Haberler

Ayasofya'da namaz kıldıran eski Kabe imamına 12 yıl hapis cezası verildi

Güncelleme:

2014'te o dönem müze olan Ayasofya'nın avlusunda binlerce kişiye namaz kıldıran eski Kabe imamlarından Şeyh Abdullah Basfar'a bu sebeple Suudi Arabistan'da 12 yıl hapis cezası verildi.

Eski Kabe imamlarından Şeyh Abdullah Basfar, 2014'te Anadolu Gençlik Derneği'nin organizasyonuyla, o dönem müze olan Ayasofya'nın avlusunda namaz kıldırmıştı. Basfar'ın imamlık yaptığı namaza, binlerce kişi katılmıştı.

12 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Sosyal medyada Suudi Arabistan yönetimi tarafından gözaltına alınan kişiler hakkında bilgilendirmeler yapan "Prisoners of Conscience" isimli Twitter hesabına göre Basfar 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ayasofya'da namaz kıldıran eski Kabe imamına 12 yıl hapis cezası verildi

NEDENİ AYASOFYA AVLUSUNDA NAMAZ KILDIRMAK

Basfar'ın hapis cezasına çaptırılma nedeni olarak ise 2014 yılında Ayasofya'nın avlusunda kıldırdığı namaz gösterildi. Suudi makamlarından ise, olayın doğru ya da yalan olduğuna dair herhangi bir açıklama gelmedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Suudi Arabistan Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Bakmadan Geçme

MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500

Yorumlar (25)

UğuR DURAN:

Suçun bu olduğunu düşünmüyorum. Mutlaka başka bir şey olmalı. nitekim bunun en büyük cezası ancak meslekten atma olur. Kanaatimce kul hakkı yeyip hırsızlık yaptı ve bu yüz kızartıcı suçu medyaya vermek istemediler.

22
79
yanıtYanıtla
muhasebe muhasebe:

bence sen kendi suçlarına kafa yor.

yanıt29
yanıt7
Halit B.:

Zannın bir kısmı bizatihi, yani yapısı gereği günahtır; aynı zamanda günaha götürmektedir. Günah olan zan, günah doğurmakta, günah yaptırmaktadır. Hz. Peygamber sav. Zandan sakının, çünkü zan, sözün en yalanıdır demektedir.

yanıt24
yanıt1
DELİ KADİR:

Doğru orada cumhuriyet var ya temyiz hakkını kullanır merak etme.

yanıt8
yanıt3
Fakır:

uğur duran nerden anladın kul hakkı yiyip hırsızlık yaptığını şaka gibi şeylersiniz

yanıt32
yanıt1
BAŞKOMSER ZEKİ:

Suudi Arabistan din değiştirdi de bizim mi haberimiz yok. Rabbim bu Cumaların yüzü suyu hürmetine o kutsal toprakları tekrar asıl sahipleriyle buluştursun. Amiiiinnnnn....

63
8
yanıtYanıtla
Doğuş:

Bütün inançların mabetlerine saygı göstermek lazım. Kuranın neresinde git kilise de namaz kıldır diyor

8
50
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Ayasofya o zaman cami değil müze statüsündeydi. Bu yüzden olabilir

19
32
yanıtYanıtla
Yusuf Ayan:

Açık arazide namaz kıldırsa burası arsa değil tarlaydı demek gibi olur derim bahane yani anlayacağın

yanıt1
yanıt0
Dogukann:

Bir insanı böyle saçma sapan bir nedenle 12 yıl hapise atmak nedir ya. Yazıktır günahtır. Eğer gerçekten böyle bir şey varsa bu yanlıştan dönülmeli.

25
6
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title