Haberler

Giresun'da Meslek Lisesi Öğrencileri Uygulamalı Eğitimle Geleceğe Hazırlanıyor

Güncelleme:

Giresun'da tesisat ve motor alanlarında yetkili servis gibi çalışan meslek lisesi öğrencileri, teorik eğitimin yanındaki uygulamalarla geleceğe hazırlanıyor. Okulda kullanılan araçlar üzerinde tecrübe edinen öğrenciler, kamuya ait araçların bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyor. Ayrıca, reklam ve baskı atölyesinde tabela ve yönlendirme baskıları imal ediliyor.

Giresun'da tesisat ve motor alanlarında yetkili servis gibi çalışan meslek lisesi öğrencileri, teorik eğitimin yanındaki uygulamalarla geleceğe hazırlanıyor.

125. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, motorlu araçlar teknolojisi alanında kullanılmak üzere özel sektör işbirliğiyle minibüs ve iki otomobil temin edildi.

Bu araçlar üzerinde tecrübe edinen öğrenciler, okulda kamuya ait araçların yağ ve filtre bakımları, bilgisayarla arıza tespiti, klima gazı dolumu gibi işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanındaki atölyede uygulamalı eğitim alan öğrenciler de il genelindeki kamu binalarının kombi bakımını, petek temizliğini ve baca gaz analizlerini yapıyor.

Okuldaki reklam ve baskı atölyesinde de kamu binaları için tabela ve yönlendirme baskıları imal ediliyor.

Okul Müdürü Cuma Kesme, AA muhabirine, proje okulu olmalarından dolayı Milli Eğitim Bakanlığından sağlanan bütçenin yanı sıra kalkınma ajansları ve diğer paydaşların katkılarıyla atölyelere modern araçlar temin ettiklerini söyledi.

Öğrencilerin son teknoloji araç ve gereçlerle eğitimlerini uygulamalı olarak yürüttüğünü belirten Kesme, istihdam odaklı eğitim verdiklerini aktardı.

Kesme, okula hibe olarak alınan sıfır kilometre araçlarda tüm teorik bilgilerin uygulamaya dönüştüğüne işaret ederek, "Öğrenciler sektöre çıktıklarında görebilecekleri ne kadar araç teknolojisi varsa bunların tamamını bu araçlar üzerinde öğrenebiliyorlar." ifadesini kullandı.

Kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması açısından başta okullar olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının doğal gaz tesisat, kombi bakım ve onarımlarını okulun imkanlarıyla yaptıklarını aktaran Kesme, "Bu da kamu kaynağını daha verimli kullanmak, tasarruf tedbirlerine de destek olmak açısından önemli bulduğumuz uygulamalarımız." dedi.

Atölyelerdeki tüm ekipmanların yetkili servislerdeki ekipmanlarla aynı olduğunun altını çizen Kesme, yetkili servislerin verdiği hizmeti okulda verebildiklerini kaydetti.

"Ekspertiz hizmetini okulumuzda vermeye başlayacağız"

Cuma Kesme, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle inşa edilen yeni atölye binasının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Eylül ayında faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Yeni atölyemizde öncelikli olarak kamu kuruluşlarımız ve özel sektördeki tüm araçlar için ekspertiz hizmetini okulumuzda vermeye başlayacağız." diye konuştu.

Öğrencileri iyi bir teknik eleman olarak hayata hazırlamaya çalıştıklarını dile getiren Kesme, gelecek kaygısı gütmeden, meslek erbabı olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla her türlü imkanı öğrencilere sunduklarını vurguladı.

Kesme, Giresun'daki sanayi sitesindeki iş yerleriyle iyi ilişkiler içinde olduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sanayi sitesindeki iş yerlerinin yüzde 60'ında mezun öğrencilerimiz aktif olarak çalışıyor. Özellikle motorlu araçlar ve doğal gaz sektöründe öğrencilerimiz yoğun şekilde bulunuyor. Kendi iş yerlerini açan mezun öğrencilerimiz var, yetkili servislerde birçok mezun öğrencimiz var, bu da bizi mutlu ediyor."

"Gelecek kaygım yok çünkü birçok bölümde tecrübe ve bilgi kazandım"

Motorlu araçlar teknolojisi alanı öğrencisi Emrullah Bayram, uygulamalı eğitim ile el becerilerinin geliştiğini, bunun iş bulma konusunda kendileri için avantaj olduğunu söyledi.

Aynı alanın öğrencilerinden Mustafa Dalsız da iş bulma kaygısının olmadığını, araçlarla ilgili birçok işlemi okulda görerek daha çok bilgi sahibi olduklarını belirtti.

Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanı öğrencisi Muhammet Yılmaz ise mezun olduktan sonra iş yeri açma belgesi alarak kombi ve tesisatla ilgili iş yeri açabileceğini dile getirerek, "Böylelikle de hayatım boyunca güzel kazanç sağlayabilirim. Gelecek kaygım yok çünkü birçok bölümde tecrübe ve bilgi kazandım. Gerçekten günümüzde ihtiyaç olan bir bölümde eğitim görüyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Meslek Lisesi Giresun Eğitim Teknoloji Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

GELİNİM MUTFAKTA 3 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128250 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 3 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Asuman Tuğberk Yolaç kimdir, öldü? Asuman Yolaç neden öldü, hastalığı nedir? TYT- AYT sınavları ne zaman, kaç gün kaldı? 2024 YKS ne zaman yapılacak, tarihi belli mi? YKS sınavı ne zaman 2024? YKS (TYT-AYT-YDT) sınavı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti?
Mayıs enflasyonu bugün açıklanıyor! Ekonomistlerin rekor beklentisi var

Mayıs enflasyonu bugün açıklanıyor! Ekonomistlerin rekor beklentisi var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title