Haberler

PKK Suriye'de 15 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı

Güncelleme:

Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinde işgal ettiği Tel Temir beldesinden 15 yaşındaki bir kız çocuğunu kaçırdı. Örgüt, kaçırdığı çocukları kadrosuna katarak terörist yapma amacını güderken BM raporunda örgütün son 2 yıldır bölgede kaçırdığı çocuk sayısının bin 200'ü aştığı belirtildi.

Terör örgütü PKK/ Ypg, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinde işgal ettiği Tel Temir beldesinden 15 yaşındaki kız çocuğunu silahlı kadrosuna katmak için kaçırdı.

KAÇIRILAN ÇOCUKLARIN AİLELERİYLE İLETİŞİMİ KESİLİYOR

Muhalif Kürt grup "Bağımsız Kürt Rabıtası" Sözcüsü Redor el-Ahmed, Haseke'nin Tel Temir ilçesinden 15 yaşındaki C.D'nin, PKK/ Ypg'li teröristlerce kaçırıldığını söyledi. Ahmed, terör örgütünün, kaçırdığı çocukların aileleriyle iletişim kurmalarını engellediğini belirtti.

PKK/ Ypg, kaçırdığı veya alıkoyduğu çocuklar ile gençleri, silahlı eğitim için sözde eğitim kamplarına götürüyor.

Terör örgütü, Halep, Rakka, Deyrizor ve Haseke illerinde işgal ettiği bölgelerde yıl başından bu yana silahlı kadrosuna katmak için 20'den fazla çocuk kaçırmıştı.

ÖRGÜT 2022'DEN BERİ YÜZLERCE ÇOCUK KAÇIRDI

Birleşmiş Milletler (BM) 2022'ye ilişkin "Yıllık Silahlı Çatışmalarda Çocuklar" raporunda, terör örgütü PKK ile Suriye uzantısı SDG ve YPG'nin, 2022'de 1200'den fazla çocuğu kaçırarak savaşmaya zorladığı açıklanmıştı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, rapordaki değerlendirmesinde, "Çocukların HPG/PKK tarafından asker olarak kullanılmasından son derece endişeliyim. Onları, çocukları asker olarak ve farklı amaçlar için kullanmayı sonlandırmaya ve saflarındaki tüm çocukları serbest bırakmaya davet ediyorum." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Suriye Çocuk YPG PKK Terör 3.Sayfa Dünya Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (8)

kuzeyli baba:

şırnakta uzman çvş taciz yaptı dıye kumpas yaptılar darp ettiler ama gencecık kızları dağlarda mağralarda sozde namus abıdelerı hepsı :)

85
15
yanıtYanıtla
Snn Aksu:

Kumpas yapmadılar keşke adamın ifadesini okusaydin eşiyle kavga edip evden ayrılmış gidip alkol almış gezerken apartman içinde imdat sesi gelmiş yardıma gitmiş içeri girince kadın imdat yardım edin sapik var diye bağırmış bu mu kumpas

yanıt4
yanıt23
Nilay Durmaz:

Sözde kürt halkının haklarını savunuyorlar ya. Kime neye hizmet ettikleri ortaya çıkalı çok oldu. Çoğu zaten Ermeni hristiyan inançsız. Ellerinde Amerikan silahları. Ulkenin butunlugunu milletimizin birliğini bozmak için yıllardır uğraşıyorlar. Maalesef bir kesim bunlara hâlâ inanıyor ve destekliyor. Halbuki bilmiyorlarki önce kendilerini yok edecekler o bölgede.

27
0
yanıtYanıtla
Ali Tezel:

Kürtlerin göç etmesi pkk yüzünden.

yanıt2
yanıt0
Alaattin KALAFATOĞLU:

ALLAH CEZALARINI VERSİN.????????????

19
1
yanıtYanıtla
Kaanije Kalesi:

RABBİM tez zamanda Kahru perişan eylesin İNŞAALLAH Yüce RABBİM'den dilerim tez zamanda bu teröristleri ve teröriste terörist diyemeyenleri teröristleri destekleyenleri teröristlere sempati duyanları tez zamanda Kahru perişan eylesin İNŞAALLAH Yüce RABBİM'den dilerim

yanıt10
yanıt1
sade vatandaş:

bunları yalnız askeri amaçlar için kullanmıyorlar başka amaçlar içinde kullanıyorlar aslında bu malum amaçları için kendilerini savunan demlileri kullanarak heveslerini giderseler daha iyi olurdu

8
1
yanıtYanıtla
Fondaşsavar:

Eleman bulmakta sıkıntı çekmeye başlayınca kaçırma işlemlerine başladılar...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title