haberi sevenlerini yasa boğdu. Auster, edebi mirası ve eserleriyle okurlarına unutulmaz bir yolculuk sunmuş bir yazardı. Paul Auster hakkında araştırmalar artıyor. Paul Auster kimdir? ABD'li yazar Paul Auster öldü mü, neden öldü? İşte merak edilenler...

PAUL AUSTER ÖLDÜ MÜ?

Paul Auster'ın New York Üçlemesi, Sunset Park, Brooklyn Çılgınlıkları, Son Şeyler Ülkesinde gibi önemli eserleriyle tanınan ünlü yazar Paul Auster'ın hayatını kaybettiği haberi sevenlerini üzdü. Auster, edebi mirası ve eserleriyle okurlarına unutulmaz bir yolculuk sunmuş bir yazardı.

Paul Auster kimdir? ABD'li yazar Paul Auster öldü mü, neden öldü?

Auster'ın Brooklyn'deki evinde yaşamını yitirdiği, bu üzücü haberi yakın arkadaşı Jacki Lyden tarafından doğrulandı. Auster'a konulan kanser teşhisi ise ilk olarak geçen yıl eşi ve yazar arkadaşı Siri Hustvedt tarafından duyurulmuştu. Edebiyat dünyası, Auster'ın kaybıyla derin bir üzüntüye boğuldu ve onun etkileyici eserlerini ve edebi mirasını sonsuza dek hatırlayacak.

Paul Auster kimdir? ABD'li yazar Paul Auster öldü mü, neden öldü?

PAUL AUSTER KİMDİR?

1947 yılında ABD'nin New Jersey kentinde doğdu. Columbia Üniversitesi'nde İngiliz, Fransız ve İtalyan edebiyatı üzerine eğitim alan, 1971-1974 yılları arasında Fransa'da yaşayan ve geleneksel kitap konularının dışına yüksek bir başarıyla çıkıp,yaratıcılığın sınırlarını genişletebilmiş olan Auster'in başlıca yapıtları arasında New York Üçlemesi, Yalnızlığın Keşfi, Yanılsamalar Kitabı, Kırmızı Defter, Leviathan, Kehanet Gecesi, Duman,Görünmeyen, Yükseklik Korkusu, Yazı Odasında Yolculuklar, Karanlıktaki Adam bulunuyor. Auster'in yazarlığa ilk başladığı yıllardaki sıkıntılı günlerinde Paul Benjamin imzasıyla yayınladığı bir de polisiye romanı vardır.

Paul Auster kimdir? ABD'li yazar Paul Auster öldü mü, neden öldü?

Bu roman yazarın otobiyografik romanı 'Cebi Delik' in eki olarak yayınlanmıştır. Can Yayınları tarafından Seçkin Selvi' nin çevirisiyle 'Köşeye Kıstırmak' adı ile 2000 yılında Türkçeye kazandırılmıştır.

2006 yılında İspanya'nın saygın ödüllerinden olan Asturias Ödülü'nü edebiyat dalında Paul Auster kazandı. 26'ncısı düzenlenen "Asturias Prensi" ödüllerinde, aralarında Orhan Pamuk 'un da yer aldığı 18 ülkeden 26 yazar edebiyat dalında aday gösterilmişti.

Yazarın Duman (Smoke) ve Surat Mosmor (Blue in the Face) isimli senaryoları ünlü yönetmen Wayne Wang tarafından filme çekilmiştir.

Daha sonra Lulu On The Bridge ( Lulu Köprüde) İsimli kitabını da kendisi filme çekmiş, hem senarist hem de yönetmen olarak yapıtın tüm aşamalarında bulunmuştur.

Paul Auster kimdir? ABD'li yazar Paul Auster öldü mü, neden öldü?

Film hakkında yaptığı bir söyleşide kendi yazma biçimi üzerine konuşurken Peter Brook'un bir röportajından alıntı yaparak işlerinde mitlerin uzaklığıyla gündelik yaşamın sadeliğini kaynaştırmaya çalıştığını söylemiştir.

Paul Auster, Hürriyet'te yayımlanan röportajında şunları söylemişti: "Hapiste yatan yazar ve gazeteciler yüzünden Türkiye'ye gelmeyi reddediyorum! Kaç kişi oldu? 100'ü geçti mi? Biz demokratlar Bush'lardan kurtulduk. Bir savaş suçlusu olarak yargılanması gereken Cheney'den kurtulduk. Neler oluyor Türkiye'de! En çok endişelendiğim ülke. Demokrat yasaları olmayan ülkelere gitmiyorum davet alsam da. Aynı sebeple Çin'den gelen davetleri de geri çeviriyorum. Bu hükümetleri protesto ediyorum."

EVLİLİKLERİ:

Siri Hustvedt (e. 1982), Lydia Davis (e. 1974–1979)

Paul Auster kimdir? ABD'li yazar Paul Auster öldü mü, neden öldü?

ÇOCUKLARI:

Sophie Auster, Daniel Auster

ÖDÜLLER:

Princess of Asturias Award for Literature,

Médicis Yabancı Yazarlar Ödülü,

Bağımsız Ruh En İyi İlk Senaryo Ödülü

KİTAPLARI:

Duvar Yazısı Seçme Şiirler

Kehanet Gecesi

Babamın Tanrı Olduğunu Sandım

Yalnızlığın Keşfi

Yükseklik Korkusu (Vertigo)

Leviathan

Sunset Park

Cam Kent

Lulu Köprüde

Kilitli Oda / New York Üçlemesi 3

Cam Kent / New York Üçlemesi 1

Hayaletler / New York Üçlemesi 2

Köşeye Kıstırmak

İç Dünyamdan Notlar

Duman / Surat Mosmor

Şimdi ve Burada & Mektuplar

Timbuktu

Cebi Delik

Kırmızı Defter

Kış Günlüğü

Karanlıktaki Adam

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Paul Auster Edebiyat Gündem Kültür Sanat Dünya Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title