Haberler

Ayvalık'ta Zeytin İçin Düğmeye Basıldı

Güncelleme:

Ayvalık'ta zeytin sineğinin yoğun görülmeye başlanması üzerine havadan ilaçlamaya Cunda Adasından başlandı.

Ayvalık ilçesinde zeytin sineğinin yoğun görülmeye başlanması üzerine havadan ilaçlamaya Cunda Adası'ndan başlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin 800 bin dekardaki zeytinliklerde yaptığı kontrollerin sonucunda Ayvalık'ta zeytin sineğinin topraktan yoğun olarak çıkmaya başladığı belirlendi. Bunun üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti ve zeytin sineğinin havadan ilaçlanmasına Cunda Adası'ndan başlandı. Havadan ilaçlamanın başlamasına ilişkin Ayvalık'ın Sarımsaklı Mahallesi'ndeki toprak pistte tören düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, törende, belediye olarak ilk aldıkları kararın, zeytin zararlılarıyla mücadele olduğunu belirterek, Ayvalık, Edremit, Bandırma, Erdek, Burhaniye ve Gömeç'te zeytin ağaçlarını havadan ilaçlamak üzere çalışma yaptıklarını söyledi.

İlaçlamayla ilgili 5 uçak kiralandığını, ilaçların temin edildiğini dile getiren Uğur, şöyle konuştu:

"3 milyon 300 bin TL bütçe ayrıldı. Zeytin sineği çıkınca ilaçlama yapılacaktı. 'Cunda'da yeteri kadar zeytin sineği oluştu, ilaçlama gerekir' dediler hemen zaman geçirmeden uçağı kaldırıyoruz. Bütün amacımız, zeytin üreticimize destek olmak, kaliteli zeytin ve yağını elde etmek. Herkesin belediye başkanıyız. 'Ayvalık'ta oy almadık zeytin sineği ne yaparsa yapsın' demedik."

Uğur, 800 bin dekarlık alanda ilaçlama yapılacağını belirterek, bunun 740 bin dekarının Edremit Körfezi, geri kalanının ise Bandırma ve Erdek ile civarında olduğunu söyledi.

Üreticinin havadan ilaçlama istediğini vurgulayan Uğur, "Yerden yapılınca maliyeti yüksek oluyor. Zeytin sineğini havadan nokta atışıyla gözünden vuracağız" diye konuştu.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Aygün, ilçelerinde 180 bin dekarda, yaklaşık 2 milyon ağacın ilaçlanacağını belirterek, "İlaç çok az miktarda kullanılıyor. Şekerli sıvıya az miktarda ilaç katılıyor. Bu sıvı ağaçlara uçakla havadan atılıyor" dedi.

İlaçlama yapacak anlaşma sağlanan firmanın sahibi ve pilot Ahmet Anılar, zeytinle mücadele kapsamında ilaçlama ihalesini 5 uçakla aldıklarını ifade etti. Balıkesir genelinde yaklaşık 11 milyon ağacı ilaçlayacaklarını anlatan Anılar, "Bölgede yerden mücadele yapılması imkansız. Deniz seviyesi ile 450 metre yüksekliğe kadar kadar zeytinlik var. 30 Kasıma kadar kontrollü olarak ilaçlama yapacağız. Uçaklar bir sortide 500 litreyle kalkıyor. Her sortide 2 bin dekar yer ilaçlanıyor. Günde 8-10 sorti yapabiliyoruz. Bugün Cunda'da 3 sorti yapacağız" ifadesini kullandı. - Balıkesir

Kaynak: AA / Ekonomi

Ahmet Edip Uğur Balıkesir Bandırma Ayvalık Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title