Haberler

Mahalle sakinleri, dört aydır heyelanda çöken yolun yapılmasını bekliyor

Güncelleme:

Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Çorak köyünde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım kapandı. Mahalle sakinleri, yolun 4 aydır yapılmayı beklediğini ifade ediyor.

Mahalle sakinleri, dört aydır heyelanda çöken yolun yapılmasını bekliyor

ZONGULDAK - Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Çorak köyünün mahallesinde oluşan heyelan, mahalle sakinlerine zor günler yaşatıyor. Mahalle sakinleri ulaşıma kapanan yolun 4 aydır yapılmayı beklediğini ifade ettiler.

Devrek ilçesine bağlı Çorak köyünün yolu yaklaşık 4 ay önce meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. İki aileye ait üç katlı bir bina risk nedeniyle AFAD tarafından tahliye edildi. İl Özel İdaresi, jeoloji mühendisleri ve ilgili birimler aracılığıyla heyelanlı bölgede incelemelerde bulundu. Ardından AFAD ve İçişleri Bakanlığı'na yaklaşık 5 milyon liralık istinat duvarı yapılmasını istedi.

Yol için ödenek beklenirken, mahalle sakinleri de yolun yapılmasını beklediklerini ifade ettiler. Birçok köyün bu yoldan faydalandığını belirten köylüler; hastaların da hastaneye ulaşmada zorluk yaşadığını belirttiler.

Köy sakinleri adına açıklama yapan Fehmi İnce, "Köylüler olarak yaşadığımız sorunları bir kez daha kamuoyuna duyurmaktır. Çorak köy yolunu kullanan birçok köy var. Bu köylerimizde yaşayan ve ikamet eden köylülerimizde mağdur oluyor. Bu köyün her şeyini biliyorum burada AFAD, İl Özel İdare, Kaymakamlık gibi makamlara dilekçemizi verdik. Burada bu yolun yapılması için birisinin canının mı yanması lazım. Yolu bilmeyenler iniyor, yolun çöktüğünü bilmiyor. Son anda duruyor, uçurumun ucunda Allah göstermesin. Biz bir an önce yolun yapılmasını talep ediyoruz yetkilerden. Bu köyde yaşlı insanlar yaşıyor. Camiye, bahçesine, tarlasına geçmek için bende dahil olmak üzere bu yamaçtan yukarı çıkıp dolanarak geçiyoruz. 4 aydır mücadele veriyoruz. Burada Nisan yağmurları henüz başlamadı. Burası azıcık su görse harç gibi kayıp gidiyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Devrek Ulaşım Yaşam Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title