Haberler

YKS'de İyi Puan Alan İkizler Farklı Bölümlerde Eğitim Alacak

Güncelleme:

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) iyi puan alan İrem ve Ceren İnal kardeşler, Ankara'da farklı bölümlerde eğitim almayı planlıyor. İrem tıp fakültesini, Ceren ise uzay ve havacılık mühendisliğini tercih etti. İkizler, farklı mesleklerde başarılı olmayı hedefliyor ve gelecekte Türkiye'ye geri dönmeyi planlıyorlar.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı ( Yks ) Alan Yeterlilik Testi (AYT) sayısal puan türünde iyi puan elde eden tek yumurta ikizleri İrem ve Ceren İnal kardeşler, Ankara'da hayalini kurdukları farklı bölümlerde eğitim görmek istiyor.

Anneleri belediyede memur, babaları da pilot subay olan 18 yaşındaki İnal kardeşler, Nesibe Aydın Fen Lisesi'nden mezun oldu. Aynı sınıflarda öğrenim gören ve YKS'ye beraber hazırlanan kardeşler, sınav heyecanını da birlikte yaşadı.

Sınavda 542,2 puanla 1121'inci olan İrem ve 541,6 puanla 1218'inci olan Ceren, üniversite eğitimlerini aynı şehirde farklı bölümlerde almak istiyor.

Ankara'da eğitim görmek isteyen kardeşlerden İrem tıp fakültesini, Ceren ise uzay ve havacılık mühendisliğini tercih etti.

İlk defa farklı okullarda eğitim alacaklar

Ceren İnal, AA muhabirine, kardeşiyle birlikte yüksek puan aldıkları için mutlu olduğunu söyledi.

İyi bir üniversite ve hayalini kurdukları bölümü okumak için çok çalıştıklarını ifade eden İnal, "Güzel bir üniversitede okumak, hedeflerimize ulaşmak, gelecekte başarılı olmak için çalıştık ve başarıya ulaştık. Yine aynı şehirde olacağız ama bölümlerimiz farklı olacak. İlk defa aynı okulda aynı sınıfta okumayacağız. O yüzden ayrılmanın bir burukluğu var açıkçası içimde ama yine de alışırız diye düşünüyorum." dedi.

İnal, havacılık ve uzay mühendisliği okumak istediğini belirterek, "Belki tutmaz diye bilgisayar mühendisliklerini de tercihlerim arasına yazdım ama asıl havacılık ve uçak mühendisliği okuyup gelecekte büyük uzay istasyonlarında ya da uçak şirketlerinde çalışmak istiyorum." şeklinde konuştu.

"Yurt dışında master yapıp tekrardan ülkemize geri dönmeyi planlıyoruz"

İrem İnal da kardeşiyle yıllardır birlikte okuduklarını, ilk defa farklı okullarda eğitim alacaklarını ifade etti.

Kardeşiyle farklı meslekleri seçtiğini anlatan İnal, "Ben tıp okumak, cerrah olmak istiyorum. Hatta uzmanlaşmak istediğim alanları dahi seçtim. Daha sonrasında yurt dışında master yapıp tekrardan ülkemize geri dönmeyi planlıyoruz. Kardeşim de Türkiye'deki büyük firmalarda çalışmak istiyor. Ben de araştırma hastanelerinde çalışmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Günlük ortalama 350-400 soru çözdüklerini dile getiren İnal, sınav sonrası tatilde kardeşiyle birlikte İspanyolca çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Eğitim

Türkiye Ankara YKS Eğitim Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title