Haberler

Yunanistan Başbakanı'nın ziyareti öncesi Erdoğan'dan ilk mesaj: Çözüm yolunda adımlar atabiliriz

Güncelleme:

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis yarın Türkiye'de olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme öncesinde Yunan gazetesine verdiği röportajda iki ülke arasındaki itilaflı konulara kazan-kazan anlayışı ile çözüm bulunabileceğine işaret ederek Akdeniz'in iş birliği alanı olması gerektiğini vurguladı. Miçotakis'in ziyaretinde Türklerin Yunan adalarına ziyarette vize kolaylığından Doğu Akdeniz'e ve ticaret hacminin artırılmasına varıncaya kadar pek çok konu gündeme gelecek.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, yarın Ankara'yı ziyaret edecek. Ziyarette başta ekonomi olmak üzere ulaştırma, bilim, teknoloji, tarım, turizm, sağlık ve beşeri ilişkiler gibi çeşitli alanlardaki iş birliğinin devam ettirilmesinin ele alınması bekleniyor.

TÜRKLERE YUNAN ADALARINA ZİYARETTE VİZE KOLAYLIĞI

Erdoğan-Miçotakis arasındaki görüşmede iki ülke arasındaki ticaret hacminin, 10 milyar dolara çıkarılmasına yönelik atılabilecek adımlar değerlendirilecek ve Batı Trakya Türk Azınlığı ile Rodos, İstanköy ve Selanik'teki Türk soydaşları ilgilendiren konuları gündeme getirilecek.

Miçotakis'in ziyaretinde Türk vatandaşlarının, 10 Yunan adasına seyahatlerinde 30 Mart'tan itibaren uygulanan kolaylaştırılmış kapıda vize prosedürünün de görüşüleceği ziyarette, sürecin devam ettirilmesi konusu da ele alınacak.

İki ülkenin önde gelen iş insanlarının, yeni kurulacak Ortak İş Konseyi çatısı altında bir araya gelmesi planlanıyor. Görüşmelerde, başta ekonomi olmak üzere ulaştırma, bilim, teknoloji, tarım, turizm, sağlık ve beşeri ilişkiler gibi çeşitli alanlardaki işbirliğinin olumlu gündem temelinde geliştirilmesine yönelik Ortak Eylem Planı'nın devam ettirilmesi hedefleniyor.

Terörle mücadelede iş birliğinin ve bu konulardaki beklentilerin gözden geçirilmesi planlanan ziyarette, düzensiz göçle ortak mücadele ve bu alandaki iş birliği konuları ele alınacak.

İsrail-Filistin sorunu başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmelerle ilgili Türkiye'nin görüşlerinin aktarılması öngörülüyor.

ERDOĞAN'DAN YUNAN GAZETESİNE RÖPORTAJ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın gerçekleşecek ziyaret öncesinde Yunan Kathimerini gazetesine bir röportaj verdi. İlişkilerin hız kazandığını belirten Erdoğan, iki ülke arasındaki itilaflı konulara kazan-kazan anlayışı ile çözüm bulmanın mümkün olduğunu kaydetti.

Erdoğan, "Tüm konuları bir arada konuşup çözüm yolunda adımlar atabiliriz." diyerek "Doğu Akdeniz başta olmak üzere bölgede Türkiye'nin içinde bulunmadığı bir enerji platformunun başarılı olması güçtür." ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca konunun gündeme geleceği bir Doğu Akdeniz Konferansı'nın toplanması gerektiğine işaret etti.

"İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNDE ABD'NİN DENGE POLİTİKASINDAN YANAYIZ"

Erdoğan'ın gazeteye verdiği açıklamalardan öne çıkanlar şu şekilde:

"(Yunan adalarına kapıda vize uygulaması) Aslında tüm bunlara lüzum kalmaması ve AB'nin Türkiye'ye vize serbestisini tanıması gerekir.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerde ABD'nin denge politikasını muhafaza etmesinden yanayız.

(Türkiye-Yunanistan) İki ülkenin iki duvar arasına sıkıştırılmaya çalışılan ilişkilerini rahatlatmak ve o önyargılarla bezeli duvarları yıkmak elimizde.

(Doğu Akdeniz'de hidrokarbon faaliyetleri) Doğu Akdeniz başta olmak üzere bölgede Türkiye'nin içinde bulunmadığı enerji platformunun başarılı olması güçtür."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kiryakos Miçotakis Doğu Akdeniz Yunanistan Akdeniz Türkiye Güncel Haberler

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

500

Yorumlar (17)

Abdullah KARAMAN:

İngilizler, İngilizlerin menfaatleri için tarihte iz bırakmış iki ajana herzaman minnettardırlar. Bunlar Lawrence ve Kemal dir. Biri Osmanlıyı Ortadoğudan, biri de Osmanlıyı Anadoludan çıkardı.

51
118
yanıtYanıtla
Sessiz ciglik:

Anlatamazsin çünkü islerine gelmiyor.

yanıt27
yanıt60
Hek Tor:

Osmanlı'yı bitiren, itibardan tasarruf olmaz diyen ve Fransa, İngiltere ve Alamanya'ya ve hatta İtalya'ya borçlanan (sadece maddi anlamda değil) padişah hazretlerimizdir...

yanıt69
yanıt21
Abdullah KARAMAN:

nedense Osmanlı subayı olan biri tüm düşmanlarını yeniyor ama ne acayip yendiği düşmanlar değilde Osmanlı yıkılıyor. ve yine ne acayip düşmanları sonra onu çok seviyor o da onları çok seviyor ve yendiği düşmanlarının tüm kanunlarını getiriyor.

yanıt36
yanıt54
Abdullah KARAMAN:

uyanalım artık kendimize gelelim. gerçek tarihimizi okuyalım. bize sanki yüz yıl öncesi yokmuşuz gibi bize uydurma tarihi öğrettiler

yanıt32
yanıt41
Erol Birol :

Hani bir gece ansızın gidecektik?

37
4
yanıtYanıtla
Vscorpion:

Artık muhatabbımız değildi dememişmiydik ?

32
2
yanıtYanıtla
hayrettin ozkan:

Millet, devlet çıkarı söz konusu olunca kişisellik ortadan kalkar.

yanıt9
yanıt16
VerdikYetkiyi GordukEtkiyi:

Micatokisle ne gibi kisisel problemi olabilir cumhurbaskaninin? Komsusu mu akrabasi mi is arkadasi mi? Olay hicbir zaman kisisel degildi. Cumhurbaskani konusunca devlet adina senin benim adima konusur. Ama erdogana bunu anlatabilecek bir varlik bulunmamakta

yanıt0
yanıt0
taner ipek:

Devlet çıkarları bu gün mü aklına geldi yani düne kadar şahsım hükümetiydik

yanıt0
yanıt0
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title