Haberler

Naci Görür: Manisa'da 7 ve üzeri deprem olabilir

Güncelleme:

Prof. Dr. Naci Görür, Manisa'nın aktif fay hatları üzerinde kurulduğunu belirterek fayların 7 ve üzeri büyüklükte bir deprem üretebileceği uyarısında bulundu. Görür, ayrıca "Siyasetle asla uğraşmayın. Ama kim gelirse gelsin, Manisa'mızı dirençli bir kent haline getirin." ifadelerini kullandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Manisa'nın aktif fay hatları üzerinde kurulduğunu belirterek, söz konusu canlı fayların 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu ve bu nedenle şehrin deprem direncinin artırılması gerektiğini söyledi.

MANİSA'DA FAYLAR DAĞ VE OVA İÇLERİNE YAYILIYOR

Manisa Genç İş İnsanları Derneği (MAGİAD) tarafından Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu'nda düzenlenen "Manisa Depreme Hazır mı?" paneline katılan Görür, Manisa'daki fay hatlarının dağ kenarları, yamaçları ve ova içlerine doğru yayılım gösterdiğine dikkat çekerek kentin horst ve graben arazi özelliklerine sahip olduğunu ifade etti.

"DEPREM BUGÜN OLMAZSA YARIN OLUR"

Manisa'nın "graben" olarak tanımlanan çöküntü alanı üzerine kurulduğuna işaret eden Görür, "Manisa, aktif fay hatları üzerinde kurulmuş. Bu canlı faylar, 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip. Tektonik yapının içinde yaşıyorsunuz ve bu tektonik yapıda depremler mutlaka olur. Bugün olmazsa yarın olur, yarın olmazsa öbür gün olur. Dolaysıyla kalkıp bizim burada deprem olacak mı? Ne zaman olacak? Nasıl olacak? Bunları konuşmanın hiç anlamı yok. Bu bölge er geç depremle sınanacaktır." dedi.

"SİYASETLE ASLA UĞRAŞMAYIN"

Görür, tarihten ders alarak depremlerin ciddiye alınması gerektiğine işaret ederek, "Manisa'nın mülk sahipleri, yaşayan insanları, buranın sahipleri sizsiniz. Kendi iradenizi kullanın mülkünüze sahip çıkın. Siyasetle asla uğraşmayın. Ama kim gelirse gelsin, Manisa'mızı dirençli bir kent haline getirin. Manisa depreme dirençli hale getirilebilir mi? Elbette getirilebilir. Manisa depreme dirençli kent hale gelirse büyük bir depremden minimum etkilenir." diye konuştu.

Depremin engellenemeyeceğini ancak etkilerinin azaltılabileceğini vurgulayan Görür, "Deprem dünyanın nabız atışlarıdır. Deprem olmazsa dünya ölür. Deprem dünyanın yaşadığını gösterir. Ama biz depremin kucağına oturur, gerekli önlemleri almazsak öldürür bizi. İş bu kadar açık. Dirençli bir Manisa için, dirençli kentler için bölgeyi çok iyi bilmeliyiz. Topografyasını bilmeliyiz, jeoloji ve zeminini bilmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Teknik Üniversitesi Naci Görür Siyaset Deprem Manisa Çevre Güvenlik Yaşam Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500

Yorumlar (20)

Spectrum:

Birazda manisanın psikolojisiyle oynayayım demiş

109
70
yanıtYanıtla
Oktay Şahin:

Evet manisa dahil 80 ilde deprem olacak ben de size söylemiştim der(:

92
43
yanıtYanıtla
Baba Yabgu:

Her gün bir yer söylüyorsun elbet bir yer tutar sonra da ben söylemiştim diyeceksin

94
30
yanıtYanıtla
duyarlı vatandaş:

Yani hocam ülkede en ucuz olan şey insan hayatı 100 bin ölür 200 bin ölür 1 ay sonra aynı tas ayını hamam… Bu durum aslında siyasetten çok insanlarımızın gündemi çok çabuk unutmaları o yüzden yorma kendini .

47
11
yanıtYanıtla
Sihirbazın Çırağı:

Depremler, seller, tsunamiler- kasırgalar, heyelanlar ilahî intikam ve cezalandırma yöntemleridir. Doğru yol Allah'ın yoludur; Allah ise intikam alan bir tanrıdır. Allah'ın mübarek intikamını kendilerini mümin sanan münafıklardan başkası inkar etmez. Allah ise o münafıklardan da intikam alır. O'nun ilahî intikamını hiç bir bilim veya bilim insanı; önceden haber verip engelleyemez. Onlar daha sağlam binalar yaparlarsa; Allah da daha şiddetli bir yıkım gerçekleştirir. O'na hiç kimse engel olamaz.

28
25
yanıtYanıtla
Murat Duman:

ne alakası var hemşerim her şeyi Allah'a bağlayıp sorumluluktan ve bedelinden kaçılamaz. Hayattaki zorlukların üstesinden gelelim diye akıl vermiş tabi kullanırsan

yanıt24
yanıt8
Mahmut yıldırım:

bir düş yakamızdan artık.sürekli felaket tellallığı.maraş depreminden beri bir şey olduğu yok bir sus artık.

32
12
yanıtYanıtla
şahabettin Ayyıldız:

sanki insan psikolojisi bozma makinesi

31
8
yanıtYanıtla
Miharbi mediç :

Bıktık bıktık bıktık -hergün yeni bir şehir bu zat baktı İstanbul'da deprem olmuyor şimdi şehir şehir geziyor, Türkiye bir deprem ülkesidir bu böyle biline

14
3
yanıtYanıtla
YOK HERİ:

Daha zamanı olan bir deprem süreci öne mi çekildi sofular denilen bölgeden tetiklendi mi? Hali hazırda enerjisi birikmiş pazarcık fayı mı harekete geçirildi? Kırılma noktası neden sofular verilip sonra pazarcık denildi.

11
2
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title