Haberler

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, iş yerlerinin hızlı inşa ve teslim edilmesini talep ediyor

Güncelleme:

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, çarşı merkezinde devam eden iş yerlerinin inşa ve teslim sürecinin hızlanması gerektiğini belirtti. İş yerlerinin hızlı tamamlanmasıyla şehrin daha hızlı ayağa kalkacağını vurgulayan Sadıkoğlu, Malatya'da 27 bin 500 bağımsız iş yerinin deprem sonrası kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Çarşı merkezinde devam eden iş yerlerinin inşa ve teslim sürecinin hızlanması gerektiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, "Ticari alanların yapım ve teslim aşaması TOKİ deprem konutlarıyla paralel bir şekilde yürütülmeli. İş yerleri ne kadar hızlı tamamlanır ve teslim edilirse, şehir o kadar hızlı ayağa kalkacaktır" dedi.

Çarşı içerisinde inşası süren alanda 4 bin 709 işyerinin yapıldığını belirterek, yapım ve teslim sürecinin hızlanmasını talep eden Başkan Sadıkoğlu, "6 Şubat felaketini en derinden yaşamış Malatya olarak, yitirdiğimiz canlar, tarifi zor acılar ve harap olmuş sokaklarda kaybolan anılar ile tam 15 ayı geride bıraktık. Koordinasyonun, yönetişimin, işbirliğinin ve istişarenin önemini, bunların eksikliğinde doğabilecek problemleri en acı şekilde deneyimlediğimiz günler geride kaldı. Malatya'mızın ayağa kalkma mücadelesi sürüyor. Hala 120 binin üzerinde insanımız konteynerlerde yaşama tutunuyor. Tamamı yıkılan çarşımızda inşaatlar devam ediyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın resmi rakamlarına göre Malatya'da 27 bin 500 bağımsız iş yeri deprem sonrası kullanılamaz hale geldi. Esnafımız şehrin muhtelif yerlerinde kurulan 3 bin 500 geçici iş yerinde ticaret yapma gayretinde. Yaklaşık 4 bin esnafımız yeniden kiraladığı iş yerlerinde faaliyetlerini sürdürüyor. Geriye kalan 20 bin iş yerindeki firmaların bir kısmı ticari faaliyetini sonlandırdı, bir kısmı da şehri terk etti. Bakanlık yetkililerinden aldığımız bilgiye göre şu an çarşı merkezinde inşası devam eden iş yeri sayısı 4 bin 709. Bu sayı elbette yeterli değil. İnşa süreci başlayan iş yeri sayısı artırılmalı ve süreç hızlandırılmalı. İş yerleri ne kadar hızlı tamamlanır ve teslim edilirse, şehir o kadar hızlı ayağa kalkacaktır" dedi.

Malatya'nın ihyası için atılacak her güçlü adımın, koca bir şantiye halini almış şehrin geleceğe dair umutlarını yeşerteceğini vurgulayan Başkan Sadıkoğlu, "Tamamlanan deprem konutları hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı, ticari alanların da yapım ve teslim aşaması konutlarla paralel bir şekilde yürütülmeli. Yaşanan onca acı ve zorluğa rağmen bu zamana kadar insanımızın cesaret ve fedakarlığı toplumun yeniden ayağa kalkma iradesini gözler önüne serdi. Ancak yalnızca onların cesaret ve iradesiyle değil, aynı zamanda somut destekler ve kapsayıcı çözümlerle bu sürecin üstesinden gelinmesi gerekiyor. Şehrimizin ihyası için atılacak her güçlü adım, koca bir şantiye halini almış ilimizin geleceğe dair umutlarını yeşertecektir" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ticaret Ve Sanayi Odası Malatya Deprem Deprem Ekonomi Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title