Haberler

Gaziantep'te Geri Dönüşüm İşçileri için Yenilikçi İş Modelleri Projesi Tanıtıldı

Güncelleme:

Gaziantep'te WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ile Şahinbey Belediyesi iş birliğinde uygulanacak olan 'Geri Dönüşüm İşçileri için Yenilikçi İş Modelleri Projesi' tanıtıldı. Proje, geri dönüşüm işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirmeyi ve atıkların kaynağında ayrıştırılıp toplanarak verimliliği artırmayı hedefliyor.

Gaziantep'te WWF- Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ile Şahinbey Belediyesi iş birliğinde uygulanacak ve Avrupa Birliğinin desteklediği "Geri Dönüşüm İşçileri için Yenilikçi İş Modelleri Projesi" tanıtımı gerçekleştirildi.

WWF- Türkiye Genel Müdürü Ömür Kula, Şahinbey Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki toplantıda yaptığı konuşmada, geri dönüşüm işçilerinin plastik ve zararlı atıkların doğaya karışmasını önleyerek doğa koruma adına çok önemli iş yaptıklarını söyledi.

Hanelerden çıkan ambalaj atıklarının en az yarısını geri dönüşüm işçilerinin toplayarak ekonomiye kazandırdıkları tahmin edildiğini ifade eden Kula, şunları kaydetti:

"Bu olmazsa aksi takdirde en iyi ihtimalle toprağa gömülecek, başka bir ihtimal de doğayı kirletecek. Bu atıkların toplanmasının önemini ne kadar vurgulasam azdır. Bu alanda çalışan herkesin daha insani koşullarda yaşamalarına ve çalışmalarına bir katkımız olursa ne mutlu bize. Hedefimiz burada oluşturacağımız iş modelini başka Belediyelere ve tüm Türkiye'ye taşımak."

Toplantıya kurum ve kuruluşların ilgili birimlerdeki temsilcileri katıldı.

Proje kapsamında atığın kaynağında ayrıştırılıp toplanmasıyla verimliliği sağlamak ve geri dönüşüm işçilerini kayıtlı sisteme dahil ederek yaşam ve çalışma koşullarını iyileştirmeyi hedefliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Şahinbey Belediyesi Gaziantep Şahinbey Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title