Haberler

İmamoğlu'nun "Kış saati uygulaması tasarrufa yol açmadı" sözlerine Bakan Dönmez'den rakamlı yanıt

Güncelleme:

Ekrem İmamoğlu, kış saati uygulamasının getirdiği olumsuz sonuçları paylaşarak "Hiçbir tasarrufa yol açmadığı gibi vatandaşların güne karanlıkta başlamalarına, çocukların okula karanlıkta gitmesine neden oluyor. Gördüm ki herkes şikayetçi" demişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise "Kış saati uygulamasına başladığımızdan beri toplam elektrik tasarrufu 6,82 milyar kilovatsaat oldu. Bu işleri gündeme getirmek isteyenler var. Herkes kendi işiyle meşgul olsun." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de kış mevsiminin gelmesiyle birlikte çok sayıda öğrenci ve veli karanlıkta okula gidip gelmeleri nedeniyle sabit saat uygulamasından şikayetçi olurken, vatandaşlar sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla tepkilerini dile getiriyor.

"HİÇBİR TASARRUFA YOL AÇMADI"

Konuyla ilgili dikkat çeken bir paylaşım da geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan gelmişti. Sabit saat uygulamasından bir an önce vazgeçilerek yaz/kış saatine geçilmesi gerektiğine vurgu yapan İmamoğlu, "Hiçbir tasarrufa yol açmadığı gibi vatandaşların güne karanlıkta başlamalarına, çocukların okula karanlıkta gitmesine, milli maçları izlemek için bile gece yarılarına kadar beklemek gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

"GÖRDÜM Kİ HERKES ŞİKAYETÇİ"

İmamoğlu, daha sonra yeni bir paylaşımda daha bulunup "Gördüm ki sabit saat uygulamasından herkes şikayetçi. Konuyu takip edecek, gündemde tutmak için çaba sarf edeceğim. Hep beraber, desteklerinizle bu garabeti değiştireceğimize inanıyorum. Kimse, milletten güçlü değildir" dedi.

BAKAN'DAN YANIT: KIŞ SAATİ DÖNEMİNDE 6.82 MİLYAR KİLOVATSAAT TASARRUF ETTİK

İBB Başkanı'nın bu paylaşımlarının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Dönmez, "Kış saati uygulamasına başladığımız 2016'dan beri toplam elektrik tasarrufu 6,82 milyar kilovatsaat oldu. Bu tasarrufun parasal karşılığı ise yaklaşık 6 milyar lira. Bugünlerde tekrar bu işleri gündeme getirmek isteyenler var. Lütfen herkes kendi işiyle meşgul olsun. İşleri ile gündeme gelemeyenlerin tek işi sağa sola sataşmak." ifadelerini kullandı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Ekrem İmamoğlu Fatih Dönmez Ekonomi Güncel Haberler

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Akış gözaltına alındı! Polis belediyede arama yapıyor

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Akış gözaltına alındı! Polis belediyede arama yapıyor

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

500

Yorumlar (14)

özen66:

ekrem sen istanbula bak.istanbul dısında herseyle ılgılenıyorsun

124
175
yanıtYanıtla
Halil Kara:

Akp ne diyorsa tersidir. Tasarruf ettik diyorsa zarar etmişizdir !

166
76
yanıtYanıtla
FKadir:

6,82 milyar tl keyif için çöpe atılamaz. okullar başlama saati 9 yapılır olur biter. sabit saat uygulamasına devam Allah yapanlardan razı olsun. bir günde feleğimizi şaşırıyorduk neydi o garabet.

63
134
yanıtYanıtla
Mustafa Aslan:

6 milyarlık tasarrufu naaptinız ????Huzur hakkı adı altında bürokratlarıniza 5.6 maaş mı verdiniz. Yatacak yeriniz yok sizin gençliğimizi mahvettiniz

133
63
yanıtYanıtla
Burak Ergül:

Saatler sürekli değiştiği zaman çocuklar okula işçiler fabrikaya insanlar dişçi ,doktor randevularına hep geç kalıyordu . 5 senedir sabit saat uygulaması var kafamız rahat ikide bir saati ileri geri alıp durmuyoruz . Okulların 9 dan önce başlaması hata . Sınıf sayısı artsın 9 dan önce okula gidilmesin konu çözüme kavuşur .

65
116
yanıtYanıtla
Mehmet kuru :

hep şikayet hep şikayet İMAMOĞLU sen daha beylikdüzünü yönetmezken ,İSTANBULU SANA TESLİM EDENLER , her şey güzel olmuyor batırdın istanbulu çek git , bırak git.

51
113
yanıtYanıtla
ERKAN :

SİZ ÇOK İYİ YÖNETTİĞİNİZ İÇİN Mİ HALK İNDİRDİ SİZİ ORDAN?

yanıt12
yanıt5
Doğuş:

Yadırgamıyorum ama Benim tahminim tarikatların dayatması. Sabah namazı kıl direk işe git

44
74
yanıtYanıtla
Mustafa Rıfkı Okur:

Yahu gene taktılar kafaya saat değişimini. Defaten söylüyoruz oynamayın şu saatlerle. Siz, mesainize göre yapın saat değişikliğini. Bu kadar zor mu yaaa.. İşe başlamak erkenmiş! o saatte çocuklar uyanamazmış ! mesai geç bitiyormuş ! Bunlar basit savunmalar. Kardeşim değiştir kendi saatini..Okul saatlerini al bir saat ileriye, (Zaten o takdirde daha da geç kalınıyor). Bir ayarlama yap.. Hakeza diğerleri de öyle yapsın... Vazgeçin bu garabetten. Bıktık yaa.

43
57
yanıtYanıtla
Shef :

Doğru diyorsun... Mesaiyi bir saat geç başlatın, mesele bitmiştir... En basit konuların bile tadını tuzunu kaçırıyorlar.

yanıt14
yanıt14
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title