Haberler

Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi

Güncelleme:

Balıkesir'de kaybolduktan 316 gün sonra öldüğü anlaşılan ekonomist Korhan Berzeg'in (83), başlatılan arama çalışmalarında 9 kez taranan 325 kilometrekarelik alanın sınırında, dere çevresinde bulunan toplam 12 parçadan oluşan aralarında kafatasının da bulunduğu kemiklerinin Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemesi tamamlandı. Berzeg'e ait olduğu saptanan kemiklerde yapılan incelemede, ölüm nedeni belirlenemedi. Kemiklerin önümüzdeki günlerde, hazırlanacak rapor ile aileye teslim edilmesi bekleniyor

Balıkesir'de kaybolduktan yaklaşın 1 sene sonra öldüğü belirlenen ünlü ekonomist Korhan Berzeg'le ilgili yeni gelişme yaşandı. Dere çevresinde bulunan kemiklerin Berzeg'e ait olduğu belirlenirken, ekonomistin ölüm nedeni tespit edilemedi.

KÖPEĞİ İLE ÇIKTIKTAN SONRA GERİ DÖNMEDİ

ABD'de Dünya Bankası'nda bir dönem Asya Direktörü olarak çalıştıktan sonra emekli olup İstanbul Büyükada'daki evinde yaşamaya başlayan Korhan Berzeg, 2023 yılının Mayıs ayında, İngiliz eşi Angela Berzeg ile birlikte, memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı kırsal Armutlu Mahallesi'ndeki evine tatile geldi. 17 Haziran günü, özel eğitim alan Doberman cinsi köpeği 'Tina' ile yürüyüşe çıkan Korhan Berzeg'e ulaşılamadı. Berzeg geri dönmeyince eşi Angela Berzeg jandarmaya kayıp ihbarında bulundu.

Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi

312 GÜN SONRA KEMİK PARÇALARI BULUNDU

Toplam 325 kilometrelik alanda havadan ve karadan yapılan aramalarda Berzeg'e ulaşılamadı. Ekonomist Korhan Berzeg'e dair 312 gün sonra yeni bir gelişme yaşandı. Gelgeç Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülay, 23 Nisan'da yazlık evin olduğu Armutlu Mahallesi'nin 3,5 kilometre uzağındaki dere kenarında Berzeg'e ait kimlik ve kredi kartı ile kıyafet ve insana ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları buldu. Gülay'ın, mahalleye gelen su hattında yaşanan sorun nedeniyle dere kenarına gittiği öğrenildi.

Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi

Olay yeri incelemesinde; paça kısımları parçalanmış pantolonun cebinde yine parçalanmış kahverengi cüzdan ve içinde Korhan Berzeg adına düzenlenmiş 3 farklı bankaya ait kredi kartı, 1 banka kartı, parçalanmış halde İstanbul ücretsiz taşıma kartı, İstanbul Mavi kart, yine Korhan Berzeg adına düzenlenmiş sürücü belgesi ve kimlik kartı ile 1'i parçalanmış 5 adet 10 TL, 1 adet 100 TL, 1 adet 50 TL, 1 araç anahtarı ile muhtelif anahtarlara ulaşıldı. Bulunan kıyafet, malzemeler ve kemikler incelenmek üzere toplandı.

Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi

KEMİK PARÇALARI BERZEG'E AİT ÇIKTI

Üzerinde doku olmayan, kalça ve göğüs kafesine ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları da İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildi. Bu süreçte kızı Nisa Berzeg'ten kan örneği alındı. İncelemede, kemik parçaları ile kızından alınan kan örneğinin DNA'sının eşleştiği açıklandı. Böylece kaybolduktan 316 gün sonra Korhan Berzeg'in öldüğü kesinleşti. Devam eden arama çalışmaları kapsamında, Korhan Berzege'e ait olduğu belirlenen kafatası ile bazı kemiklere de ulaşıldı. Toplam 12 parçadan oluşan tüm kemik parçalarının Berzeg'e ait olduğu ortaya çıktı.

Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi

ÖLÜM NEDENİ BELİRLENEMEDİ

İstanbul Adli Tıp Kurumunda, Berzeg'in ölüm nedenin belirlenmesi için kemik parçaları üzerinde yapılan incelemenin tamamlandığı öğrenildi. Üzerinde doku bulunmayan kemiklerden, Berzeg'in ölüm nedeninin belirlenemediği belirtildi. Yetkililer, kemiklerin önümüzdeki günlerde hazırlanacak rapor ile Cumhuriyet savcılığı aracılığı ile Berzeg ailesine teslim edileceğini söyledi.

Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi

ARAŞTIRMA DEVAM EDECEK

Bu arada ölüm nedeni belirlenemeyen Korhan Berzeg ile ilgili soruşturmanın devam edeceği bildirildi. Bölgedeki incelemelerini sürdürecek olan jandarmanın, yapılan tüm ihbarları değerlendirileceği açıklandı. Korhan Berzeg'in kemiklerinin, önümüzdeki günlerde doğup büyüdüğü Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı kırsal Armutlu Mahallesi'nde toprağa verilmesi bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Adli Tıp Kurumu Korhan Berzeg Dünya Bankası Balıkesir Büyükada İstanbul Banka Hukuk 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500

Yorumlar (2)

Nuri Aga:

Adamın bazı kelimeleri ve kimliği 3,5 km uzakta, bazı kelimeleri evinin yakınında bulunmuş. Bu normal mi?

8
0
yanıtYanıtla
Cemalettin Solaçeken :

Normal dostum.. İzmir Ödemişte ormanlık alanda 6 ay önce ölmüş birinin parçalarının bulunmasına şahit oldum, yaban domuzları adamı öyle bir parçalamıştı ki belden aşağısı hiç bulunamadı..

yanıt4
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title