Haberler

    Bir Türk sayesinde ünlü olan oyun: Transformice

    Güncelleme:

    Bundan yaklaşık 10 yılı aşkın süre önce Transformice isimli oyun oyuncularla buluştu. Her şey iki Fransız öğrencinin arkadaşlığı ile başladı. Bu iki isim okulda tanışmışlardı ve kağıt üzerinde hep böyle şeyler yaptıklarını, bunu bir oyuna dökmek istediklerini söylemişlerdi.

    2009 senesinde ikilimiz buluşup dönemin meşhur tarayıcı oyunlarını baz alarak fareleri yönettiğimiz oyunlarını geliştirmeye başladılar. Yaptıkları oyun o dönemin oynanış ve grafik bakımından çok iyiydi. Web tabanlı oyunlar çok popülerdi ve insanların bu oyunu beğenip oynayacaklarına eminlerdi.

    2010 senesinin mayıs ayında Transformice oyunun yayınlanması için önünde hiçbir engel kalmamıştı. Yapımcılarımızın yaşı oyunu yaptıkları zaman küçüktü ve gerçekten reklam nedir bilmiyorlardı. Bu yüzden hiç bir zaman internet reklamı verilmedi. Çıktığı ilk ayında 100-150 kişi haricinde kimse tarafından oynanmadı ancak sonra bir şey oldu… Bir Türk oyunu keşfetti ve o dönemin en büyük sosyal ağlarından birinde bunu paylaştı.

    Transformice - Yükseliş ve Çöküş

    Ağustos ayında o zamanın ünlü Facebook sayfalarından biri olan incisözlükte yapmış olduğu paylaşım sonucu büyük bir ilgi gördü ve insanlar "Ne lan bu oyun?" diyip Transformice oyununa girmeye başladı. Oyun sunucuları Fransadaydı ve pingli olmasına rağmen büyük bir Türk topluluğu vardı. Türkiye'de viral olmaya başlamıştı.

    Oyunun yapısı basitti ekranda gördüğünüz peyniri fare yuvasına götürüyordunuz ve her gittiğinizde 1 peynir kazanıyordunuz. Market alışverişi ile görünüşünüzü değiştirip diğer oyunculara hava atıyordunuz. Ama insanlar oyunu bu yüzden sevmemişlerdi. İçerideki sosyallik bambaşkaydı. Türkler bu oyunu küreselde ünlü etmişlerdi. Firma Türklerden kazandığı para ile Türk sunucusu açtı sonra Amerika sunucusunu açtı.

    Bir süre sonra oyunda muazzam açıklar oluştu, yeni hileler geldi, çalıntı kredi kartları alışverişleri oldu ve oyun dibi gördü. gerisini zaten siz de biz de biliyoruz…

    Kaynak: Fanzade / Gamegar

    Haberler

    İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

    İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

    Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

    Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

    Çin'in en yüksek şelalesi sahte çıktı! Şimdiye kadar boruyla su vermişler

    Çin'in en yüksek şelalesi sahte çıktı! Şimdiye kadar boruyla su vermişler

    Bakmadan Geçme

    Zuhal Topal'la Yemekteyiz'i kim kazandı? Yemekteyiz programında 75.000 TL'lik ödülü kim aldı? Kızılcık Şerbeti sezon finali bölüm izle! Kızılcık Şerbeti yeni bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Kınalıada plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Marmaris Cennet Adası Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi ve en güzel plajları! Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı Fiona Harvey Netflix'e neden dava açtı? KIDEM TAZMİNATI TAVAN TUTARI NE KADAR? Kıdem tazminatı tavan kaç TL, tutar değişecek mi? Emekliler dikkat! ZORUNLU AFET SİGORTASI NEDİR, NASIL YAPILIR? Mehmet Şimşek ne açıkladı, ne dedi? Turunç Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları nerede? Acun Ilıcalı, Aziz Yıldırım'a neden dava açtı? Acun Ilıcalı ve Aziz Yıldırım arasında ne oldu, olay ne? Kimler kurban kesebilir, kimler kesemez? Kurban kesmenin şartı nedir, kimler yükümlüdür? Kısırkaya plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Gelinlik denemek ücretli mi? Gelinlik denemek artık ücretli mi olacak? Gelinlik deneme ücreti ne kadar? Riva plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Aile Destek ödemesi bayramdan önce yatar mı? Aile Destek bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Kilyos plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri?
    Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

    Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title