Haberler

İtalya Başbakanı Meloni, İslam'a olan kinini kustu: Değerlerimizden uzak, Avrupa'da İslam'a yer yok

Güncelleme:

İtalya'da Başbakan Giorgia Meloni, aşırı sağcı partisi İtalya'nın Kardeşleri'nin (FdI) geleneksel siyaset festivali etkinliği "Atreju" sonrası İslam'la ilgili skandal açıklamalarda bulundu. Meloni açıklamasında, İslam kültürünün Avrupa'da yeri olmadığını söyleyerek "İslam kültürü ile medeniyetimizin değer ve hakları arasında bir uyum sorunu olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Aşırı sağcı İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İslam'a ilişkin skandal açıklamalara imza attı. İslam'ın Avrupa'da yeri olmadığını söyleyen İtalyan Başbakan, "İslam kültürü ile medeniyetimizin değer ve hakları arasında bir uyum sorunu olduğuna inanıyorum." dedi.

İtalya Başbakanı Meloni, aşırı sağcı partisi İtalya'nın Kardeşleri'nin (FdI) geleneksel siyaset festivali etkinliği "Atreju" sonrası İslam'la ilgili tepki çeken açıklamalarda bulundu.

"İSLAM KÜLTÜRÜ İLE MEDENİYETİMİZ ARASINDA UYUM SORUNU VAR"

Meloni, "İslam kültürü ile medeniyetimizin değer ve hakları arasında uyum sorunu olduğuna inanıyorum. İtalya'daki İslami kültür merkezleri, şeriatın yürürlükte olduğu Suudi Arabistan tarafından finanse ediliyor. Avrupa'da medeniyetimizin değerlerinden çok uzak bir İslamlaşma süreci yaşanıyor." ifadelerini kullandı.

İtalya Başbakanı Meloni, İslam'a olan kinini kustu: Değerlerimizden uzak, Avrupa'da İslam'a yer yokİtalya Başbakanı Giorgia Meloni

RISHI SUNAK'TAN MÜLTECİ AÇIKLAMASI

Öte yandan Meloni, festivalde İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'la bir araya gelerek ortak basın toplantısı düzenlemişti. Toplantıda konuşan Sunak ise Avrupa'ya yönelik mülteci akınlarına ilişkin, "Bu sorunu çözemezsek sayılar daha da artacak. Bu, ülkelerimizi ve aslında yardımımıza en çok ihtiyacı olanlara yardım etme kapasitemizi aşacak." deyip "Eğer bu, yasalarımızı güncellememizi gerektiriyorsa ve sığınmayla ilgili savaş sonrası çerçevelerin değiştirilmesi için uluslararası bir görüşmeye öncülük edersek, bunu yapmalıyız." ifadelerini kullanmıştı.

Sunak ayrıca, mülteci tehdidinin Avrupa'nın bazı kısımlarını etkisi altına alacağı konusunda uyarıda bulunarak "Bazı düşmanlarımız kasıtlı olarak toplumlarımızı istikrarsızlaştırmaya çalışmak için bu insanları kıyılarımıza sürüyor." demişti.

İtalya Başbakanı Meloni, İslam'a olan kinini kustu: Değerlerimizden uzak, Avrupa'da İslam'a yer yokİngiltere Başbakanı Rishi Sunak

FESTİVALE ELON MUSK DA KATILDI

Toplantıya ayrıca SpaceX, Tesla ve X firmalarının sahibi iş insanı Elon Musk da katılmıştı. Konuşma yapacağı platforma küçük oğluyla gelen Musk, insanlığın medeniyetini sürdürebilmesi için çocuk yapması gerektiğini belirterek "Çocuk sahibi olmanın önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Eğer çocuklar olmazsa 'gelecek nesil' diye bir şey olmayacak. Bu, çok temel bir konu." ifadesini kullanmıştı.

"ÇOÇUK YAPIN"

Göçün, bu demografik düşüşün önüne geçip geçemeyeceği sorusuna Musk, "Sanayileşmiş ülkelerin demografisindeki gerilemeyi göç çözemez. Tüm insanlara ve hükûmet liderlerine tavsiyem; yeni bir nesil yaratmak için çocuk sahibi olduğunuzdan emin olun." yanıtını vermişti.

İtalya Başbakanı Meloni, İslam'a olan kinini kustu: Değerlerimizden uzak, Avrupa'da İslam'a yer yok

ATREJU FESTİVALİ

Atreju, İtalya'da sağın siyasi gösterisi olarak da bilinen bir gençlik festivalidir. 1998 yılından bu yana her sene, genellikle de eylül ayında İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Diplomasi

Giorgia Meloni Siyaset İtalya İnsan Hakları Diplomasi Politika Dünya Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500

Yorumlar (38)

JY:

KANDIN HAKLI!!!! SOYLEDIKLERININ HEPSININ ALTINA DUSUNMEDEN IMZAMI ATARIM.

69
179
yanıtYanıtla
Comolokko61:

Senden bir tane daha var buralarda "Tutankamon hoca" diye birisi işiniz gücünüz İslam'ı karalamak.

yanıt62
yanıt23
Hasan Yandik:

Jy sen nereden türedin sen ve.senin gibiler eski Türkiye arıyor ama geçti o günler artık uyandık geliyoruz biraz daha sabredin Dünya'da problem var biliyoruz ve bizdeki uyanış sizi rahatsız etmeye devam edecek

yanıt66
yanıt31
Cemil Arslan:

Düşünebilecek kapasiten olsa zaten bunu yazmazdın

yanıt45
yanıt19
son osmanlı:

imzayı zamanında Osmanlıyı yöneten ATALARIM atmış hemde tüm avrupaya hazımsızlığını anlıyorum çünkü kaybettiğimiz toprakları geri alacağız

yanıt5
yanıt2
HALİS ER:

Ne yaparsan yap İslam yayılacak

114
35
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

doğru demiş.. arap kültürünün avrupa kültürüyle bir bağı yok ki.

44
44
yanıtYanıtla
son osmanlı:

seninde atalarınla bir bağın yok anlaşılan, Osmanlı tüm avrupaya medeniyeti götürmüş, tuvalet adabını bizlerden öğrenmişler. ne gibi bir bağ istiyorlar acaba

yanıt5
yanıt10
mardinli yiğit:

osmanlıya geri dön diyecem de, yıkıldı gitti :))

yanıt6
yanıt3
Zeki Anti:

Bu ülkede müslümanlığı eleştirenleri alıp bunun yanına yollayacaksın iyi geçinirler.

61
22
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title