Haberler

İsrail'de Anma Günü etkinliklerinde Netanyahu ve bakanlara soğuk duş! Yuhalayıp küfrettiler

Güncelleme:

İsrail'de öldürülen askerler ve siviller için düzenlenen Anma Günü etkinliklerinde İsrailliler, Başbakan Netanyahu ve bakanlara savaş politikalarından ötürü tepki gösterdi. Aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in katıldığı törende ise küfürler havada uçuşurken yumruklu kavga çıktı.

İsrail'in ulusal bağımsızlık bayramı öncesinde kuruluşundan itibaren öldürülen İsrailli askerler ve siviller için ülke genelinde milli anma etkinlikleri gerçekleştirildi. 7 Ekim 2023'te Hamas'ın düzenlediği "Aksa Tufanı" saldırılarından ve İsrail'in başlattığı ve yaklaşık 40 bin Filistinlinin ölümüne neden olduğu karşı saldırılardan sonraki ilk Anma Günü törenlerine Netanyahu ve bakanlara gösterilen tepkiler damga vurdu.

ÇOK SAYIDA KİŞİ ALANI TERK ETTİ

Haaretz'in haberine göre, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Batı Kudüs'te katıldığı törende yaptığı konuşma sırasında çok sayıda kişi alanı terk etti. Sosyal medyada Netanyahu konuşma yaparken alandan ayrılan İsraillilerin görüntüleri paylaşıldı.

Konuşmasında "düşmana ağır bedel ödeterek savaşı kazanacaklarını" savunan Netanyahu, "Gazze Şeridindeki İsrailli esirleri geri getirmenin merkezinde yer aldığı zaferin hedeflerine ulaşacaklarını" iddia etti.

İsrail'de Anma Günü etkinliklerinde Netanyahu ve bakanlara soğuk duş! Yuhalayıp küfrettiler

"ELLERİNDE ASKERLERİN KANI VAR"

Tel Aviv'de düzenlenen Anma Günü törenine katılan Savunma Bakanı Yoav Gallant konuşmaya başladığı sırada bazı İsrailliler "Ellerinde onların (askerlerin) kanı var" yazılı pankartlar açtı.

İsrail'deki tartışmalı figürlerden Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir'in katıldığı Usdud'daki (Aşdod) törende de yoğun güvenlik önlemleri alındı.

"ÇIK BURADAN SENİ SUÇLU"

Ben-Gvir sahneye davet edilirken bir kişi "Çık buradan seni suçlu. Orduda bir dakika bile hizmet etmedin" diye bağırdı. Törende bunun üzerine katılımcılar arasında sözlü atışmalar yaşandı. Ben-Gvir konuşma yaptığı sırada da tartışmalar devam etti.

Aşdod'daki mezarlıkta düzenlenen törende küfürler havada uçuşurken çıkan kavga, yumruklaşmaya dönüştü. Times of Israel, yumruklaşmanın mezarlık dışına da taştığını bildirdi. Yaşlı bir kadın ise Ulaştırma Bakanı Miri Regev'e bağırarak 'B.k parçası' dedi.

İsrail'de Anma Günü etkinliklerinde Netanyahu ve bakanlara soğuk duş! Yuhalayıp küfrettiler

ESİR ANNESİYLE KONUŞAN BAKAN: 7 EKİM'DE DEVLET BAŞARISIZ OLDU

Gazze Şeridi yakınlarındaki Ofakim isimli yerleşim yerindeki bir askeri mezarlıkta düzenlenen Anma Günü törenine katılan Maliye Bakanı aşırı sağcı Bezalel Smotrich, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirin annesi Einav Zangauker ile konuştu.

Anne Zangauker, bakandan çocuklarının geri getirilmesi için "çaba göstermelerini ve ellerinden gelen her şeyi yapmalarını" istedi. Smotrich ise 7 Ekim'de yaşananlarda "devlet ve güvenlik sisteminin başarısızlığını" itiraf ettiğini belirterek "hükümet üyesi olarak yaşanan ve yaşanacaklardan dolayı sorumluluğu üstlendiğini" dile getirdi.

İsrail'de her yıl ulusal bağımsızlık bayramından bir gün önce 1948'de kuruluşundan itibaren öldürülen İsrailli asker ve siviller için anma töreni gerçekleştiriliyor. İsrail'de 13 Mayıs akşamından 14 Mayıs akşamına kadar ulusal bağımsızlık bayramı faaliyetleri gerçekleştirilecek.

İsrail'in 1948'de kuruluşuyla topraklarından sürülen Filistinliler ise 15 Mayıs'ta Büyük Felaket'i (Nekbe) anma etkinlikleri gerçekleştirilecek.

İsrail'de Anma Günü etkinliklerinde Netanyahu ve bakanlara soğuk duş! Yuhalayıp küfrettiler

NE OLMUŞTU?

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bini çocuk, 10 bin kadarı kadın olmak üzere 35 binden fazla Filistinli öldürüldü, 78 bin 641 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Hamas, 6 Mayıs'ta arabulucuların hazırladığı ateşkes ve esir takası anlaşmasını kabul etmiş, İsrail ise reddetmişti. İsrail Savaş Kabinesi bunun üzerine 7 Mayıs sabahı da Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu. İsrail ordusu, hafta sonundan itibaren Gazze'nin kuzeyindeki bazı bölgelere yoğun bombardıman altında saldırı başlatmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hükümet İsrail Kavga İnsan Hakları Güvenlik Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500

Yorumlar (2)

Murat Celik:

yemin ediyorum bir Musa çıkacak firavunu haddini bildirecek

103
11
yanıtYanıtla
Hakkı Murat:

musa gelene kadar gazze diye bir yer kalmayacak

yanıt4
yanıt3
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title