Haberler

AK Partili Nihat Zeybekci: Katliamı kınıyoruz eyvallah ama İsrail ile serbest ticaret anlaşmamız var

Güncelleme:

AK Parti Ekonomi İşleri Sorumlusu Nihat Zeybekci, İsrail-Tükiye ilişkileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Zeybekci, "Katliamı kınıyoruz eyvallah ama İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke, yani 6 satıp 1 aldığımız bir ülke. O anlamda, daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi'nde saldırılarını sürdüren İsrail'e uygulanan ihracat kısıtlamasının kapsamına ilişkin tartışmalar sürerken, AK Partili Nihat Zeybekci'nin Türkiye- İsrail arasındaki ticaret anlaşmasına ilişkin sözleri tepki çekti.

Ticaret Bakanlığı nisan ayı başında İsrail'le ihracata kısıtlama getirilmiş, kararın inşaat demirinden, çelik tellere kadar toplam 54 ürünü kapsayacağını duyurmuştu. Sonrasında birçok siyasetçi kısıtlamanın kapsamının genişletilmesi için hükümete çağrıda bulundu. Konuyla ilgili talepler iletilmeye devam ederken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Sorumlusu Nihat Zeybekci'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

"6 SATIP 1 ALDIĞIMIZ BİR ÜLKE"

İzmir'de mermer ve doğaltaş fuarında konuşan Zeybekci, " İsrail'de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var. Yani eyvallah, İsrail'in Filistin'de, Gazze'de Müslümanlara yaptığı soykırımı, katliamı, bebek katliamını nefretle, şiddetle kınıyoruz. Eyvallah, buna diyecek hiçbir şey yok ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de.. Çünkü bizim İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke, yani 6 satıp 1 aldığımız bir ülke. O anlamda, daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili de arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Ekonomi koordinasyonuyla, ilgili bakanlarımızla, bunu gündeme alıp biraz daha hassas bir ayardan geçmesi gerektiğine, ben şahsi olarak inanıyorum" dedi.

"SÖYLEDİĞİM HER KELİMENİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIM"

Sözleri tepki çeken Zeybekci, gelen eleştirilere sosyal medyadan yanıt verdi. Zeybekci açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Söylediğim her kelimenin sonuna kadar arkasındayım. Ucuzcu tacirler hariç, konuyu yanlış anlayabilecek akıl ve sağduyu sahipleri için yazılı olarak tekrar anlatıyorum. İsrail'le serbest ticaret anlaşması olan birkaç ülkeden biriyiz, Mavi Marmara zamanında da askıya alınmayan bu anlaşmayla Filistinli kardeşlerimiz de Türk mallarını serbestçe satın alabiliyorlar. Bunun da katkısıyla ticaret dengemiz 1 e 6 bizim lehimizedir. Söylediğim kayda alma yöntemi yasak ürün listesinden daha etkin bir yöntemdir. İsrail'e yapılan tüm ihracatın kayda alınması ile her ürün kayda alınarak izin verilirken satılan her ürün ve şirket de kontrol edilir. Bu sayede şu anda yüzlerce milyon dolarlık ihale alarak onlarca milyon dolar teminat mektubu veren şirketlerimizin mağduriyetleri gibi daha birçok mağduriyetin önüne geçmiş oluruz. Onlarca Filistinli şirketin mağduriyetleri de engellenmiş olur.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN HASSASİYETİNİN ZEKATI 77 CEDDİNİZE YETER"

Söylediğim yasak liste yerine tam kontrol demektir. Sözlerimi tekrar ediyorum. "DAHA HASSAS OLMAK". Bize İslamiyet ve Filistin hassasiyeti dersi vermeye kalkan hadsizlere de sözüm, bizim hassasiyetimizin zekatı sizin 7 ceddinize, Cumhurbaşkanımızın hassasiyetinin zekatı ise 77 ceddinize yeter."

AK Partili Nihat Zeybekci: Katliamı kınıyoruz eyvallah ama İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Nihat Zeybekci AK Parti Ekonomi İsrail Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle!
500

Yorumlar (148)

haksız mıyım:

Siz ne güzel Müslümansınız yahu helal olsun valla, aktroller burada mısınız bakın sizinkiler ticarete devam diyorlar hani sesiniz çıkmıyor... :)))

1603
88
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

Filistin de bebekler katlediliyormuş aman ne yapalım kınar geçeriz.! Bizim anlaşmamız var baboşlar anlaşmadan dönenin kaşığı kırılsın. :) Yaparsa Akp yapar.

yanıt1130
yanıt48
Ömer:

Gemiler değil, gemicikler ticarete devam ediyor. Hocalarda hutbede cola almayın boykot edin diyor.

yanıt1024
yanıt34
MM İİ:

Aktrol değilim ama rey veren biri olarak kesinlikle tavsib etmiyorum kana kan dişe diş diyecek ferasetli isabetli imanlı kararlar alan yöneticiler Allah c.c. nasib eylesin

yanıt729
yanıt23
haksız mıyım:

MM İİ: Amin.

yanıt306
yanıt8
Emre Ülger:

En azından doğruları konuşuyor sizinkiler tabela kaldırmaktan başka ne yapıyor

yanıt65
yanıt506
Ne Demeli:

Evet doğruları konuşunca ölenler ölmemiş oluyor... Mitinglerde biz gelince gazze de bayram edecekler oluyor gibi... Anlayana...

yanıt352
yanıt15
Yasar Unal:

Şu halde zamanında Akp'nin seçim kazanmasında çok ciddi bir etki yaratan "One minute" de dahil Türkiye-İsrail ilişkileri tamamen karşılıklı menfaat ilişkileri üzerinden gidiyor. Harika bir danışıklı döğüş var ortada. Zeybekçi sözleriyle bu durumu net olarak ortaya koymuş.

yanıt404
yanıt8
sade vatandaş:

para yok ne yapsınlar siz yokluk nedir bilirmisiniz parasızlık zor bir şey sizin anlayacağınız bir şey değil insan darda kaldığında para olmayınca ıstakoz karides manda yoğurdu anzer balı kol saati çanta falan alamaz o yüzden para için suratına tükürseler bile yarabbi şükür yağmur yağıyor diyerek çaresizce yüzlerini sıvıyor bazı garibanlar

yanıt310
yanıt18
Yasar Unal:

Mülteciler için sürekli Ensar- Muhacir kardeşliği -ki o zaman ki durumun çok farklı özellikler taşıdığını ve söz konusu durumla ilişkilendirilemeyeceğini biliyoruz- üzerinden kendilerini haklı göstermeye çalışan mevcut iktidar, Hz. Prygamber'in o dönemde Medineli Yahudilerle ticaret yapılmasını kesin olarak yasakladığını da gayet iyi biliyorlar bence. Ama elbette bunu gündeme getirmezler elbette.

yanıt268
yanıt6
Tüm 148 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title