Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Güven ve istikrar ortamında enflasyon ile mücadele devam edecek

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde güncel makroekonomik gelişmeler ile ilerleyen dönemlerde açıklanacak Orta Vadeli Program (OVP) hazırlıkları çerçevesinde, yılın üçüncü Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Yılmaz, toplantının tamamlanmasının ardından sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Böylelikle kamu maliyesinden finansal mimariye her alanda kapsamlı bir değişimi öngörmekteyiz. Güven ve istikrar ortamında enflasyon ile mücadele önceliğimiz olmaya devam edecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde güncel makroekonomik gelişmeler ile ilerleyen dönemlerde açıklanacak Orta Vadeli Program ( Ovp ) hazırlıkları çerçevesinde, yılın üçüncü Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Yılmaz, toplantının tamamlanmasının ardından sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı.

Yılmaz, parasal sıkılaştırma süreci ile fiyatlanma davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alındığını kaydetti. Dezenflasyonunun en kısa sürede tesis edilmesini ve enflasyonunun orta vadede tek haneli seviyelere düşürülmesini hedeflediklerine dikkati çeken Yılmaz, "Son dönemde cari açığı önemli oranda etkileyen altın ithalatındaki yaşanan gelişmeler ve bu kapsamda ihracatçılarımızın beklentilerini de kapsayan tedbirleri değerlendirdik. Enerjide dışa bağımlılığımızı azaltacak, enerjide arz güvenliğimizi sağlayacak kapsamlı yol haritamızın da detaylarını görüştük" ifadelerini kullandı.

"Ekonomimizin potansiyelini geliştirecek yapısal dönüşümün sağlanmasını hedefliyoruz"

Yılmaz, fiyat istikrarının yanı sıra; yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı önceliklendirilen politikalar yürütüldüğünü belirtti. Yürütülen politikalar çerçevesinde, etkin ve kararlı adımlar atmayı sürdüreceklerine işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Emisyon ticaret sisteminin uluslararası standartlar ve AB müktesebatı ile uyumlu geliştirilmesi yönünde çalışmalarımızı hızlandıracağız. Para politikası, maliye politikası ve yapısal reform olmak üzere üç temel dayanağı bulunan OVP ile ülkemizin rekabet gücünü ve üretimdeki verimliliğini artırmayı, ekonomimizin potansiyelini geliştirecek yapısal dönüşümün sağlanmasını hedefliyoruz."

"Güven ve istikrar ortamında enflasyon ile mücadele devam edecek"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; kamu maliyesinden, finansal mimariye her alanda kapsamlı değişimleri öngördüklerinin altını çizerek, "Güven ve istikrar ortamında enflasyon ile mücadele önceliğimiz olmaya devam edecek. Ekonominin dengelenmesi, finansal istikrarın sağlanması, mali disiplinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürecek, kalıcı iyileşmeyi sağlama noktasında güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz. Toplantıya katılan ve katkı sunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Orta vadeli program Türkiye Yüzyılı Sosyal Medya Türkiye Ekonomi OVP Ekonomi Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title