Haberler

Fatih Camii'nde İmama Bıçaklı Saldırı: Duruşma Başladı

Güncelleme:

Fatih Camii'nde imama 'hocam bir şey sorabilir miyim' diyerek bıçakla saldıran, ayırmaya gelen 2 kişinin de yaralanmasına neden olan sanık Ömer Salgın'ın yargılanmasına başlandı. Duruşmada ifade veren İmam Galip Usta, 'Bıçak bir milim daha yukarı gelse ölecektim, Allah korudu' dedi.

Fatih Camii'nde imama 'hocam bir şey sorabilir miyim' diyerek bıçakla saldıran, ayırmaya gelen 2 kişinin de yaralanmasına neden olan sanık Ömer Salgın'ın yargılanmasına başlandı. Duruşmada ifade veren İmam Galip Usta, "Bıçak bir milim daha yukarı gelse ölecektim, Allah korudu" dedi.

Fatih'te 8 Ocak 2024'de Fatih Camii imamı Galip Usta'ya 'hocam bir şey sorabilir miyim' diyerek bıçakla saldırdığı, kendisini ayırmaya çalışan 2 kişinin ise yaralanmasına neden olduğu iddia edilen sanık Ömer Salgın'ın yargılanmasına başlandı. İstanbul 35.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada müştekiler Galip Usta, Bilal Erdem ve 16 yaşındaki Y.İ. hazır bulundu. Duruşmaya tarafların avukatları da gelirken sanık Ömer Salgın katılmadı.

"Bıçak bir milim daha yukarı gelse ölecektim, Allah korudu"

Duruşmada ifade veren müşteki Galip Usta, "Akşam namazını kıldırdığım sırada ayağa kalkarak 'ey Müslümanlar gafletten uyanın' dedi. Müezzin bir kardeşimiz ise 'Müslümana laf söyleyeceğine İsrail'in Yahudisine laf söyle' demiş. Ben sanığı ne uyardım ne de tanırım. Olay sırasında bir anda karartı oldu, 'sana bir şey soracağım' diyerek üzerime geldi, saniyeler içinde kalbim ve boğazımdan bıçaklandım. Önce bıçaklandığımı anlamadım kanepeye düştüm, ayaklarımla savunma yaptım. Bu sırada öğrencilerimle ders yapıyordum, sanık öğrencilerimi de bıçakladı. Bu kişiyi daha önce hiç görmedim, bilmedim, tanımam. Bıçak bir milim daha yukarı gelse ölecektim, Allah korudu. Adalete güveniyorum" dedi.

"Ben ayağa kalkana kadar Galip hocamızı neredeyse öldürecekti"

Müştekilerden Bilal Erdem ise "Kapıyı açar açmaz 'bir şey sorabilir miyim' dedi ve direkt hocamızın boynuna atladı. Ben ayağa kalkana kadar Galip hocamızı neredeyse öldürecekti. Çekmeme rağmen hala gelmiyordu. Boşta kalan eliyle beni de bıçakladı, ciğerlerime geldi. Elhamdülillah daha sonra iyileştik. Bıraksam hala işlemekte olduğu cürme devam edecekti" şeklinde konuştu.

"Oğlum 5 vakit namaz kılan bir insandı"

Duruşmada sanık Salgın'ın babası Hüseyin Salgın tanık sıfatıyla dinlendi. Tanık ifadesinde, "Olaydan yaklaşık 1 ay önce oğlum bir takım olumsuzluklar yaşamaya başlamıştı. Uykusunda düzensizlikleri başladı, kilo kaybı olmaya başladı. Sonra ortağıyla ciddi şekilde yumruklu kavga etmiş bunu öğrendik. Ortağı darp raporu alıp şikayetçi de olmuş. Oğlum tamamen içine kapanmıştı, ne bizle ne de başkasıyla konuşuyordu. 5 vakit namaz kılan bir insandı. Oğlumu düştüğü durumdan çıkarma gücümüz, fırsatımız olmadı" ifadelerini kullandı.

Tutukluluk halinin devamına hükmedildi

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Ömer Salgın'ın tutukluk halinin devamına ve eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede şüpheli Ömer Salgın'ın, Bilal Erdem ve Galip Usta'ya karşı ayrı ayrı 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 18 yıldan 30 yıla kadar hapis, Yusufcan İslam'a karşı 'vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olacak şekilde kasten yaralama' suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya olmak üzere toplamda 19 yıl 6 aydan 34 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul Suç Hukuk 3.Sayfa Güncel Haberler

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Akış gözaltına alındı! Polis belediyede arama yapıyor

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Akış gözaltına alındı! Polis belediyede arama yapıyor

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Bakmadan Geçme

#128226 ALES 2 NE ZAMAN 2024? #9997 ALES başvuruları ne zaman, hangi tarihte? ALES başvuru ücreti ne kadar? Adana hava durumu | Adana'da bugün hava kaç derece? #127777 LGS SONUÇ HESAPLAMA! #9997 LGS puan hesaplama ekranı 2024: Liselere Geçiş Sınavı puan hesaplama nasıl yapılır? #9999 Nazım Hikmet kimdir, şiirleri neler? Nazım Hikmet ne zaman öldü? Nazım Hikmet neden Rusya'ya gitti? #128226 LGS taban puanları ne zaman açıklanacak? 2024 LGS yüzdelik dilimleri ve puanları ne zaman belli olur? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? 2024 PARİS OLİMPİYATLARI NE ZAMAN? Paris Olimpiyatları hangi ay, hangi tarihte? Pınar Eliçe kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Pınar Eliçe kaç yaşında, nereli? Pınar Eliçe biyografisi! Mayıs ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Mayıs ayı enflasyonu kaç oldu? DEM Partili Mehmet Sıddık Akış gözaltına mı alındı? Hakkari Belediyesi Eş Başkanı neden gözaltında, ne oldu, olay ne? Mehmet Sıddık Akış kimdir? Mehmet Sıddık Akış kaç yaşında, hangi partiden? Ümit Özdağ kimdir? Halk Tv konuğu Ümit Özdağ kaç yaşında, nereli? Ümit Özdağ biyografisi! KABİNE NE ZAMAN TOPLANACAK? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün, bugün mü? Ali Kurt kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Ali Kurt kaç yaşında, nereli? Ali Kurt biyografisi! 3 HAZİRAN GÜNLÜK BURÇ YORUMU: Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK, KARİYER...
Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title