Haberler

Maduro, Venezuela-Türkiye yatırım anlaşmasını onayladı

Güncelleme:

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesiyle Türkiye arasında 21 Temmuz 2023'te İstanbul'da imzalanan Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması'nın Venezuela'daki onay sürecinin tamamlandığına ilişkin belgeyi "canlı yayında" imzaladı. Maduro, imza öncesi "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a selamlarımı iletiyorum." dedi.

Venezuela ile Türkiye arasında 2023'te İstanbul'da imzalanan Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması'nın Venezuela'daki onay sürecinin tamamlandığını gösteren belge Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından imzalandı.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SELAMLARIMI İLETİYORUM"

Maduro, haftalık olarak düzenlenen ve televizyondan canlı yayınlanan "Maduro ile daha fazla" isimli programına Türkiye'nin Karakas Büyükelçisi Aydan Karamanoğlu'nu davet etti.

Cumhurbaşkanı Maduro onay belgesini imzalamadan önce yaptığı konuşmada, "Öncelikle kardeş Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerimizi, yatırımlarımızı ve ticaretimizi daha ileri bir seviyeye taşıyacak ekonomik nitelikli bir belgeyi imzalamak üzereyim. Buradan dostum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarımı iletiyorum. Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanmış olan 'Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması'nın onay belgesini imzalıyorum." dedi.

Alkışlar arasında belgeye imza atan ve ardından Büyükelçi Karamanoğlu'na söz veren Maduro, "İmzalanmıştır ve onaylanmıştır. Yayımlansın ve uygulansın. Venezuela'daki dostumuz Türkiye Büyükelçisinden Venezuela'daki yatırım, ticaret ve ekonomik entegrasyona ve bu belgeye ilişkin görüşlerini bizimle paylaşmasını rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN VENEZUELA BÜYÜKELÇİSİ: BU ANLAŞMA ÇOK ÖNEMLİ

Büyükelçi Karamanoğlu belgenin imzalanmasından dolayı "son derece" mutlu olduklarını belirterek, "Bildiğiniz gibi, her alanda Venezuela'nın yanındayız. Kardeş ülkelerimiz arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi açısından bu anlaşma çok önemli olacak." diye konuştu.

Maduro'ya iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerden bahseden Karamanoğlu, "Başka etkinliklerimiz de var. Henüz bu sabah 30'dan fazla Türk ve Venezuelalı firmanın katılımıyla balıkçılık ve su ürünleri üzerine bir video konferans gerçekleştirdik. Önümüzdeki hafta 21-22 Mayıs tarihleri arasında işbirliği ve kardeşliğimizle ilgili tüm konuların ele alınacağı IV. Ortak İşbirliği Komisyonu Toplantısı'nı düzenleyeceğiz ve 26-28 Eylül tarihleri arasında Karakas'ta 2. Türk Ürünleri Fuarını gerçekleştireceğiz. Gördüğünüz üzere biz Venezuela'nın geleceğine güveniyoruz, Venezuela'nın yanındayız." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Venezuela arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması, İstanbul'u ziyaret eden Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil'in Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la 21 Temmuz 2023 tarihinde yaptığı ikili görüşmenin ardından imzalanmıştı.

Söz konusu anlaşmanın iç hukuk onay sürecinin Türkiye'de de tamamlanmasının ardından ülkeler arasında nota teatisinin yapılmasıyla anlaşma yürürlüğe girecek.

Kaynak: AA / Dünya

Nicolas Maduro Venezuela İstanbul Türkiye Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Ekonomi Haberler

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Küçükçekmece'de çöken 3 katlı binayla ilgili olay iddia: Bina sahibi apartmanı kentsel dönüşüme sokmak istemedi

Küçükçekmece'de çöken 3 katlı binayla ilgili olay iddia: Bina sahibi apartmanı kentsel dönüşüme sokmak istemedi

500

Yorumlar (6)

Yakup SGZ:

Küresel sisteme Amerika karşı dik duran Milletinin menfaati için çalışan lider..

169
33
yanıtYanıtla
Mehmet Baysari:

ama halkı aç....

yanıt29
yanıt72
HainKOXPER :

Mehmet Baysari: Mahatma Gandi örneğini araştırmanı tavsiye ederim toprak ve su varken kimse aç kalmaz

yanıt64
yanıt12
Lütfi Erdonmez:

Hayırlı olsun

44
4
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Türkiye'nin orta amerika ve bölgedeki faaliyetleri için bir merkez olabilir burası. O bölgede Emperyalistlerin at koşturmasına engel oalbiliriz. Nasıl ki Afrika da Nijer de Fransa yı kovdurduk. Nasıl ki Yeni Kaledonya dan Fran sa ya karşı ayaklanma oldu. Aynı şekilde. Emperyalistlere karşı güçlü kalabilmek için birlikteliği sağlayabilriiz.. Az diye küçük diye küçümsemeyin. az lar çokları her zaman yener

39
4
yanıtYanıtla
salih bulut:

kime kardeşim dediyseniz sonradan kanlı bıçaklı düşman oldular hadi hayırlısı

4
15
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title