Haberler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Güncelleme:

İstanbul ve Tekirdağ'da, piyasada 300 milyonluk mağduriyet oluşturan tefecilere operasyon düzenlendi. Tefecilerin tuzağına 2022 yılında hayatını kaybeden psikiyatr Haydar Dümen'in eşi Gülten Dümen de düştü. 30 milyonluk taşınmazı bedel ödemeden üzerine geçiren tefeciler, bununla da yetinmeyip kendileriyle buluşmaya gelen Gülten Dümen'in kolundaki marka bir saat ile 10 bin dolar parasını gasp etti.

İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen tefecilik operasyonunda, verdikleri para karşılığında mağdurların taşınmazlarına el koydukları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Çete üyeleri arasında Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Rıza A. da yer alırken, mağdurların içinde 2022 yılında hayatını kaybeden psikiyatr Haydar Dümen'in eşi Gülten Dümen de bulunuyor.

İŞİN İÇİNDE CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ DE VAR

İstanbul Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü Ekonomik Suçlar Büro Amirliği ekiplerince, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" ile "nitelikli dolandırıcılık" suçlarına ilişkin çalışma yapıldı. Mali Şube Polisi, Silivri Belediyesi CHP Meclis üyesi Rıza A. ve 8 şüphelinin, mali sıkıntıları olan müştekilere borç para verip karşılığında istedikleri teminatların tapuda devir işlemlerini yaptırarak satış gibi gösterdiklerini, müştekilerin hesaplarına gönderdikleri paraları tekrar geri getirmelerini sağladıkları, tehdit ve şantaj yöntemiyle borç para verdikleri mağdurların taşınmazlarına el koyduklarını tespit etti.

5 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Emniyet ekiplerince yapılan çalışmalarda çete mensuplarının toplamda 300 milyon lira mağduriyet oluşturduğu belirlenirken, 9 şüpheliyi yönelik İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda Rıza A. da dahil 5 şüpheli yakalandı. Yürütülen soruşturma kapsamında, Rıza A. ile 4 şüphelinin adreslerindeki aramalarda ise 18 tapu senedi, 5 banka dekontu, 16 alım satım sözleşmesi ve 14 fatura ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, bugün Silivri Adliyesi'ne sevk edilirken, şüphelilere ve mağdurlara ait yeni detaylar ortaya çıktı. Rıza A.'nın kardeşi olan Tanju A.'nın da aralarında bulunduğu 4 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise sürüyor.

HAYDAR DÜMEN'İN EŞİNİ DE DOLANDIRDILAR

Yürütülen soruşturma dosyasındaki dolandırılan kişiler arasında psikiyatr yazar Haydar Dümen'in eşi Gülten Dümen'in de olduğu belirtildi. İddiaya göre maddi sıkıntı yaşayan ve Beyoğlu'nda bulunan 5 katlı taşınmaz mülkünü satmak isteyen Gülten Dümen'in acil paraya ihtiyacı olduğunu için tefecilerin ağına düştüğü kaydedildi. Dümen ilk olarak Gökhan A. adlı bir kişiye müracaat etti. Gökhan A., Dümen'i Tanju A. adlı çete üyesine gönderdi. Tanju A. da Gülten Dümen'i Emrah E. adlı bir başka kişiye gönderdiği anlaşıldı. Beyoğlu'nda bulunan söz konusu 5 katlı taşınmaz mülke 30 milyon lira değer biçildi. İddiaya göre Dümen'e 30 milyon lira vereceklerini ileten tefecilerin, paranın ancak 8 milyon 77 bin lirasını kadının hesabına aktardı.

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazı tek kuruş ödemeden üzerlerine geçirdilerGülten Dümen - Haydar Dümen

KOLUNDAKİ SAAT VE 10 BİN DOLARINI GASP ETTİLER

Şebekenin, daha sonra o parayı da tekrar geri çekerek dolandırıcılık yaptıkları anlaşıldı. Parasını isteyen Gülten Dümen, tefecilerle bir araya geldi. Buluşma yerinde kolundaki marka bir saat ile 10 bin dolar parasının gasp edildiğini iddia eden Gülten Dümen olay sonrası polise giderek dolandırıldığını ifade ederek şikayetçi oldu. Bu sırada Gülten Dümen'e ait olduğu öne sürülen Beyoğlu'ndaki 5 katlı taşınmaz mülk ise şebeke üyesi Emrah E. tarafından üçüncü kişilerin üzerine geçirildiği anlaşıldı.

Çetenin mağdurları arasında yer alan Mustafa A. adlı bir kişi de yer alıyor. "Müşteki" sıfatıyla polise başvuran Mustafa A., kendine ait taşınmazına el konulduğunu ve dolandırıldığı söyledi. Söz konusu taşınmaz mülkün yine aynı çete tarafından 2022'de "Salvador" adlı bir şirketin üzerine devrettikleri saptandı. Mustafa A.'nın bu sebeple günlük 100 bin lira para kaybının yaşandığı polise bildirdiği aktarıldı. İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen tefecilik operasyonunda yakalanan 5 şüpheli bugün adliyeye sevk oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Silivri Belediyesi Haydar Dümen Haydar Dümen Operasyon Operasyon Tekirdağ İstanbul Tekirdağ İstanbul Dolandırıcılık Adliye Suç Operasyon 3.Sayfa Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

500

Yorumlar (9)

ARSLANOĞLU Hakan:

Biraz Gülelim; Genç kızın biri Haydar Bey' e yazıyor. Erkek arkadaşım ev boş gel dedi bende ufak bir eşya aldım gittim. Evde eşya vardı anlamadım. Odasına geçtik. ikimizde kola içtik. erkek arkadaşım içer içmez hemen uyudu. Acaba beni seviyor mu? haydar bey cevap veriyor; kızım sen çok şanslısın dua et kolalar karışmış.

121
4
yanıtYanıtla
Sadettin Kilic:

İyi olmuş bence haydan gelen huya gider derler

27
58
yanıtYanıtla
Sabahattin Polat :

Yok yaw haydardan gelen dümene gitti.

yanıt89
yanıt6
Sempatik0037 Ben:

bu işte bı dümen var ??

66
6
yanıtYanıtla
Mhmt xxx:

Tefecilerle buluşmaya yanında 10.000dolarla gitmiş öylemi akıl mantık işimi

52
7
yanıtYanıtla
sinan çayırcı:

Yanına 10 Bin dolar al gel demişler demek ki .

yanıt3
yanıt0
VATANDAŞ:

O yaşa kadar yeme içme biriktir ahirete bir şey kazanma sonra pat diye öl git... Olaya bak yaa... Rabbim bizleri böyle yapmasın inşallah

36
10
yanıtYanıtla
Doğan Yalçın:

Dümenden geldi Dümene gitti??

27
4
yanıtYanıtla
Bozkurt:

Haydan kazanılan para chp’nin kasasına gitmiş değişen bir şey yok yani

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title