Haberler

İTÜ Öğrencileri NASA Yarışması İçin Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencilerinin oluşturduğu Bellatrix Uzay Takımı ile NASA'nın İnsanlı Keşif Aracı Yarışması'na katılmak üzere bir araya geldi. Yarışmada öğrencilerden insan gücüyle çalışan bir araç tasarlayıp üretmeleri bekleniyor.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, NASA'nın düzenlediği uluslararası İnsanlı Keşif Aracı Yarışması'na (Human Exploration Rover Challenge) kabul edilen ilk Türk takımı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencilerinin oluşturduğu "Bellatrix Uzay Takımı"yla bir araya geldi.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, 18-20 Nisan'da NASA'nın ev sahipliğinde yapılacak yarışmada, öğrencilerden insan gücüyle çalışan bir araç tasarlayıp üretmesi bekleniyor.

Aracı kullanacak iki pilot, Ay ve Mars simülasyonları üzerinde belirlenen parkurda, 10 engeli aşarak verilen 5 görevi tamamlamaya çalışacak.

YÖK Başkanı Erol Özvar, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ile NASA'nın 30 yıldır düzenlediği yarışmaya kabul edilen ilk Türk takımını oluşturan öğrencilerle İTÜ'de bir araya geldi.

Öğrencileri tebrik eden ve başarılar dileyen Özvar, "Bu tür çalışmaların sürekliliği önem taşıyor. İşin burada kalmaması lazım. Sadece bir etkinlik veya bir müsabaka faaliyetine katılmak yeterli değil. Daha uzun vadeli sonuçları olacak şekilde işleri yönlendirmek çok önemli. Sizlerden beklentimiz yüksek." ifadelerini kullandı.

Öğrenciyken bu tür çalışmalara katılmanın önemli deneyimler ve kazanımlar sağlayacağına işaret eden Özvar, çalışmalar sırasında aşılacak zorlukların da elde edilecek başarının değerini artıracağını vurguladı. Girişimciliğin önemini anlatan Özvar, öğrencilerden mezun olduktan sonra da üniversite ile temaslarını devam ettirmelerini istedi.

"Alper Gezeravcı önümüzü aydınlattı"

Bellatrix Uzay Takımı kaptanlarından Muhammed Şükrü Açıkbaş da takım olarak bu yarışmaya kabul edilmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, "Uzaya giden ilk Türk astronot Alper Gezeravcı önümüzü aydınlattı." şeklinde konuştu.

NASA'nın kapsamlı bir uzay ekosisteminin nasıl inşa edileceğini araştırdığını aktaran Açıkbaş, "Biz tüm yaz dönemini bu işe ayırarak yoğun bir çalışma yaptık ve kabul almayı başaran ilk Türk takımı olduk." dedi.

Deprem bölgesindeki çocuklara eğitim verecekler

Takımın diğer kaptanı Sadig Safarov ise NASA'nın yarışma kuralları gereği 250 kişiye eğitim verilmesini istediğini kaydederek, bu kapsamda sosyal sorumluluk projesi olarak deprem bölgesindeki çocuklara eğitim vereceklerini bildirdi.

Takım üyelerinden Hatice Bilgin de pedal sistemi ile çalışan araç tasarladıklarını anlatarak, "Şu anda tasarım aşamasının sonuna geldik, üretim aşamasına geçeceğiz. Yarışmaya yaklaşık 2 ay süremiz kaldı, üretimi de 1 ay içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Takım üyelerinden Abdullah Kılıç, Beyza Nur Çakmak ve Naz Özkan da yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Teknik Üniversitesi NASA Uzay Eğitim Teknoloji Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title