Haberler

Zaman Kansızlık Zamanı

Güncelleme:

Today's Zaman dünkü tavsiyemize balıklama atladı!

ABD medyasının IŞİD üzerinden Türkiye'ye vurma kampanyasına cemaat gazetesi Today's Zaman da katıldı. Today's Zaman, tıpkı New York Times gibi IŞİD haberine Erdoğan ile Davutoğlu'nun fotoğrafını kullandı. Fakat bir fark vardı, New York Times Fransız haber ajansı AFP'nin fotoğrafını kullanmıştı Today's Zaman ise kendi muhabirinin çektiği Erdoğan ve Davutoğlu karesine yer verdi.

ABD medyasının IŞİD üzerinden Türkiye'ye yönelik algı operasyonunun büyük ortağı yine cemaat medyası oldu. New York Times, 'IŞİD Türkiye'de adam topluyor' haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun Hacı Bayram-ı Veli Camii'nden çıkarken çekilmiş fotoğrafı kullanmıştı. New York Times, AFP'nin bir süre önce çektiği cami çıkışı fotoğrafı terör örgütü IŞİD haberinde kullanması büyük tepki çekti. ABD gazetesinin kullandığı fotoğrafın benzerini Today's Zaman gazetesi de yayınladı.

New York Times'in Ceylan Yenisu imzalı haberini rapor olarak sunan Today's Zaman kendi muhabirlerinin, Erdoğan ve Davutoğlu'nun camiden çıkarken çektiği fotoğrafını kullanıp, "Some 1,000 Turks joined ISIL/ Yaklaşık 1000 Türk IŞİD'e katıldı" başlığını attı.

'Yalan ve adice'

ABD basının Türkiye'ye karşı IŞİD üzerinden sürdürdüğü yayınlar sistematik olarak devam ediyor. Aynı gazete geçtiğimiz günlerde de Türkiye'nin IŞİD'ten petrol aldığını iddia etmişti. Asılsız iddialara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisi ise sert olmuştu. Dün, Katar dönüşü gazetecilere konuşan Erdoğan, New York Times'in haberi için "IŞİD petrolü iddiası çok çirkin, yalan ve adice" dedi.

Sistematik saldırının büyük ortağı Zaman

ABD'nin bir diğer yaygın gazetesi Washinton Post ise geçtiğimiz ay, Türkiye'nin IŞİD'e kırmızı halı serdiğini iddia eden bir haber yayınlamış ve bu iddiaları Zaman gazetesi da manşet yapmıştı.

(Yeni Şafak)



Kaynak: Yenisafak.com.tr / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title