Haberler

Zeka Testleri Artık Urfa'da Da Yapılabilecek

Güncelleme:

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 0-6 yaş arası çocukların gelişimsel açıdan değerlendirilmelerini sağlayan testlerin Urfa'da yapılabilmesi için girişimlerde bulundu. Verilen bu eğitimlerle vatandaşlar artık 0-6 yaş çocukların zekâ gelişimi için gerekli testleri Urfa'da yapabilecek.

0-6 yaş arası çocukların gelişimsel açıdan değerlendirilmelerini sağlayan Ankara Gelişim Envanteri (AGTE), 6-16 yaş grubuna yönelik uygulanan Wisc-R zeka testi ve en yaygın kullanıma sahip kişilik testi olan Minnesota Multiphasic Personality Inventory (MMPI) eğitimleri aktif olarak uygulamalar ve değerlendirmeler yapılarak Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde görev yapan psikologlara sunuldu.

Şanlıurfa'da yaşayan ve çeşitli zekâ, gelişim ve kişilik testleri, hastalıklarının teşhis ve tedavisi aşamasında büyük önem arz eden psikiyatri hastalarının başka illere sevk edilmesi ve vatandaşların mağdur olması dolayısıyla Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bu talebin karşılanması hususunda harekete geçti. Genel Sekreterlik bünyesinde faaliyet gösteren tüm psikologlara mesleki yeterlilik konusunda esasen bireysel olarak edinilen envanterler ücretsiz olarak sunuldu.

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesindeki Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi, Balıklıgöl Devlet Hastanesi, Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, Hilvan Devlet Hastanesi, Harran Devlet Hastanesi, Birecik Devlet Hastanesi, Siverek Devlet Hastanesi, Viranşehir Devlet Hastanesi ve Akçakale Devlet Hastanesi'nde faal olarak görev yapmakta olan tüm psikologlara zekâ, gelişim ve kişilik envanterleri eğitimleri verilerek bir ilke imza atıldı.

Dicle Üniversitesi Öğretim Görevlisi Psikolog Dr. Yunus Emre Ayna tarafından beş gün süren yoğun bir program dahilinde verilen eğitimlere ev sahipliği yapan Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bu anlamda örnek teşkil edici desteği personellerin kişisel ve mesleki gelişimlerine büyük katkı sağlayan tasarı personeller tarafından da büyük ilgi gördü.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title