Haberler

Dublin'de Filistin'e Destek Gösterisi

Güncelleme:

İrlanda'nın başkenti Dublin'deki College Dublin Üniversitesinde (UCD) öğrenciler ve bir grup aktivist, Filistin'e destek gösterisi düzenledi. Göstericiler, Nekbe'nin (Büyük Felaket) 76'ncı yılı dolayısıyla üniversite kampüsünde bir araya geldi ve Filistin bayrakları taşıdı.

İrlanda'nın başkenti Dublin'deki College Dublin Üniversitesinde (UCD) öğrenciler ve bir grup aktivist, Filistin'e destek gösterisi düzenledi.

Dublin'deki UCD öğrencileri ve aktivistler, Nekbe'nin (Büyük Felaket) 76'ncı yılı dolayısıyla üniversite kampüsünde bir araya geldi.

Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, aynı zamanda "Nekbe hiç bitmedi" ve "Direnişi arttırın" yazılı dövizler taşıdı.

Buradan, üniversite yakınlarındaki bir köprüye yürüyen göstericiler, beyaz kumaşa sarılı temsili bebek taşıyarak İsrail'in saldırılarında öldürülen Gazzeli bebek ve çocuklara dikkati çekti.

Göstericiler ayrıca Filistinlilerin Nekbe'de kaybettiği evlerin sembolü olan "anahtar" da taşıdı.

"İsrail bu suçları, Batı'nın katılımı ve suç ortaklığı olmadan işleyemez"

İrlanda Temsilciler Meclisi Üyesi Richard Boyd Barrett, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, İrlanda hükümetinin Filistin hususunda harekete geçmemesi nedeniyle öğrencilerin kendi başlarına harekete geçtiğini söyledi.

Barrett, üniversite gibi kurumların İsrail ile tüm bağlarını koparması gerektiğini belirterek, hükümetin bu konudaki başarısızlığından dolayı ülkenin birçok yerinde benzer gösterilerin gerçekleştiğini ifade etti.

İsrail'in Nekbe'den bu yana etnik temizlik yaptığını dile getiren Barrett, "Bugün Nekbe'nin yıl dönümü. Bu, siyonist rejimin gerçek karakteridir. Şiddete dayanıyor, etnik temizliğe dayanıyor, Filistin halkına karşı soykırım mantığına dayanıyor. ABD'nin, Avrupa hükümetlerinin, Batı hükümetlerinin bu soykırıma verdiği destek utanç verici. Bu sona ermeli. İsrail, bu suçları Batı'nın katılımı ve suç ortaklığı olmadan işleyemez. Dolayısıyla hükümetlerimizi bu rejimle bağlarını koparmaya, o rejimi parçalamaya zorlamamız gerekiyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Dublin Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title