Haberler

Kılıçdaroğlu "Fabrikayı satabilirler" dedi, Haluk Bayraktar'dan yanıt geldi: Firmamızı kimseye satmayız

Güncelleme:

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sadece özel sektöre verirseniz bu da Türkiye için büyük bir risk. Neden? Yarın fabrikayı kalktı Amerikalılara sattı. Ya da bizim tank paleti verdiğimiz gibi Katarlılara verdi. Olmaz. Dünyanın bütün demokrasilerinde, otoriter rejimlerinde savunma sanayi mutlaka devletle beraber yürümek zorundadır" sözlerine Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan yanıt geldi. Bayraktar, "Firmamızı kimseye satmayız" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Değişim Senin Elinde" adıyla düzenlenen etkinlikte Baykar şirketiyle ilgili çıkışı dikkat çekmişti.

"DEVLETLE BERABER YÜRÜTMEK ZORUNDADIR"

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada "Sadece özel sektöre verirseniz bu da Türkiye için büyük bir risk. Neden? Yarın fabrikayı kalktı Amerikalılara sattı. Ya da bizim tank paleti verdiğimiz gibi Katarlılara verdi. Olmaz. Dünyanın bütün demokrasilerinde, otoriter rejimlerinde savunma sanayi mutlaka devletle beraber yürümek zorundadır. Çünkü silahı kullanacak olan kim? Ordu kullanacak" ifadelerine yer vermişti.

BAYKAR CEPHESİNDEN YANIT GELDİ

Bu açıklama sonrası gözlerin çevrildiği Baykar cephesinden ilk değerlendirme geldi. Konuk olduğu CNN Türk ekranlarında Kılıçdaroğlu'na yanıt veren Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Maalesef bu tartışmalar bitmiyor. Ülkemizde son 20 yılda en çok başarı gördüğümüz sektör teknoloji sektörü. Özellikle Baykar yaptıklarıyla son 20 yılda ortada olan bir firma. Son 3 yılda Türk havacılığında ihracat birincisi. Bugün ekranlarda gösterilen Kızılelma savaş uçağı konseptine yeni bir paradigma getirdi. Baykar o kadar ülkenin yurtdışı operasyonları katkıları bitmiş de Baykar'ın... Böyle bir şey söz konusu değilken olasılıklar üzerinde firmaya böyle itham etmek çok talihsiz. Aynı partinin üst düzey yöneticileri daha önce de iftiralar attılar. Dava ettik, Türkiye'de savunma sanayinde hiçbir firma kendi başına değildi" şeklinde konuştu.

"FİRMAMIZI KİMSEYE SATMAYIZ"

Açıklamasının devamında "Devlete beyan etmeden üretim yapamazsınız" diyen Bayraktar, şöyle devam etti: "Bu devletle olan bir şey. Biz 29 farklı ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracat içinde devletten izin alınıyor. Onay alındığı zaman teknoloji ürünleri ihraç edilebiliyor. Baykar aynı zamanda Türkiye'nin en büyük bağışçı firması. Bu ülkeyi bırakıp gider miyiz? Firmamızı kimseye satmayız. Eleştirecek pek çok şey var. Türkiye İHA'yı İsrail'den alıyordu buna neden eleştirmiyordu. Biz Baykar olarak bu ülkenin geleceği için gençlerimize yönelik de çalışıyoruz. Bu sene TEKNOFEST'e 1 milyondan fazla gencimiz başvurdu. Maalesef seçim öncesinde partiler bir tane yanlış bulamayacakları firmamıza iftira atıyorlar. Rahmetli babam bu vakfı kurduğunda bize bir nasihat vermişti, hiç kimseden nakdi yardım almayacaksınız diye. Bir şekilde burada bir açık bulunup böylesine önemli bir kazanımı halkın nazarında gözünden düşürmek istiyorlar."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Haluk Bayraktar Türkiye Politika Ekonomi Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500

Yorumlar (7)

Basri Aytimur:

ALLAH millet ittifakının eline bu ülkeyi düşürmesin. Niyetleri belli. Yabancı ülkelere el açan bir ülke.

508
225
yanıtYanıtla
Bay Metin:

Bu densiz ne dediğini bilmiyor herkesi kendi gibi zanediyor. Bayraktar kardeşler kemal senin anlamayacağım kadar milli hainlerle birlikte olmayacak kadar şereflidirler sen hdp ağzıyla konuşan makam hırsı gözünü aklını almış

202
86
yanıtYanıtla
ercan gurbhetchi:

Yunanistan falan bu kadar uğraşmadı İha sihalarla. Neden bu kadar rahatsız millet ittifakı? HDP rahatsız o kesin. Ali Babacan da dokunacağız demişti. f16 ları da özel firma üretiyor ABD de. ayrıca aselsan havaş vs var.Eski Türkiye yi istiyor millet itifakı sanırım

124
26
yanıtYanıtla
Orhan Dik :

Devlete verip, fabrikayı atıl hale getirip, projeyi de Nato diye ABD'ye verecekler. Sonra da kendi projemizi, ABD'den şarta bağlı satın alacağız.

yanıt27
yanıt9
mustafa Can:

Bu kafa nasıl ülke yönetebilir . Allah aşkına Erdoğan a düşman olcanız diye ülkeye düşman olmayın

109
29
yanıtYanıtla
Orhan Dik :

Bunu beğenmeyenler, Kılıçtaroğlu'nun ülke sevdalısı olduğunu falan mı sanıyorlar acaba?

yanıt21
yanıt4
Hacı Şembeki:

Dünyanın en cahil, Cumhurbaşkanı Adayı mı, art niyetli adayı mı ...Dünyadaki ülkelerin yüzde doksaninda Savunma Sanayi Özel Sektöre Aittir...Devletlere değil... Acaba cahil mi,art niyetli mi..

15
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title