Haberler

Tunus'ta İtalya Başbakanı Meloni'ye karşı protesto

Güncelleme:

Tunuslu insan hakları örgütleri, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin ülkeyi ziyaret etmesine karşı protesto düzenledi. Aralarında İtalyan hapishanelerinde tutuklu bulunan göçmenlerin ailelerinin de bulunduğu onlarca kişi, Meloni'nin Tunus ziyaretine karşı başkent Tunus'ta gösteri yaptı.

- Tunus'ta İtalya Başbakanı Meloni'ye karşı protesto

TUNUS - Tunuslu insan hakları örgütleri, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin ülkeyi ziyaret etmesine karşı protesto düzenledi.

Bugün Tunus'a resmi ziyarette bulunan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, ülkede protestolarla karşılandı. Aralarında İtalyan hapishanelerinde tutuklu bulunan göçmenlerin ailelerinin de bulunduğu onlarca kişi, Meloni'nin Tunus ziyaretine karşı başkent Tunus'ta gösteri yaptı. Habib Bourguiba Caddesi üzerinde bulunan Belediye Tiyatrosu önünde düzenlenen protestolarda, Tunus Ekonomik ve Sosyal Haklar Forumu, İtalya'daki düzensiz Tunuslu göçmenlerin hakları için çağrıda bulundu ve zorla sınır dışı edilmelerini reddetti.

"İtalyan hapishanelerinde göçmenleri öldürmekten sorumlusunuz"

Tunus'taki İşkence Karşıtı Örgüt ise İtalya Başbakanı'nın ülkede istenmediğini ve ırkçı olduğunu belirten bir bildiri yayınlayarak, "İtalyan hapishanelerinde Tunuslu göçmenleri öldürmekten ve onlara işkence yapmaktan siz sorumlusunuz. Resmi bir davetle Tunus'ta bulunmanız bize ve kurbanların anısına bir hakarettir" ifadelerini kullandı.

Tunus ve İtalya'daki 24 farklı insan hakları örgütü, Meloni'nin ziyaretini kınayan ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride, Tunus ve İtalya hükümetleri arasındaki yakınlaşmayı ırkçı ve yabancı karşıtı bir ideoloji olarak tanımlandı. İnsan hakları örgütleri tarafından yapılan açıklamada, İtalya hükümetiyle sınır kontrolü ve kaçakçılıkla mücadele işbirliği konusunda devam eden görüşmelerin, Tunus karasularını ve topraklarını Avrupa güvenlik güçlerinin müdahalesine maruz bıraktığı belirtildi. Bildiride örgütler Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 30 Mart'ta İtalyan hükümetinin 4 Tunuslu göçmeni sınır dışı etmesine ilişkin kararı uygulaması için çağrıda bulundu.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin ziyareti çerçevesinde Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile bir araya geleceği öğrenildi. Görüşmede ekonomik krizin yaşandığı Tunus'un Uluslararası Para Fonu ile yürüttüğü müzakereler, düzensiz göçmen sorunu masaya yatırılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Giorgia Meloni İtalya Tunus Dünya Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Bakmadan Geçme

ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title