Haberler

İsveç'te İsrail'e Destek Protesto Edildi

Güncelleme:

İsveç'in başkenti Stockholm'de Yahudi asıllı İsveçli aktivist Dror Feiler öncülüğünde toplanan bir grup aktivist, İsveç hükümetini İsrail'e verdiği destek nedeniyle protesto etti. Parlamento önünde toplanan grup, 'Gazze'de soykırım son bulsun', 'İşgale Hayır' ve 'Özgür Filistin' pankartları açtı. İsrail hükümetinin Lahey'de yargılanması gerektiğini dile getiren Feiler, 'Slobodan Milosevic ve Radovan Karadzic'in konulduğu hapiste yaşamları sona ermeli' ifadesini kullandı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de Yahudi asıllı İsveçli aktivist Dror Feiler öncülüğünde toplanan bir grup aktivist, İsveç hükümetini İsrail'e verdiği destek nedeniyle protesto etti.

Parlamento önünde toplanan grup, " Gazze'de soykırım son bulsun", "İşgale Hayır" ve "Özgür Filistin" pankartları açtı.

Daha sonra Parlamento önünden yürüyüşe geçen göstericiler, İsveç hükümetinin İsrail'e verdiği desteği geri çekmesini istedi.

İsrail hükümeti Lahey'de yargılanmalı

Yahudi asıllı İsveçli aktivist Dror Feiler, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Bugünün Nekbe'nin yıl dönümü olduğunu anımsatan Feiler, "Büyük Nekbe'nin başlamasının üzerinden 76 yıl geçti ve hala devam ediyor. Bu nedenle bu korkunç yıl dönümünü, 76 yıllık mülksüzleştirmeyi ve ölümleri, daha iyi bir gelecek umuduyla anmak için bir tür sessiz yürüyüş yapmak için toplandık." dedi.

Feiler, mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, "Birlikte mücadele ediyoruz. Yahudi, Müslüman, Hıristiyan ya da inançsız olmamız fark etmez. Bu insan hakları ve uluslararası hukukla ilgili. Hepimiz bunun için mücadele etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Gazze'deki uluslararası hukuk ihlallerinden sorumlu olan İsrail hükümetinin Lahey'de bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından yargılanması gerektiğini dile getiren Feiler, "(İsrail hükümeti üyelerinin), Slobodan Milosevic ve Radovan Karadzic'in konulduğu hapiste yaşamları sona ermeli." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Parlamento Stockholm Filistin İsrail Gazze İsveç İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title