Haberler

Arnavutköy'de Kaybolan Koyunlar Bulundu

Güncelleme:

Arnavutköy'de koyunlarını otlatmak için dışarıya çıkartan çobanın 13 koyunu kayboldu. Polis ekipleri yapılan araştırmalar sonucunda koyunları buldu ve sahibine teslim etti.

Arnavutköy'de kala koyunlarını otlatmak için dışarıya çıkartan Metin Güzgün isimli çobanın 13 koyunu kayboldu. Gece yarısına kadar koyunlarını arayan adam çareyi polise gitmekle buldu. Ekipler koyunların kaybolduğu noktadan itibaren yaptığı araştırmalar sonucunda koyunları bularak sahibine teslim etti.

Arnavutköy Hacımaşlı Mahallesi'nde hayvancılık yapan Metin Güzgün isimli çoban bir yıldır yetiştirip, Kurban Bayramı'na hazırladığı 13 koyununu dün akşam saatlerinde otlatmak için ahırdan çıkardıktan sonra kaybetti. Hayvanları gece yarısına kadar arayan şahıs bir neticeye ulaşamayınca polis ekiplerine giderek ihbarda bulundu. Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Devriye Ekipler Büro Amirliği'ne bağlı polis ekipleri hayvanların kaybolduğu noktadan itibaren çalışma yapmaya başladı. Bir yıldır yetiştirdiği hayvanların kaybolmasından dolayı üzgün olan çobanın hayvanlarını bulmak için tüm ihbarları değerlendiren ekipler hayvanların Sazlıbosna Mahallesi'nde bir ahırda olduğunu öğrendi. Ahırda yapılan incelemeler doğrultusunda sokakta başıboş dolaşan koyunları gören yine hayvancı Samet Uyanık'ın hayvanların telef olmaması için kendi ahırında farklı bir noktaya aldığı ve muhtara bildirdiği öğrenildi. Mahalle muhtarı ile polis ekiplerin benzer ihbarları değerlendirmesi üzerine hayvancı Uyanık'ın, Metin Güzgün'e ait hayvanları bulduğu tespit edildi. Yapılan çalışmalar doğrultusunda hayvanlar doğrulandıktan sonra sahibine polis ekiplerinin tuttuğu tutanaklarla teslim edildi. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvanlarını kaybettiği için üzgün olan çoban Güzgün, polis ekiplerine teşekkür etti.

"Ben otlamaya çıkartmıştım hayvanlarımı yarım saat içerisinde kayboldular"

Hayvanlarını nasıl kaybettiğini anlatan çoban Metin Güzgün, "Ben otlamaya çıkartmıştım hayvanlarımı yarım saat içerisinde kayboldular gece yarısına kadar aradım ve bulamadım. Sabah karakola gittim polis arkadaşlar çok ilgilendiler ve buldular Allah Razı Olsun. Duyarlı vatandaşlarımızında olması çok güzel almış ve bakmış yemini ve suyunu bakmış. Hayvancılık çok zor iş ben bakmıştım hayvanlarıma çok üzülmüştüm" şeklinde konuştu.

"Kendi sürüme karıştırmadım emanet olarak baktım"

Hayvanları tesadüfen fark eden ve ahırına koyan Samet Uyanık, "Ben kahveye çıkarken fark ettim başında kimse olmadığını gördüm sağa, sola sordum kimse sahibini bilmiyor. Ben aldım getirdim kendi ahırıma koydum ve polisi aradım ihbar vardı diye, o esnada bir ihbar yoktu. Ben burada besliyorum herkese haber saldım bugünde polis arkadaşlar bana ulaştı ve kayıp olduğunu söylediler. Bugün buraya geldiler ve biz polisle birlikte keşif yaptık. Kendi sürüme karıştırmadım emanet olarak baktım bugün sahiplerine teslim ediyorum şimdi. Ben bir yerden çalındı ve polisi görünce salındığını sandım kurban üstü bu tarz şeyler olabilir. Arkadaşımızın da çiftliğinden kaçmışlar normalde ben kırpıp kendi sürüme karıştırabilirdim Allah yedirmesin böyle bir şey. Kolluk kuvvetlerimizden de Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmalar sonucunda polis eşliğinde hayvanlar sahiplerine teslim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Arnavutköy Hayvan Hakları 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title