Haberler

Barzani Süleymaniye'deki Eylemlerle İlgili Konuştu: Büyük Tehlikedeyiz

Güncelleme:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Süleymaniye'deki hükümet karşıtı gösterilerle ilgili, büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Süleymaniye'deki hükümet karşıtı gösterilerin zamanlamasına dikkati çekerek, büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduklarını belirtti.

"GÖSTERİLERİN ARKASINDA BAZI ELLER VAR"

Barzani, haftalık Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, hükümet karşıtı gösteriler ve geciken maaş ödemelerine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Süleymaniye kenti ve çevresinde başlayan hükümet karşıtı gösterilerin arkasında "bazı eller" olduğunu iddia eden Barzani, şunları söyledi:

"Bunların (hükümet karşıtı gösteriler) ne zaman patlak verdiğine bakmamız lazım. Irak güçleri Peşmerge'yi Mahmur Cephesi'nde tehdit ederken, Süleymaniye'de eş zamanlı provokatif eylemler başladı. Kürdistan Bölgesi bugün çok ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya. Bu meseleye karşı çok hassas ve dikkatli olmamız lazım. Eğer birlik olup süreci atlatamazsak, bu durumun kazananı olmayacak. Görünenden daha büyük hesapların bölgemizin üzerinde yapıldığı bilinmelidir. Ancak birlik ve beraberlik bizi bu durumdan kurtarır."

Kaynak: AA / Güncel

Kürt Bölgesel Yönetimi Neçirvan Barzani Süleymaniye Irak Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title