Haberler

Gazze Şeridi'nde İsrail saldırılarında kullanılan patlamamış mühimmatlar incelendi

Güncelleme:

Humanity and Inclusion isimli uluslararası bir sivil toplum kuruluşu, Gazze Şeridi'nin Deyr el-Belah kentinde İsrail saldırılarında kullanılan ancak patlamamış büyük mühimmatları inceledi. İncelenen mühimmatların tehlikeli olduğu ve bölge sakinlerinin uzak durması gerektiği vurgulandı.

Humanity and Inclusion isimli uluslararası bir sivil toplum kuruluşu, Gazze Şeridi'nin Deyr el-Belah kentinde İsrail saldırılarında kullanılan ancak patlamamış büyük mühimmatları inceledi.

Fransa merkezli sivil toplum kuruluşu ekibinden Nick, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Arkamızdaki binada bulunan füze de dahil olmak üzere patlamamış silahları işaretlemek için buradayız." dedi.

Öncelikle atılan bombaların türünü belirlediklerini, daha sonra da güvenli olup olmadığını teyit ettiklerini belirten Nick, üçüncü adım olarak da herkesin güvenliği için bu mühimmatları başka bir yere taşıma imkanını araştırdıklarını aktardı.

Bölge sakinlerine, "Bu silahlara dokunmamalısınız, onlarla oynamamalısınız ve üzerlerinde durmamalısınız çünkü patlamamış bir füze bütün bir binayı yok etme kapasitesine sahiptir." mesajını verdiklerini kaydeden Nick, bu silahları bulanların haber vermeleri ve onlara hiç yaklaşmamaları gerektiğini vurguladı. Nick, "Bunlar oyuncak değil, vatandaşların hayatını tehdit eden tehlikeli şeyler." dedi.

Aktivistler tarafından sosyal medyada yayınlanan bir görüntüde de, İsrail'in düzenlediği saldırılar nedeniyle sokakları enkazlarla dolu Deyr el-Belah'taki binanın içinde patlamamış büyük bir füze görülüyor.

Altı ülkede şubesi bulunan Humanity and Inclusion, yoksulluk, dışlanma, çatışma ve felaket durumlarında engelli ve savunmasız insanlara yardım etmeyi amaçlayan uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarını yürütüyor.

Birleşmiş Milletler de, 11 Nisan'da yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Nisan'da çekildiği Han Yunus'ta sokakların ve kamu alanlarının patlamamış mühimmatla dolu olduğunu, bunun çocuklar başta olmak üzere siviller için büyük tehlike arz ettiğini bildirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Dünya Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title