Haberler

Zihinsel Engelli Kıza Tecavüzde Sanığa 'İyi Hal' İndirimi

Güncelleme:

Kadına şiddet davalarından yargının tavrı tartışılırken Erzurum'dan şaşırtan bir haber geldi. Erzurum'da 14 Nisan 2014 tarihinde, parkta zihinsel engelli 17 yaşındaki C.Y.'ye tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan 43 yaşındaki İ.G., 'algılama yeteneği gelişmemiş olan mağdur çocuğa karşı cinsel istismar' suçundan önce 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, İ.G.'nin üzerine atılı suçu ikrar etmesi ve duruşmalarda gözlemlenen 'iyi hali'ni de dikkate alıp bu cezayı 6 yıl 8 ay hapse indirdi.

REHABİLİTASYON MERKEZİNDEN KAÇIP GİTTİĞİ PARKTA TECAVÜZE UĞRADI

Olay, 14 Nisan 2014 tarihinde merkez Palandöken İlçesi'ndeki Mevlana Vadisi Parkı'nda meydana geldi. Özel bir rehabilitasyon merkezinde kalan C.Y., cam parçası yiyince Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan zihinsel engelli olan C.Y., hastaneden kaçarak yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Mevlana Vadisi Parkı'na gitti. İddiaya göre akşam saatlerinde İ.G., parkta gördüğü C.Y.'ye tecavüz etti. Hastane ve rehabilitasyon merkezinin başvurusu üzerine aranan C.Y. ile İ.G. parkta bulundu. Gözaltına alınan İ.G. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DAHA ÖNCE DE CİNSEL İSTİSMARA UĞRAMIŞ

Daha önce Sivas'ta da cinsel istismara uğrayan ve psikolojik rahatsızlığı bulunan C.Y. için o dönem Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi'nden verilen raporda, mağduredeki zeka geriliğinin fiile ruhsal yönden mukavemete muktedir olmasına mani olacak mahiyet ve derecede olduğu, iyileşme olanağı bulunmayan bu zeka geriliğinin hayatı boyunca devam edeceği, hekim olmayanlarca da bunun anlaşılabileceği tespit edildi.

"ZEKA GERİLİĞİNİ FARK ETMEDİM"

C.Y. ile kendi rızası ile para karşılığında ilişkiye girdiğini iddia eden İ.G., zeka geriliğini fark etmediğini ileri sürdü.

8 YIL CEZA ALDI

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan İ.G., 'algılama yeteneği gelişmemiş olan mağdur çocuğa karşı cinsel istismar' suçundan 8 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

MAHKEMEDEN "İYİ HAL" İNDİRİMİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın üzerine atılı suçu ikrar etmesi ve duruşmalarda gözlemlenen 'iyi hali' de dikkate alınarak TCK'nun 62'nci maddesi uyarınca 1/6 oranında indirim yaparak 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, İ.G.'nin hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Palandöken Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (37)

BADE:

ALLAH BELANI VERSİN SENİN VE BU KANUNLARI ÇIKARANLARIN.

15
1
yanıtYanıtla
türkoğlutürk:

şefkatli bir şekilde iyi haldemi tecavüz etmiş, bu nasıl bir saçmalıktır bee !!! sallandırın gitsin, bu milleti daha fazla çileden çıkartmayın, ,

16
0
yanıtYanıtla
TUGBA:

bir insanın şerefi bu kadar ucuz demek ki. nasıl bi adalettir bu

14
0
yanıtYanıtla
Zeyni:

Tecavüz eden iyi halden yararlanıyorsa varın gerisini siz düşünün

12
0
yanıtYanıtla
sgcan:

Bu kötü kararlarla, devleti kötü göstermeye çalışan cemaatin hakimleri sanırım, çünkü millet kötü karar veren hakime değil devlete kürediyor

4
8
yanıtYanıtla
GÜLŞEN ŞEN:

SAÇMALIK. NASIL İYİ HAL İNDİRİMİ YA BUNLAR İNSANLARI SUÇA TEŞVİK EDİYORLAR NASILSA İYİ HAL İNDİRİMİ VAR DİYİP TEZ ZAMANDAN ÇIKIYORLAR TECAVİZCÜLERE İYİ HAL İNDİRİMİ OLMAMALI VE MÜBET AĞIRLAŞTIRILMIŞ CEZA OLMALI

11
0
yanıtYanıtla
Sinan:

Abi oha be bu nasıl abazanlıktır yakında silahlanıp gezecez

11
0
yanıtYanıtla
9:

bu iyi hal zaten saçmalık adam gravatla geldi mahekmeye sustu oturdu iyi hal indirimi alıyor tamamen saçmalık ve kalkması gereken bir kanun

11
0
yanıtYanıtla
hasanmurat:

BURASI TÜRKİYE . MAALESEF ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR SÖZÜ SADECE DUVARDA YAZIYOR. HAKİMLERİN BİLE SIRT ÇEVİRDİĞİ BİR LAF SONUÇTA .

11
0
yanıtYanıtla
NAVTINE:

AYNI ACIYI ALLAH YASALARI DEĞİŞTİRMEYEN MİLLETVEKİLLERİNE YAŞATSIN MECLİSTE KAVGA EDECEKLERİNE İŞLERİNİ YAPSINLAR

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title